?>

FETÖ üyeleri 'Gayb-ı beyt' adlı evlerde saklanmış

Kars'taki FETÖ soruşturmasında tutuklanan örgütün "il imamı" M.A, ifadesinde, örgüt mensuplarının darbe girişiminden sonra yakalanmamak için apart tarzı evler kiraladıklarını ve bu evlerde saklandıklarını anlattı.

Gündem - 9 yıl önce

Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün "il imamı" M.A, ifadesinde, örgüt mensuplarının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gizlenmek için apart tarzı evler kiraladıklarını ve "Gayb-ı beyt" ismi verdikleri bu evlerde saklandıklarını anlattı.

Kars'ta FETÖ'nün darbe girişiminde yer alanların ortaya çıkarılması ve örgütün çökertilmesi için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan FETÖ mensuplarının polisteki ifadelerinde ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan "Kars il imamı" M.A, ifadesinde, 17-25 Aralık süreci sonrasında ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından farklı politikalar izlediklerini söyledi.

17-25 Aralık süreci sonrasında ve 15 Temmuz'dan sonra deşifre olmamak için farklı kod adları kullandıklarını belirten M.A, şunları anlattı:

"Cemaat içerisinde kullanılan 'bahçe', hizmet hareketi içerisinde lise 1 ve 2'nci sınıfta öğrenim ve cemaate fayda sağlayacak, gelecek vadettiği düşünülen öğrencilerin yetiştirildiği evler. Bu öğrenciler cemaatin okullarına ve dershanelerine gitmeyen öğrencilerdir. Öğrenciler aynı zamanda 'gizli grup' sıfatını da taşıyor, cemaat için özel olarak yetiştirilen öğrenci grubudur. 'Gayb-ı beyt', 15 Temmuz sonrasında hizmet hareketi içerisinde yer alan ve tutuklanması yüksek ihtimal olarak görülen cemaat üyelerinin saklandıkları yerlere deniyor. 'Steril ev', hizmet hareketi içerisinde yer alan öğrencilerin son süreçten sonra apart tarzı konakladıkları yerlerdir."

"Lise döneminde seçilen öğrenciler bilinmez, tanınmazlardı"

FETÖ mensuplarının polis ve askeri okulları "devlet mahremi" kod adı altında sınıflandırdıklarını kaydeden M.A, "Hizmet yapılanmasında lise döneminde seçilen öğrenciler bilinmez, tanınmazlardı. Cemaat içerisinde de kimse bilmezdi, gizli tutulurlardı. İşte bu öğrenciler 'devlet mahremi' diye tabir edilen kurumlara yerleştirilmek için polis ve askeri okullara, yerlere yerleştirildi." dedi.

Örgütün yapılanması hakkında bazı bilgiler veren M.A, şunları kaydetti:

"Lise 1-2 mesulü, bu şahıs okul dönemlerinde öğrenim gören öğrencileri tasnif eder. Hizmet evleri aracılığıyla rehberlik eder ve cemaate dahil eder. Burada seçilen öğrenciler bir üst gruba, yani lise 3-4 mesulüne devredilir. Lise 3-4 mesulü, hizmet hareketinde en önemli ünitelerden biridir, direkt olarak bölgeye bağlıdır, yönetime bağlıdır. Bu ünite hizmet hareketi içerisinde üniversite mezunu olan veya olacak olan kişilerin kariyer planları yapılır. 17-25 Aralık öncesinde hizmet hareketi okul ve dershanelerine gönderilirdi ancak süreçten sonra devlet kurumlarına yönlendirildi."

"KPSS'ye girin" talimatı

M.A, 17-25 Aralık sürecinden sonra sıkıntılar yaşamaya başladıklarını, bu tarihten sonra üyelere KPSS'ye girme talimatı verildiğini anlattı. Devlet kurumlarına girme talimatını ayrıntılı olarak anlatan M.A, ifadesinde şunları söyledi:

"17-25 Aralık sürecinden sonra hizmet hareketi içerinde yer alan ve özellikle cemaatin dershanelerinde görev alan tüm öğretmenlerin KPSS'ye girmeleri istenmişti. Dershane öğretmenleri KPSS'ye girerek bu yönde devlet kurumlarına yerleştirilmesi teşvik edilmiştir. Lise öğrencilerini yetiştiren üniversite mezunları, 17-25 Aralık sürecinden sonra kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmişti."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı

2016-11-04 04:32 - Gündem

Irak’ta bomba yüklü ambulanslarla saldırı: 21 ölü

2016-11-06 15:57 - Asayiş

Deniz üstünde Havaalanı!.. Rakam 1 milyona dayandı!

2016-11-07 18:12 - Gündem

Bu acıya yürek dayanmaz: 'Kardeşim yerine ben ölseydim'

2016-11-02 21:08 - Asayiş

Clinton'ın son mitingi demokratların güç birliğine sahne oldu

2016-11-08 23:22 - Dünya

İtfaiyeden kedi operasyonu

2016-11-08 13:47 - Asayiş

Terör örgütü, patlayıcıları DBP binasında saklamış

2016-11-07 18:32 - Gündem

Balıkesir ve Bursa'da lodosun hızı 60 kilometreye ulaştı

2016-11-08 18:32 - Gündem

Erdoğan, Akıncı ile bir araya geldi

2016-11-05 21:17 - Gündem

Şırnak'ta 1 asker şehit oldu

2016-11-07 22:08 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul'da düzenlenen "Ön Yargı ve Kadın" çalıştayı sona erdi

21:42 - Gündem

Malezya'da geçen hafta batan teknedeki Türk vatandaşını arama çalışmaları devam ediyor

20:23 - Gündem

İstanbul Valiliğinden sağanak uyarısı

19:03 - Gündem

Bakan Tekin'den "iller arası mazerete bağlı yer değiştirme" sonuçlarına ilişkin açıkl

17:53 - Gündem

Edirne'de çıkan orman yangını söndürüldü

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı, uluslararası giriş-çıkışlara açık hudut kapısı oldu

09:07 - Çevre & Seyahat

Beşiktaş'ın transfer gündemindeki Ndidi, İstanbul'a geldi

08:52 - Spor

El Pais gazetesi: İspanya F-35 alma planını rafa kaldırdı

08:43 - Medya

ABD Başkanı Trump, karşılıklı tarifelerin yürürlüğe girdiğini duyurdu

08:33 - Ekonomi

Temmuz 2025, dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak Temmuz ayı oldu

08:28 - Dünya