FETÖ toplantılarına "maç var" diye çağırmışlar

Kırşehir'de, FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen R.C. FETÖ'nün toplantılarına "akşam maç var" diyerek çağrıldıklarını söyledi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

KIRŞEHİRKırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6'sı tutuklu 30 polisin yargılandığı duruşmada 3 polis tahliye edildi, tutuksuz yargılanan 3 polise tutuklama kararı verildi.
Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 6 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerinin ardından tanıkları dinledi.
Tanık V.G, sanıklar arasında bulunan polislerden bazılarını 2011 yılından itibaren katıldığı örgüt toplantılarında gördüğünü belirterek teşhis etti. İlk başlarda kendi aralarında toplantılar yaptıklarını anlatan V.G, daha sonra farklı kişilerin aralarına katılmaya başladığını, herkesin bütçesine göre para verdiğini ifade etti.
Tanık R.C. ise, 2007 yılında Kırşehir'e tayininin çıktığını dile getirerek, o tarihten sonra toplantılara katılmaya başladığını, örgüt elebaşının kitaplarının okunduğunu anlattı. Gizlilik amacıyla toplantılar öncesinde toplanan telefonların ev sahibine verildiğini aktaran R.G, "Toplantıyı yapan hocalar okullar, yurtlar açılıyor diye himmet parası vermemizi isterdi. Herkes gönlünden kopan miktarda parayı grup sorumlularına verirdi. Tedbir amaçlı olarak telefonda sohbet yerlerinden bahsedilmezdi. Sohbetlere 'akşam maç var, gel' diye çağrılırdık." dedi.
Sanık ve tanıkların ifadelerini tamamlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan S.B, M.P ve H.P'nın tahliyesine, tutuksuz sanıklardan M.Ç, M.N ve E.B'nin tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 8 Mayıs tarihine erteledi.
Öte yandan, tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınması sırasında söz alan sanık avukatları, salonda bulunan sivil polisler nedeniyle müvekkillerinin sağlıklı savunma yapamadıklarını iddia ederek dışarı çıkarılmalarını istedi. Sivil polisler, avukatların talebi üzerine dışarı çıkarıldı.

Muhabir: Serkan Güner

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trump'ın kabinesinde sona doğru

2017-03-05 17:52 - Dünya

Peugeot Citroen grubu Alman otomobil üreticisini satın aldı

2017-03-06 15:12 - Ekonomi

'Bir kültürel şuur seferberliğine ihtiyacımız var'

2017-03-04 00:08 - Gündem

Survivor Tuğçe Melis Demir kimdir? Aslen nerelidir?

2017-03-06 15:52 - Magazin

Hayvancılığa destek

2017-03-04 13:22 - Ekonomi

'Bekçilik sistemi ülke genelinde uygulanmalı'

2017-03-04 13:52 - Gündem

'Kredi Garanti Fonu'nda 70 milyar lirayı aştık'

2017-03-05 18:07 - Ekonomi

Erzincan'da trafik kazası: 1 ölü

2017-03-08 15:02 - Asayiş

'Birbirine düşman gibi görünseler de aynı odaklardır'

2017-03-07 17:32 - Gündem

Tarihi İncil kaçakçıları adliyeye sevk edildi

2017-03-09 13:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Gürlek: Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir

14:13 - Gündem

Bakan Kurum: Depozito İade Sistemi ile yepyeni bir evreye geçtik

13:57 - Gündem

Fethiye'de tur teknesinde yangın çıktı

13:33 - Gündem

Türkiye'de DOA sistemiyle 100 milyondan fazla ambalaj toplandı

13:28 - Gündem

Anadolu Üniversitesinin "İkinci Üniversite" başvuruları başlıyor

13:18 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da komuta kademesine yapılan atamalar ülkenin askeri yapısını yeniden gündeme getirdi

14:23 - Dünya

Güney Kore'de sivrisineklerde sıtmaya neden olan genetik materyalin tespitinin ardından alarm v

14:17 - Dünya

Adalet Bakanı Gürlek: Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir

14:13 - Gündem

Kerkük'teki Selçuklu mirası Gök Kümbet, TİKA tarafından restore edilecek

14:07 - Dünya

Baykar'ın küresel ihracat başarısı, 5'inci yılda da gelir vergisinde zirveyi getirdi

14:03 - Ekonomi