?>

FETÖ sanığı eski albay: Salonu boşaltın cevap vereyim

Sanık Özçetin, darbe girişiminden bir gün önce üsse yabancı subayların gelip gelmediği, bu ziyaretlerin daha önce de gerçekleşip gerçekleşmediği sorusu üzerine "Devlet sırrı niteliğinde bilgiler var, salon boşaltılırsa cevaplarım" dedi - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davada, Akıncı'da harekat komutanı olarak görev yapan ve darbe faaliyetlerini düzenlediği belirtilen eski kurmay albay Ahmet Özçetin'in çapraz sorgusuna devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmada, sanık Özçetin mahkeme heyeti, müşteki ve sanık avukatlarının sorularına cevap verdi.

Soruların birçoğuna "Savunmamda açıklamıştım" yanıtını vermekle yetinen Özçetin, müşteki avukatının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in darbedeki rolünün ne olduğu yönündeki sorusu üzerine, "Yargılama sonunda çıkacaktır." dedi.

"Sizce darbeyi kim yapmıştır?" sorusuna ise "Bu tür sorular karşısında kendimi Roma'daki arenalarda hissediyorum." karşılığını veren Özçetin'e, başka bir sanığın avukatı Aydın Akpınar, "Hava kuvvetleri unsurlarının yurt içindeki operasyonlarda pek kullanılmadığını biliyoruz. Siz polis özel harekata bir terör saldırısı olacağına karşı uçuş yapılacağını söylediniz. Peki bu istihbaratı polisle paylaşsaydınız onlar gereken önlemi alamaz mıydı?" diye sordu.

Gerekli bilgilendirmenin yapılması halinde özel harekatın kendi güvenlik önlemini alabileceğini belirten Özçetin, "Ama Genelkurmay'dan arayanlar bana bu şekilde söyledi." iddiasında bulundu.

Özçetin'in, Genelkurmay'dan kendisine bu yönde emir verenin kim olduğunu bilmediğini iddia etmesi üzerine avukat Akpınar, "İşte buraya gelince frene basıyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

İzleyici sıralarında oturan müştekiler avukatın bu çıkışını alkışladı.

Avukat Akpınar, "Polis özel harekata terör saldırısı olacağı yönündeki istihbarat üzerine uçaklar havalanıp o bölgeyi vuruyor. Peki bunun dışında kalan Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi bölgeler neden vuruldu? O yerler için de mi istihbarat vardı?" sorusuna karşılık Özçetin, bombalama yapılan bölgelere yapılan uçuşlara ilişkin bilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Sanık avukatlarından Erhan Tokatlı'nın, darbe girişiminden bir gün önce üsse yabancı subayların gelip gelmediği, bu ziyaretlerin daha önce de gerçekleşip gerçekleşmediği sorusuna ise Özçetin, "Devlet sırrı niteliğinde bilgiler var, salon boşaltılırsa cevaplarım." yanıtını verdi.

Avukat Tokatlı'nın, yabancı ülkelerden alınan akıllı mühimmatın kullanımıyla ilgili izin alınıp alınmadığı yönündeki sorusu üzerine Özçetin, "Bu ikmal süreçleriyle ilgili konu. Mühimmat alımıyla ilgili birtakım kısıtlama olabiliyor. En bilinen konu, Almanların tankını Güneydoğu'da kullanamıyorsunuz, bloke ediyor." diye konuştu.

Özçetin, bir mühimmat cephanelikten çıkar çıkmaz, bunun sistemde görüleceğini, belli bir süre buna ilişkin bilgi verilmezse üzerine düşüleceğini kaydetti.

Bir başka soru üzerine Özçetin, vurulacak hedefleri, uçacak pilotları kimin seçtiğini bilmediğini ileri sürdü.

Sanık avukatlarından Serdar Öztürk'ün, "Üsse arazi bakmaya gelmişler, hayvan belgeseli çekmeye gelenler var, SAT'çılar gelmiş, üs panayır yeri ama sizin haberiniz yok. Normal mi bu?" sorusunu yönelttiği Özçetin, "Elbette normal değil ama yaşanan da bir gerçeklik var, farkında olduğumuz, olmadığımız yerleri var." dedi.

Avukat Öztürk, "Hakan Evrim, darbe faaliyetine ilişkin 'böyle bir şey olmaz, bir asker böyle planlama yapmaz' dedi, doğru söyledi. Biz hep başından beri söyledik, bu ordunun içindeki cemaatçi yapılanma." ifadelerini kullandı.

Duruşmaya daha sonra ara verildi.

Muhabir: Tanju Özkaya,Ferdi Türkten

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Maalesef 2 puan kaybettik'

2017-08-19 04:17 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta

2017-08-23 18:22 - Dünya

Kabe'de yağmur sevinci

2017-08-22 01:19 - Genel

Çin'den ABD'nin 'yaptırım uygulanacaklar' listesine tepki

2017-08-23 20:22 - Dünya

HDP'nin çağrısına Diyarbakırlılar uymadı

2017-08-24 20:22 - Gündem

Trabzonspor deplasmanda 10 maçtır yenilmiyor

2017-08-21 14:37 - Spor

Ronaldo'nun kuzeni gelin geliyor

2017-08-23 20:45 - Genel

Millilerin rakibi Ukrayna

2017-08-23 13:50 - Spor

Bakan Bak'tan Beşiktaş'a teşekkür mesajı

2017-08-24 00:27 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Attiyah'ı kabul etti

2017-08-24 02:37 - Gündem

İlgili Haberler

Cesedi göl kenarında bulunan kadının ölümünde "ihmali olduğu" öne sürülen sanığa dava

13:42 - Gündem

Başkentte yaşanan su kesintileri nedeniyle Mamak'taki vatandaşlar çeşmelerden su dolduruyor

13:32 - Gündem

MSB: Hudutlarda 5'i terör örgütü mensubu olmak üzere 188 şahıs yakalanmıştır

13:18 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısında Türk vatandaşlarının alıkonmasına soruşturma

08:13 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 25 Türk aktivisti alıkoydu

03:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazze için yeniden yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Vicdan gemisi Girit açıklarında

13:57 - Dünya

İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilerin hayatı Yom Kippur'da yine kısıtlandı

13:52 - Dünya

Fransızlar, hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı grevde

13:48 - Dünya

Cesedi göl kenarında bulunan kadının ölümünde "ihmali olduğu" öne sürülen sanığa dava

13:42 - Gündem

T10F elektrikli otomobil pazarına güçlü giriş yaptı

13:37 - Ekonomi