?>

FETÖ örgüt mensubuna Kur'an-ı Kerim'i yaktırmış

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik davada hüküm giyen sanık, başka bir dosyada verdiği ifadesinde örgütün talimatıyla Kur'an-ı Kerim'i yaktıklarını söyledi.

Gündem - 6 yıl önce

İzmir

"Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan aldığı 5 yıl hapis cezası ertelenen O.İ, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık İ.G'nin yargılandığı bir başka FETÖ davasında tanık olarak dinlendi.

Ceza aldığı davada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını ifade eden tanık, örgüt propagandasının yapıldığı sohbetlere katıldığını belirtti.

FETÖ'nün mütevelli heyetinin yer aldığı sohbetlere herkesi doğrudan almadığını, güven elde ettikten sonra mensuplarını buraya dahil ettiğini dile getiren O.İ, örgütün "dini bütün ve vatansever öğrencileri okutacağız." kurmacasıyla insanları kandırdığını dile getirdi.

FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticilerinin, "Türkiye'de eğitim gören çocukları belli bir aşamaya getirdikten sonra bunların yurt dışında ülkemizi temsil edeceği"ne ilişkin sözlerine inandıklarını aktaran tanık, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından bile bu örgüte inandığını ancak tutuklu kaldığı sürede yaşadıklarının bu düşüncesini değiştirdiğini ifade etti.

"Beynimiz gitmiş efendim"

Tanık O.İ, örgütle ilgili bildiklerini şu şekilde anlattı:

"FETÖ, darbe girişiminden sonra 'Gözaltına alınan insanlara cezaevinde tecavüz ediyorlar, sohbete katılan hanımlara işkence yapıyorlar.' şeklinde propaganda yaptı. Gözaltı süresince bunun yalan olduğunu ve örgütün de bizi kandırdığını anladım. Bize 'kitapları saklayın ve yakın' dediler. Bize Kur'an-ı Kerim'i yaktırdılar. Beynimiz gitmiş efendim. Şimdi utanıyorum ama bakıyorum FETÖ'cüler şimdi her şeyi inkar ediyor."

Mahkeme başkanının "Kur'an-ı Kerim'i niye yaktınız?" sorusuna üzerine O.İ, "Çünkü bizi korkuttular. 'Bir arkadaşımıza şiş soktular, sohbete giden hanımlara işkence yapıyorlar' diye korku saldılar. Ben şimdi bu yalanları herkese anlatıyorum." cevabını verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti'den 'Canımın içi Türkiyem' klibi

2019-04-01 21:22 - Siyaset

Euroleague’de son hafta heyecanı

2019-04-03 13:15 - Spor

'Mavi Balina’ oyunu ölüme götürdü

2019-04-03 19:42 - Asayiş

Real Madrid’de Sergio Llull sakatlandı

2019-04-03 19:23 - Spor

Kapkaç dehşeti kamerada

2019-04-02 12:34 - Asayiş

Yolcu dolu minibüste hırsızlık kamerada

2019-04-05 13:16 - Asayiş

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı

2019-04-01 18:38 - Ekonomi

Dr. Sönmez: 'Göğüs deformeleri en çok doğum sonrası görülüyor'

2019-04-04 18:03 - Sağlık

Engelli öğrenciler 'tarihe' pedal çeviriyor

2019-04-02 18:57 - Çevre-Hayat

Bakan Selçuk, dolmuşta şoför koltuğuna geçti

2019-03-30 10:17 - Gündem

İlgili Haberler

Bilecik'te çıkan orman yangını söndürüldü

18:32 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in vefatının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Besim Dutlulu seçild

17:17 - Gündem

Baykar ve Leonardo arasındaki ortak girişimin imzaları Paris Havacılık Fuarı'nda atıldı

17:13 - Gündem

Malatya'da otluk alanda çıkan yangın evlere sıçradı

17:02 - Gündem

Kuraklık 2050 yılına kadar 1 milyar kişiyi göç ettirebilir

15:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Bilecik'te çıkan orman yangını söndürüldü

18:32 - Gündem

İsrail ordusu, İran devlet televizyonunu vurdu

18:27 - Dünya

Irak Dışişleri Bakanı'ndan “Hürmüz Boğazı kapanırsa küresel enerji piyasasında kriz çıkar” uyar

18:22 - Dünya

İsrail, Tahran'ın doğu ve batısında yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine saldırılar düzenledi

18:17 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirmek istemediğini belirtti

18:13 - Dünya