?>

FETÖ'nün sözde 'kadim abisi' Bekmezci'ye 'silahlı terör örgütü yöneticiliği suçundan ceza istendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde "kadim abisi Yusuf Bekmezci'nin "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan cezalandırılması istendi.

Gündem - 5 yıl önce

İzmir

Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde "kadim abi, irşatcı" olarak nitelendirilen ve hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan dava açılan Yusuf Bekmezci'nin "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan cezalandırılması istendi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Bekmezci tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada Bekmezci'nin avukatları da yer aldı.

Duruşmada dinlenen tanık L.E, Bekmezci'yi 1968 yılında Kestanepazarı'ndan tanıdığını belirterek, "Dini duyguları aşırı derecede hassas bir insandı. Fetullah Gülen'le akrabalık bağları vardı. Yapılanma içinde bir ağırlığı vardı. Ona sempati vardı." dedi.

Duruşmada iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak sanık Bekmezci'nin "silahlı terör örgütü yöneticisi olma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları mütalaaya ilişkin savunma için süre verilmesini, sanığın yaşlılığı ve hastalıkları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamını ve avukatlara savunma için süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 20 Ocak 2020'de Çiğli ilçesindeki lüks bir siteye yaptıkları operasyonda örgütte sözde "kadim abi, irşatcı" olarak nitelendirilen FETÖ firarisi Yusuf Bekmezci ile ona bakıcılık ve korumalık yapan sözde örgüt yöneticisi Mehmet Fatih Arslan'ı gözaltına almıştı.

Aynı operasyonda örgütün bir dönem sözde "Karşıyaka eyalet imamı" olan Akif Sarı da başka bir hücre evinde yakalamıştı.

Zanlılar, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Bekmezci hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan dava açılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tunus'ta siyasi ve ekonomik kriz protesto edildi

2021-03-06 23:51 - Dünya

Berlinale’den 'Okul Tıraşı' filmine FIBRESCI ödülü

2021-03-06 12:21 - Kültür Sanat

Selde zarar gören Doğankent'te yeni yapılar yükseliyor

2021-03-10 13:16 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

2021-03-08 21:28 - Ekonomi

6. İstanbul Publishing Fellowship sona erdi

2021-03-12 18:01 - Gündem

KADEM 'Kadın Haklarına Dair İlkelerini' açıklayacak

2021-03-08 01:01 - Gündem

Madde bağımlısı gençler kitap okuyarak yargılanmaktan kurtuldu

2021-03-09 16:16 - Çevre-Hayat

TFF ile Turkcell, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gösteri maçı düzenledi

2021-03-08 18:46 - Spor

TÜİK: 'İş gücü istatistikleri' yarın açıklanacak

2021-03-10 01:31 - Ekonomi

Hindistan: İngiltere Parlamentosundaki tarım kanunlarının tartışılması iç işlere müdahale

2021-03-10 02:55 - Dünya

İlgili Haberler

RTÜK üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:48 - Gündem

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e çıktı

19:47 - Gündem

DMM, "Türkiye'nin, Hindistan'daki terör eylemiyle bağlantılı olduğu" iddiasını yalanladı

18:08 - Gündem

Sındırgı esnafına "deprem kredisi" imkanı sunulacak

17:58 - Gündem

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" iddianamesinde ihale süreçlerindeki yöntem anlatıldı

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

RTÜK üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:48 - Gündem

EURO 2028'de açılış maçına Cardiff, finale Londra ev sahipliği yapacak

00:12 - Spor

Kağıthane'de apartman dairesinde çıkan yangında 1 kişi yaralandı

23:42 - Asayiş

Beyaz Saray, ekim ayı enflasyon ve istihdam verilerinin açıklanmayabileceğini duyurdu

23:13 - Ekonomi

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze’de 4 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu

22:48 - Dünya