?>

FETÖ'nün sözde imamından çıktı: Yarın operasyon var

Elazığ’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sözde Elazığ il imamı Mehmet Durakoğlu’nun da aralarında bulunduğu 44 şüphelinin yargılanmasına başlandı. Durakoğlu'nun sadece eşim ve çocuklarımla görüştüm dediği "ByLock ve Kakao" görüşmelerinde polisin dü

Asayiş - 8 yıl önce

15 Temmuz FETÖ/PDY’nin hain darbe girişimi nedeniyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmalar kapsamında örgütün yöneticisi ve bunlara bağlı üyelerin bulunduğu 44 kişi hakkındaki çatı iddianamesi hazırlanmasının ardından açılan dava 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. 483 sayfa iddianame hazırlanan davada örgütün sözde il imamı Mehmet Durakoğlu ile birlikte 10 şüpheli terör örgütü yöneticisi olmak, 34 şüpheli ise örgüt üyesi olmak suçundan yargılanıyor. Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutukla sanıklar ile avukatları katıldı. Şehir dışındaki cezaevinde kalan bazı tutuklular ise duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Sanıkların bir kısmının dinlenmesinin ardından sözde il imamı Mehmet Durakoğlu'na geçildi. Durakoğlu ifadesinde, "Ben düğün salonlarında, öğretmen evlerinde sohbet veriyordum. 15 Temmuz’u yapanları milletime ve devletime ihanet olarak görüyorum" dedi. Mahkeme heyetinin ‘Darbeyi kim yaptı’ sorusuna karşılık cevap veren sanık Durakoğlu, “Allah korkusundan uzak olanlar yaptı” diye cevap verdi. Savunmasına devam eden Durakoğlu, "Çocuklarımla konuşmak için bir kaç defa 'ByLock' kullandım. ByLock programını ticaret yapanlarda görüyordum. ByLock kullandığımı kabul ediyorum. ByLock programını hanımıma başkası getirdi.15 Temmuz’dan sonra Kakao programı kullandım. Hanım ve çocuklarla sesli görüştüm. Kullandığım programlar mektup zarfı şeklindeydi” diye konuştu.

“Erdoğan'ı değiştireceğiz” demiş Hakim, Durakoğlu’na 17/25 Aralık sürecinde FETÖ’den ayrılacaklara ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı değiştireceğiz’ diye söyleyip söylemediğini sordu. Bunun üzerine sanık, “Hatırlamıyorum. Ben il imamı değilim. İl imamı diye bir şey yok. Ben kimseden talimat almadım talimat vermedim. Cemaat gönül işidir” diye cevap verdi.

Örgütün elebaşına hoca efendi dedi, mahkeme heyeti tepki gösterdi Yurt dışı gezileri hakkındaki soruya da cevap veren Durakoğlu, “Bazıları ticaret, bazıları gezi için ABD, Suriye, Irak, Hindistan, Azerbaycan, Tanzanya’ya gittim. Oralardaki müesseseleri ziyaret ettim. ABD’ye gitmek için 3 sene bekledim. Fetullah Gülen’den 3 sefer ziyaret randevusu aldım. Sıra gelmediğinden randevularım iptal oldu. 3’üncüsünde O.Ş. ile ABD’ye gittim hoca efendiyi (FETÖ Lideri Fetullah Gülen) göremedim” diye konuştu. Bunun üzerine hakim, “Sen hala hoca efendi diyorsun” diyerek tepki gösterdiği Durakoğlu, “Hoca efendi diyorum, bu süreçten sonra daha fazla seviyorum. İnkar mı edeceğim. Yok yok mu diyeceğim. Hoca efendinin arkasından giderim” diyerek cevap verdi.

ByLock ve Kakao konuşmalarında operasyon bilgisi çıktı Daha sonra duruşmada mahkeme heyeti, zanlının sadece çocuklarımla ve eşimle konuştuğum dediği “ByLock ve Kakao" mesajlarından örnekler verdi. Durakoğlu'nun Bylock ve Kakao'da geçen mesajları şöyle: “Durakoğlu: 45 gün sonra fiziki takip sona erecek Durakoğlu: Elazığ'da bir şerefsiz itirafçı var tespit etmeye çalışıyoruz Durakoğlu eşine: Yarın operasyon var Durakoğlu'nun eşi: Bizim halimiz ne olacak Durakoğlu: Güzel olacak Ergün kod adlı M.E. Durakoğlu'na: Yarın operasyon var mı? Durakoğlu: Yarın operasyon olabilir, evlere de olabilir, Elazığ’da gaybubet (Saklanma, gizlenme) yapamıyorum M.A., Durakoğlu'na: Telefonun İstanbul’da sinyal vermiş. Başka makineye ByLock yüklet Durakoğlu: Konya’da kırdım orada sinyal vermiştir. Yanımda tablet var Durakoğlu: Y. çıldırmış S.A. ve O.A., Durakoğlu'na: Yarın operasyon var . Liste bilmiyoruz Durakoğlu: Haberim var. Muş’a da sıçrayabilir Durakoğlu'na: Abi beddua edin eli ayağı tutulsun Durakoğlu: Okuyup bağlıyorum.”

Mesajları hakimden dinleyen sanık, ByLock ve Kakao görüşmelerinin normal olduğunu, kendisine göre bir sorun olmadığını "Okuyup sidiğini bağlarım" ifadesini espri olarak söylediğini iddia etti. Sanık avukatının savunmasının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu-Yunus Özhanlı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kenan Sofuoğlu bitime iki yarış kala liderliğe yükseldi

2017-09-17 22:12 - Spor

Sırp oyun kurucu Ana Dabovic Fenerbahçe'de

2017-09-16 17:18 - Spor

Fakıbaba'dan 'okul kantinlerinde denetim' açıklaması

2017-09-16 14:22 - Gündem

Demirören, UEFA TEP toplantısına katıldı

2017-09-19 20:47 - Spor

Milas’ta 4.3 büyüklüğünde deprem |Son depremler

2017-09-16 16:57 - Asayiş

Gelin arabasının çarptığı kadın yaralandı

2017-09-15 22:37 - Asayiş

Göztepe taraftarının önünde kazandı

2017-09-18 01:12 - Spor

Suriye plakalı tırda ele geçirildi: 499 kilo!

2017-09-19 19:52 - Asayiş

Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir girişim beklenmiyor

2017-09-19 19:55 - Genel

Kaçkar Dağları'nın zirvesinde eğitim verilecek

2017-09-19 15:32 - Gündem

İlgili Haberler

Bodrum'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

15:53 - Asayiş

Siber suçlarla mücadele operasyonlarında 34 şüpheli yakalandı

08:13 - Asayiş

Sahte belgelerle şirketleri ele geçiren suç örgütüne yönelik operasyonlarda tutuklu sayısı 20'ye yükseldi

20:48 - Asayiş

Bursa'da düzenlenen operasyonda 300 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

07:58 - Asayiş

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

07:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi andı

23:17 - Gündem

Avrupa'da Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

23:07 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da depremzede bir aileyi ziyaret etti

21:58 - Gündem

Hatay'da 16 bin 993 deprem konutu ile 1355 iş yerinin daha hak sahibi belirlendi

21:53 - Gündem

Trump'tan, Chicago'da da sınır dışı operasyonu başlatacağını ima eden paylaşım

20:58 - Dünya