?>

FETÖ'nün sosyal medya uzmanı Yusuf İnan yargılanıyor

MİT tarafından Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilmesinin ardından tutuklanan FETÖ'nün sosyal medya uzmanlarından tutuklu sanık Yusuf İnan'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, İnan'ın tahliye talebini reddetti.

Gündem - 6 yıl önce

Izmir

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığınca Ukrayna'dan getirildikten sonra tutuklanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, İnan ve avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı, Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) gelen raporda, sanığın, "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçlamaları yöneltilen bazı şüphelilerle para trafiği olduğuna dikkati çekildiğini belirtti.

Şüphelilerin alternatif tıp sektöründe Türkiye çapında tanındığını savunan sanık İnan, bunların, bazı akıl hastalarının iyileştirilmesi için adak kurbanı kestiğini ileri sürdü.

İnan, Ukrayna'da olduğu zamanda kurduğu internet sitesinden ucuza mal edilen adak kurbanı satışı yaptığını, bu kişilerin de bundan dolayı kendisiyle iletişime geçtiğini savundu.

FETÖ'nün üst düzey yöneticisi Necdet İçel ile görüşmüş

Tanık olarak ifade veren H.U.S. ise FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden firari sanık Necdet İçel'in bir süre şoförlüğünü yaptığını kaydetti.

Sanık İnan ile İçel'in, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Seyirtepe adlı mekanda 2014'te bir araya geldiğini dile getiren tanık, "İkilinin özel görüşme yapacaklarını söylemesi üzerine yanlarından ayrıldım. Ne konuştuklarını merak ettiğim için masaya gizlice bir dinleme cihazı koydum. Görüşmeyle ilgili kayıt şu anda emniyette bulunuyor. Bu görüşmeye ilişkin çektiğim fotoğraf ise dava dosyasında yer alıyor." diye konuştu.

Bunun üzerine söz verilen İnan, İçel ile iş görüşmesi yaptığını, FETÖ ile bağlantılı bir durum olmadığını savundu.

İddia makamı, İnan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa sundu.

Tutuklu bulunduğundan ailesinin zor durumda olduğunu dile getiren İnan, "Suç işlemedim. FETÖ ile irtibatım yok. 9 aydır tutukluyum, tahliyemi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, İnan'ın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.

- Operasyon

Oluşturduğu farklı müstear isimlerle özellikle İzmir'de faaliyet yürüten ve İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan İnan, MİT tarafından Ukrayna'dan 15 Temmuz 2018'de Türkiye'ye getirilmişti.

FETÖ'nün sosyal medya uzmanı olduğu gerekçesiyle tutuklanan İnan hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ziraat Leasing, Ziraat Katılım'a katıldı

2019-03-04 17:49 - Ekonomi

'Tatbikatlar milyonlarca doları tasarruf etmek için sonlandırıldı'

2019-03-04 03:46 - Dünya

Otomobil tıra çarptı: 4 yaralı

2019-03-03 11:42 - Asayiş

Şubat ayında Pkk Fetö Uyuşturucu Kaçakçılık Trafik terörün de mücadeledeki rakamlar

2019-03-04 17:37 - Gündem

İstanbul’da lokantada patlama

2019-03-08 12:11 - Gündem

Doğu Guta'da sivillerin kimyasal silahla öldürüldüğü kesinleşti

2019-03-02 01:02 - Dünya

‘Gereksiz övgü, çocuğun narsist olmasına neden olabilir'

2019-03-08 13:02 - Sağlık

Kaşıkçı cinayetini örtbas edemeyen Suudlar, Türkiye'yi turizmden vurmaya çalışıyor

2019-03-06 04:32 - Gündem

15 yıl hapis cezasıyla aranan zanlı, uygulamada yakalandı

2019-03-02 03:02 - Asayiş

Adana’da tefeci operasyonu

2019-03-06 11:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

TRT Yönetim Kurulu Başkan ve üyeliklerine ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

01:17 - Gündem

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale ediliyor

00:28 - Gündem

Tarihi Diyarbakır Surları'na "Terörsüz Türkiye"ye destek için Türk bayrağı asıldı

23:27 - Gündem

Kırklareli'ndeki orman yangını kontrol altına alındı

22:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya