?>

FETÖ’nün il imamından 'Darbe duası' çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında yakalanan Elazığ il imamının kullandığı bir tablet ve 2 telefonda örgütün haberleşme sistemleri “Bylock, Cocoa, Eagle” çıkarken, yapılan ilk incelemede 5 Temmuz’da örgüt lideri tarafından

Asayiş - 9 yıl önce

FETÖ/PDY’nin sözde il imamı Mehmet D. geçtiğimiz ay Kayseri’nin Talas ilçesinde yakalanmış, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı. Örgütün il imamlığını yaptığı iddia edilen Mehmet D. ile ilgili Elazığ polisi ve Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı çalışmayla ayrıntılar da ortaya çıkarıldı. Zanlı Mehmet D.’nin, kullandığı tespit edilen bir tablet ve 2 telefon ele geçerken, yapılan incelemelerde malzemelerde örgütün haberleşme sistemleri “Bylock, Cocoa, Eagle” kurulu olduğu belirlendi ve bir çok dijital veriye ulaşıldı.

FETÖ lideri halkı ”Sürü” yerine koymuş Ayrıca, sözde il imamı Mehmet D.’den ele geçirilen dijital veriler içerisinde, AK Parti hükümetini hedef alan ve örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından gönderildiği tahmin edilen çok sayıda ses dosyası bulundu. Ses dosyasının bir bölümünde, “Öyle yalan söylerler ki halkın yüzde 40’ından 80’ine kadarını sürü gibi arkalarından sürüklerler. Sürüler bunların arkasından bu akı, karayı birbirinden tefrik edemeyecek şekilde sürüklenir giderler. Bu münafıklığı görmeyip sürüklenen insanlar da sadece sürüden ibarettir” gibi cümleler geçmesi dikkat çekti. Bir birine benzer bir çok ses dosyasında ise hem 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili hemde AK Parti hükümeti ile ilgili söylemlerle bedduaların yer aldığının tespit edildiği öğrenildi.

Darbe duası da çıktı Örgütün il imamı Mehmet D.’den ele geçirilen dijital veriler içerisinde 5 Temmuz günü gönderilen ve 15 Temmuz gecesine kadar okunması istenilen hükümeti ve destekleyenleri hedef alan bir beddua da çıktı. “Allah eşrardan müminleri muhafaza eylesin” isimli duada, FETÖ’cülerin kendilerine karşı birleşenlere karşı güç istediği yer alırken, sonrasında ise Arapça cümlelerle devam ettiği belirlendi. Zanlı Mehmet D.’nin 15 Temmuz gecesine kadar okunması istenilen dua ile ilgili ifadesinde, “15 Temmuz’a denk gelmesi tesadüftür. Zaman zaman böyle dualar yaparız, onlardan biridir” dediği öğrenildi. Kendisinin örgütün il imamı olmadığını iddia eden zanlı Mehmet D.’nin, Bank Asya’daki günlük para trafiğini de kontrol ettiği tespit edildi. Daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir çok şüpheli de, örgütün il imamının Mehmet D. olduğunu teyit ettiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Halil İbrahim Varlı  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kadının ekonomiye katılımı analiz ediliyor

2017-01-11 15:07 - Ekonomi

Teknolojik sistemlerle otopark sorunu rafa kalkıyor

2017-01-14 15:17 - Teknoloji

Tentenin cemaatin üzerine çökmesine ilişkin soruşturma başlatıldı

2017-01-11 15:52 - Gündem

Gürcistan'ın en büyük yatırımcısı Türkler

2017-01-14 19:32 - Ekonomi

'Savaşın çocukları'nın tekvandoya ilgisi artıyor

2017-01-15 16:52 - Çevre-Hayat

Makedonya'daki sığınmacıların soğukla mücadelesi

2017-01-11 14:02 - Dünya

15 ilde FETÖ operasyonu: 28 gözaltı

2017-01-12 19:57 - Asayiş

Kız çocuklarına taciz iddiasıyla tutuklandı

2017-01-14 18:52 - Gündem

Köpekler için yapılan 'sevgi evleri' sahiplenmeleri artırdı

2017-01-11 16:27 - Çevre-Hayat

ABD Sudan'a yaptırımları kaldırdı

2017-01-14 23:37 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de AK Parti Marmara İlçe Başkanlığı'na taşlı saldırıyla ilgili yakalanan zanlı tutuklandı

21:28 - Asayiş

İstanbul'da çocuklara yönelik cinsel istismar içeriklerini temin eden 49 zanlı yakalandı

16:38 - Asayiş

Siber dolandırıcılık operasyonlarında 58 şüpheli tutuklandı

08:11 - Asayiş

Balıkesir'de AK Parti Marmara İlçe Başkanlığı binasına taşlı saldırıda bulunuldu

23:38 - Asayiş

Türk bayrağını asılı olduğu yerden söküp yerde sürükleyen şüpheli gözaltına alındı

21:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kremlin Sözcüsü Peskov: Yeni START'ın sona ermesiyle ulusal çıkarlarımızı gözeteceğiz

13:08 - Dünya

Deprem bölgesindeki OSB'lerde deprem öncesi kapasiteye yaklaşıldı

12:38 - Ekonomi

Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

12:09 - Gündem

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yıkılan binalarda kusuru olanlar yargılanıyor

11:56 - Gündem

İsrail'in ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli öldü

11:54 - Dünya