?>

FETÖ'nün eski 'Sakarya il imamına' 19 yıl 6 ay hapis

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski "Sakarya il imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Gündem - 6 yıl önce

Sakarya

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski "Sakarya il imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Şahin ile avukatı katıldı.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın örgütün hiyerarşik yapısı içinde yönetici pozisyonda bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, sanığın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık Şahin, savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Bolu, Sakarya ve İstanbul'da öğretmen olarak görev yaptığını belirten sanık Şahin, "İl imamı sorumluluğu yapmadım, bu iddialar doğru değildir. İddia edilen hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadım. Güneydoğu Anadolu Bölge sorumluluğunu da yapmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Sanığın avukatı da müvekkilinin tahliyesini ve beraatini istedi.

Sanığı "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme, sanık Şahin'in "anayasayı ihlal" suçundan ise kuşkudan uzak mahkumiyetine yeter derecede kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi.

İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık Ahmet Şahin hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl altı aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Daha sonra Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın dosyası Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyayla birleştirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalyaspor'dan farklı galibiyet

2019-09-29 21:47 - Spor

Sumudica dejavu yaşıyor

2019-09-27 16:02 - Spor

Thomas Cook Hollanda ve Belçika'da da iflas etti

2019-10-01 00:12 - Dünya

Akşener taburcu edildi

2019-09-30 17:12 - Siyaset

'Yürüyüşle moraliniz düzelir'

2019-10-03 15:44 - Genel

Maltalılar ve Türkler şehitliği korumak için birleşti

2019-09-27 18:10 - Gündem

Borsa İstanbul pazar yapısı güncelleniyor

2019-10-02 13:32 - Ekonomi

Passo'dan "cüzdansız yaşam" için yeni özellikler

2019-10-03 14:20 - Genel

Suriye muhalefetinden kimyasal silah mesajı

2019-09-27 19:47 - Dünya

Mardin'de bir terörist etkisiz hale getirildi

2019-09-30 10:37 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

14:42 - Gündem

Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı

14:08 - Gündem

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

13:43 - Gündem

Başkentte 26 katlı binadaki yangına ilişkin incelemeler sürüyor

13:38 - Gündem

Gurbetçilerin sınır kapılarından yurda girişleri devam ediyor

13:28 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terörsüz Türkiye sürecinin bölgedeki gruplar arasında doğuracağı atmosfer takdir ediliyor

15:02 - Siyaset

Zelenskiy, Rus ordusunun son bir haftada Ukrayna'ya 1800'den fazla İHA ile saldırdığını be

14:48 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

14:42 - Gündem

ETİK Başkanı İşler: Terörün sona ermesiyle turizm sektörü de büyük bir ivme yaşayacak

14:33 - Ekonomi

NYT'den, siyasi çıkarları için Gazze'ye saldırıları sürdürmekle eleştirdiği Netanyahu'ya cevap

14:27 - Dünya