?>

FETÖ’nün Denizli ‘askeri imamı’ tutuklandı

FÖTÖ soruşturması kapsamında Denizli’deki ‘askeri imam’ olduğu ileri sürülen eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Asayiş - 9 yıl önce

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik başlatılan soruşturmada, 11'inci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral K.Ö.Ö. ile 53 rütbeli asker tutuklanmıştı. Tuğgeneralin emir astsubaylığını yapan Başçavuş M.M., 7 Ekim’de Ankara’da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ardından Denizli'ye getirilen M.M., etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini bildirmiş ve onun üzerine ifadesine başvuruldu. M.M., verdiği ifadede, Fethullahçı Terör Örgütü'nün Denizli'deki 'asker imamı' olduğu ileri sürülen 'Kerim' kod adlı Sosyal Hizmetler Eski İl Müdürü kişinin A.Y. olduğu tespit edildi. Emir Astsubayı M.M., verdiği ifadede daha önce Hakkari'de hastanede görev yaptığını, cemaatin devreye girmesiyle Denizli 11'inci Komando Tugay Komutanlığı emir astsubaylığına atandığını, kente geldiğinde ise 'Kerim' kod adlı şahıs tarafından karşılandığını söyledi. M.M. verdiği ifadede, 'Kerim' kod adlı A.Y. ile sık sık bir araya geldiğini, bu kişinin evinde tablet bilgisayardan emir astsubayının görevlerini nasıl yaptığını ve protokol kuralları konusunda dersler verdiğini itiraf ettiği, ayrıca komutanının ne zaman nereye gittiği ve kimlerle görüştüğünü, personel ve askeriye hakkında da bu kişiye bilgiler aktardığını anlattığı öğrenildi.

A.Y., yapılan operasyonda Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. A. Y., verdiği ifadede, emir astsubayı M.M.'nin Denizli’ye geldiğinde karşıladığını kabul ettiği, fakat diğer suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Adliyeye sevk edilen A.Y., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. A.Y.’nin, Erzurum ve Erzincan'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevinde bulunduğu 17-25 Aralık olaylarından sonra başlatılan soruşturmada açığa alındığı, memur olarak Denizli'ye atandığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise ihraç edildiği öğrenildi.

Medeni Topaloğlu  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bylock Kullanan 10 FETÖ Üyesi Tutuklandı

2016-10-15 03:37 - Asayiş

Kolombiya'da ateşkes uzatıldı

2016-10-14 18:03 - Genel

22 ilde 'ByLock' operasyonu: 24 gözaltı

2016-10-18 16:52 - Gündem

Emre Mor'a iki maç ceza

2016-10-17 23:03 - Spor

Antalya’nın en büyük alışveriş merkezine kayyum atandı

2016-10-13 17:17 - Asayiş

Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe

2016-10-15 22:42 - Asayiş

Orduevi önünde peçeli erkek alarmı

2016-10-14 14:52 - Asayiş

Öğrenci yurdunda kalan kız arkadaşını zorla götüren şüpheli tutuklandı

2016-10-13 23:08 - Asayiş

'ByLock' kullanan 61 polis tutuklandı

2016-10-18 13:50 - Genel

Ünlü isimlere şantaj yapan hacker kendini böyle savundu

2016-10-15 13:17 - Asayiş

İlgili Haberler

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:43 - Asayiş

Malatya'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

20:03 - Asayiş

Hatay'da otomobil ile çekicinin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

19:58 - Asayiş

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Asayiş

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde orman yangını çıktı

16:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Galatasaray, deplasmanda Zecorner Kayserispor'ı yendi

23:52 - Spor

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem

İspanya tarihinin en sıcak günleri ağustos ayında yaşandı

22:02 - Dünya