FETÖ'nün askeri yargıda düşük sicille tasfiye oyunu

FETÖ'nün askeri yargı yapılanması iddianamesinde tanıkların ifadesine göre, sözde sıkıyönetim görevlendirme listesi MSB emrine alınanlara stajyerlik döneminde de düşük sicil verildiği ortaya çıktı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yargıdaki yapılanmasına ilişkin iddianamesinde tanıkların ifadesine göre, sözde sıkıyönetim görevlendirme listesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) emrine alınanlara stajyerlik döneminde de düşük sicil verildiği, 2010 yılında dahi bu çalışmaların gerçekleştirildiği ortaya çıktı.
İddianamede, sözde sıkıyönetim görevlendirme listesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı emrine alınanların tanık sıfatıyla verdikleri ifadeler yer aldı.
Buna göre, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Mahkemesinde askeri hakim olarak görevli tanık Hüseyin Tanfer Ayhan, kendisinin MSB emrine alınmasına şaşırmadığını belirterek, meslek hayatı boyunca FETÖ tarafından çeşitli şekillerde mağdur edildiğini kaydetti.
Ayhan, 2008 yılında askeri hakimliğe girebilmek için sağlık raporu almak amacıyla Ankara Mevki Asker Hastanesine başvurduğunu, burada görevli dahiliye-göğüs cerrahisi doktorunun kendisine askerliğe elverişli olmadığını söylediğini, bunun üzerine baştabibe durumu anlatması ve itiraz etmesi sonucu tomografi çektirdiğini aktardı.
Çekilen tomografi sonucunda hiçbir sağlık probleminin olmadığının anlaşıldığını anlatan Ayhan, aynı doktorun kendisine "görevini yapar" şeklinde rapor verdiğini bildirdi. Ayhan, kendisi gibi sağlık muayenesine giden iki askeri hakim adayını hastanede elediklerini belirtti.
Ayhan, 11 Haziran 2009 tarihinde askeri hakim teğmen olarak atandığını belirterek, 2010 Aralık ayına kadar MSB'de askeri hakimlik stajı yaptığını ifade etti. Staj süresince ve sonucunda personel meslek eğitim şube müdürü hakim Binbaşı İsmail Karataş'ın kendisine düşük sicil verdiğini öğrendiğini kaydeden Ayhan, Karataş'ın 15 Temmuz sonrasında ihraç edildiğini hatırlattı.
Kendisi gibi düşük sicil verilen iki askerin de terör örgütünce hazırlanan sözde sıkıyönetim listesinde MSB emrine atandıklarına dikkati çeken Ayhan, bu nedenle daha o tarihlerde bu şekilde çalışmaların yapıldığını düşündüğünü aktardı.

Mevzuat değişikliği ile ABD'ye gidişin önü açılmış

Ayhan, 30 Ağustos 2013 tarihinde Adana Askeri Mahkemesine atandığını, burada görev yapan hakim Üsteğmen Tufan Önsipahioğlu'nun yüksek dil puanı almasına rağmen ABD’deki kursa gidecekken yapılan mevzuat değişikliği ile Genelkurmay Adli Müşavirliğinde görevli Ali Fuat Bahçavan’ın ABD'ye gitmesinin önünün açıldığını ifade etti.
Bahçavan’ın da FETÖ kapsamında meslekten ihraç edildiğini hatırlatan Ayhan, kendi tayinleri ve diğer askeri hakim tayinleri gözetildiğinde tayin şubede çalışan tayin subaylarının da FETÖ/PDY mensubu olabileceklerini kaydetti.
Ayhan ifadesinde "FETÖ/PDY mensuplarının başarılı olmaları durumunda MSB emrine atanan kendisi gibi askeri hakimleri infaz edeceğini düşündüğünü" belirtti.
Muhabir: Aynur Ekiz
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail 24 Filistinliyi gözaltına aldı

2017-04-06 16:47 - Dünya

İdlib'deki kimyasal silah saldırısı Times Meydanı'nda protesto edildi

2017-04-06 10:32 - Dünya

Borsa güne düşüşle başladı

2017-04-06 13:10 - Ekonomi

'Neden 'Hayır' dediğimizi çok iyi bilmiyorlar'

2017-04-06 03:52 - Siyaset

Pegasus'tan iç hatlarda yüzde 40'a varan indirim

2017-04-06 13:48 - Ekonomi

Kimse Yok Mu Derneğine FETÖ/PDY operasyonu

2017-04-05 18:37 - Gündem

Mursi'nin ailesi Mısır'daki bombalı saldırıyı kınadı

2017-04-10 10:27 - Dünya

'Darbe girişiminin kontrollüsü kontrolsüzü olmaz'

2017-04-06 13:32 - Siyaset

'Antalya'ya gelen turist sayısı 9 milyonun üzerinde olur'

2017-04-07 00:37 - Ekonomi

'Darbe üreten bir sistemin elden geçirilmesi doğru bir hadisedir'

2017-04-08 18:47 - Gündem

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya