?>

FETÖ 'hücre evinde' saklanmayı ibadet saydı

FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı "Falcon" üzerinden gönderilen mesajlarında, "modern mağara" olarak nitelendirdikleri "gaybubet" adlı hücre evlerinde saklanmayı ibadet olarak gördükleri ortaya çıktı.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Kemal Karadağ - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, "gaybubet" adı verilen hücre evlerinde saklanmayı ibadet olarak gördükleri belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye, örgütün son dönemlerde haberleşme ve iletişimde kullandığı tespit edilen "Falcon" üzerinden gönderilen mesajların deşifre edilmesi, örgütün sapkın düşüncelerini gözler önüne serdi.

Üyelerini diri tutmak, çözülmeleri önlemek için uygulama üzerinden çeşitli talimatlar gönderen örgüt yöneticileri, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in "gaybubet" adı verilen hücre evlerinde saklanmaya devam edilmesine yönelik talimatlarını aktardı.

Kurulan gruplarla çok sayıda örgüt mensubuna aynı anda ulaşan örgüt yöneticileri, hücre evlerinde dikkat edilecek hususlarla ilgili de bilgi verdi.

"Modern mağara" benzetmesi

Örgüt, "gaybubet" adındaki hücre evlerini "modern mağara" olarak nitelendirdi. Bu yerlerde saklanmanın ödül olacağı ileri sürüldü.

"Falcon"dan gönderilen mesajlarda, hücre evlerinde saklanmak ibadet sayıldı. Bu konuyla ilgili gönderilen bir mesajda, "Gaybubette geçirdiğimiz her dakika, bir gün ibadet yerine geçiyor." ifadeleri yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ziraat Bankası banka ve kredi kartını tek kartta birleştirdi

2018-03-19 16:28 - Genel

Albayrak Holding'den CHP'nin SEKA iddialarına dair açıklama

2018-03-21 19:32 - Ekonomi

Erdoğan Demirören kimdir? Doğan Medya'yı alan Demirören bünyesindeki şirketler

2018-03-22 09:42 - Medya

Kızıltepe’de bir markete silahlı soygun

2018-03-20 10:02 - Asayiş

Selimiye Camii’nin bir bilinmeyini daha ortaya çıktı

2018-03-21 08:47 - Çevre-Hayat

Tarkan, fizy konserleriyle Almanya'da

2018-03-16 17:18 - Magazin

Kanada’dan Rohingyalı Müslümanlara 8 milyon dolarlık yardım

2018-03-18 12:32 - Dünya

Çocukların gözü önünde bonzai krizine girdi

2018-03-22 15:32 - Asayiş

Avcı-Güneş rekabetinde 15. buluşma

2018-03-17 18:02 - Spor

Yeni kimlik, ehliyet ve pasaportlarla ilgili kritik açıklama!

2018-03-21 20:07 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

ABD, Dünya Sağlık Örgütünden resmen ayrıldı

09:37 - Dünya

Yasa dışı gelirlerin aklanmasına yönelik operasyonda 37 şüpheli yakalandı

09:28 - Gündem

Küresel piyasalarda risk iştahı yüksek seyrediyor

09:23 - Ekonomi

İstanbul ve Ankara'da PERDER üyesi marketlerden ramazan için fiyat sabitleme kararı

09:17 - Ekonomi

ABD, Irak ve Suriye’den ordusunu çekiyor! Kontrol Türkiye'de! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

09:03 - En Son Yazılar