?>

FETÖ elebaşının avukatından 'şike kumpası' itirafı

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına ilişkin davada, FETÖ elebaşı Gülen'in avukatlarından sanık Erdemli, savunmasında, "Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı." dedi.

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 20'si tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlarından sanık Orhan Erdemli savunmasında, "FETÖ'nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı." dedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada, sanık Orhan Erdemli savunma yaptı.

Erdemli, savunmasına başlamadan önce diğer sanıkların duruşma salonundan çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talebi kabul ederek, sanıkları duruşma salonundan çıkardı.

Sanık Erdemli savunmasında, Fetullah Gülen ile 2011-2012'de Pensilvanya'da görüştüğünü, darbe girişimini FETÖ'nün yaptığından emin olduğunu ifade ederek, "Fetullah Gülen iki yüzlüdür. Bana başka bir şey söylüyordu, bir başkasına başka bir şey. Bunlar örgüt ve darbeyi de kesinlikle bunlar yaptı. Yüzsüzce inkar ediyorlar." itirafında bulundu.

"Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı"

Şike soruşturmasının da FETÖ'nün bir kumpası olduğunu düşündüğünü dile getiren Erdemli, "FETÖ'nün yargı ve emniyetteki üyelerinin kumpasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilere operasyon yapıldı. Firari savcılar Fikret Seçen ve Zekeriya Öz ile firari avukatlar Halil İbrahim Koca ve Cemalettin Mutlu koordineli bir şekilde çalıştı." ifadelerini kullandı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın avukatlığını yaptığı dönemde FETÖ'nün kapatılan yayın organlarında çalışan muhabirler tarafından kınandığını kaydeden Erdemli, "Bu muhabirler bana 'Bu davada sizin ne işiniz var? Mecnun davanın kilit adamlarından biri. Bu adamın vekaletini bırakın.' dediler. Bu muhabirler arkamdan konuşmuş. Odyakmaz’ın avukatı olduğum için o dönem operasyonu yürüten Savcı Mehmet Berk'in odasına gittim. Kendisiyle konuşmak için üç tanık getirdiğimi söyledim. Savcı tanıkları ne zaman getirirsem getireyim sonuçların değişmeyeceğini söyledi." şeklinde savunma yaptı.

"Yıldırım'ı verin, akşama evdesiniz"

Sanık Erdemli, 3 Temmuz sürecinde operasyonu yapan emniyetçilere bunun hukuk dışı olduğunu aktardığını iddia ederek, o dönemde gözaltına alınan sanıklara "Aziz Yıldırım'ı verin, akşama evdesiniz." denildiğini duyduğunu beyan etti.

Kendisinin kumpas sürecinde eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından tehdit edildiğini kaydeden Erdemli, FETÖ'nün avukat yapılanmasından da bahsetti.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatı olarak tanınan Nurullah Albayrak'ın Gülen'in avukatlığını aldığını ifade eden Erdemli, "Örgüt 2013'ten sonra stratejik değişikliklere gitti. Militanlık yapacak avukatlarla çalışmak istediler." dedi.

Muhabir: Mustafa Hatipoğlu,Melike Gallenkuş

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'İnsanlığın geleceğini Kudüs belirleyecek'

2018-05-07 17:41 - Gündem

Gol kralı Samudio Rize'de kalmak istiyor

2018-05-08 15:21 - Spor

Demir Grup'tan gayrimenkul ve enerjiye 2,5 milyar liralık yatırım

2018-05-03 16:15 - Ekonomi

ABD'den Ermenistan'ın yeni Başbakanına tebrik

2018-05-09 11:32 - Dünya

'Dev proje' onların emekleriyle ilerliyor

2018-05-07 19:03 - Genel

ALES adaylarına saat uyarısı

2018-05-04 17:04 - Eğitim

Roma’da "Türk Hamam Kültürü" konferansı ve sergisi düzenlendi

2018-05-03 23:02 - Kültür Sanat

Nazlı'yı sevgiyle büyüttüler

2018-05-09 15:32 - Çevre-Hayat

Ortaokul öğrencilerinden görme engelliler için 'akıllı baston'

2018-05-09 20:02 - Teknoloji

85'lik nineden Roman havası

2018-05-06 18:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran'dan Libya askeri heyetini taşıyan uçağın düşmesine ilişkin açıklama

01:33 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Suriye'deki basın toplantısına ilişkin açıklama

00:42 - Gündem

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ın içinde bulunduğu jet düştü

23:42 - Gündem

Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Al-Haddad'ı taşıyan uçağın enkazına ulaşıldı

23:27 - Gündem

ASKİ'den Ankara'daki bazı mahalleler için su kesintisi uyarısı

22:58 - Gündem

Günün Manşetleri

EPDK, doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti

09:28 - Ekonomi

Rus Tümgeneral Fanil Sarvarov Moskova'da öldürüldü; Libya Genelkurmay Başkanı'nın bindiği uçak Ankara yakınlarında düşürüldü! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

09:08 - En Son Yazılar

Küresel piyasalar Noel tatili havasına giriyor

09:07 - Ekonomi

Değerli kağıtların yeni yıldaki satış bedelleri belli oldu

08:58 - Ekonomi

Vergi mükellefleri yılın 4'üncü geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi yapmayacak

08:48 - Ekonomi