?>

FETÖ elebaşı Gülen'den 'geriye çekiliyor gibi yapın' talimatı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt mensuplarına, devletin içine kadar sızmaları, açığa çıkmaları halinde ise geriye çekiliyormuş gibi davranmaları yönünde talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in, örgüt mensuplarına, devletin içine kadar sızmaları, açığa çıkmaları halinde ise geriye çekiliyormuş gibi davranmaları yönünde talimatlar verdiği belirlendi.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Kara tarafından, FETÖ üyesi yüksek yargı mensuplarının Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yargılandığı davada sunulan mütalaada, örgüt üyesi Danıştay üyelerinin İstanbul'da yaptıkları kampın detayları aktarıldı.

Mütalaaya göre, örgüt üyesi ve grup sorumlusu Galip Tuncay Tutar'ın organizasyonu ile 2012'de FETÖ mensubu Danıştay üyeleri İstanbul'a götürüldü.

Örgüt üyeleri, burada FETÖ'ye ait dershanede bir süre ağırlandı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yurt dışına çıkmadan önce kaldığı, o günkü haliyle korunan dershanedeki özel oda da örgüt üyeleri tarafından gezildi.

Yurt dışına kaçmadan önce verdiği talimatlar

Öte yandan mütalaada, söz konusu özel odanın daha önce kullanıldığına yönelik tespitlere, burada terörist elebaşı Gülen'in yurt dışına kaçmadan önce yaptığı toplantılardaki talimatlara da değinildi.

Bu tespitlere göre ise FETÖ elebaşı Gülen, bu odadaki gizli toplantılarda, devlet içinde üst düzey konumda bulunan örgüt üyelerine, "Devleti ele geçirin, kan damarlarının içine kadar sızın." talimatını verdi.

Talimatlarında örgüt mensuplarının deşifre olduklarında yapmaları gerekenlere de dikkati çeken Gülen, "Hissedilmeden ileriye kadar gidin. Hissedildiğiniz zaman geriye çekiliyor gibi yapın." yönlendirmesinde bulundu.

Mütalaada, terörist elebaşı Gülen'in bu talimatlarına ilişkin ByLock yazışmaları ile örgütün o tarihteki kampına yönelik tespitlere de yer verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li küskünlere çağrı yaptı

2019-03-04 17:12 - Siyaset

Sigara paketlerinde yeni döneme doğru

2019-03-01 13:46 - Çevre-Hayat

Ukrayna’da Türklerin yaşadığı evde korkutan yangın

2019-03-05 00:41 - Dünya

Rusya'dan 'Venezuela'ya askeri müdahaleye karşı çıkın' çağrısı

2019-02-27 11:02 - Dünya

Hint savaş uçakları Pakistan hava sahasını ihlal etti

2019-02-26 21:47 - Dünya

'Besinlerdeki tuz ve şeker kullanımı azaltılacak'

2019-02-28 15:02 - Sağlık

FETÖ'nün kadın yapılanmasından 15 kişi tutuklandı

2019-02-27 02:52 - Gündem

Cesedi motosikletle olay yerinden götürmüş

2019-02-27 23:28 - Asayiş

ABD’de ormanda kaybolan kız çocukları 44 saat sonra bulundu

2019-03-05 03:32 - Dünya

Hindistan Başbakanı Modi'den teröre sert karşılık sözü

2019-03-01 22:53 - Dünya

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç: Yangınlara ilişkin 33 ilde 97 şüpheli hakkında işlem yapıldı

02:43 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gıdaya erişimi engellemesi İstanbul'da protesto edi

00:28 - Gündem

Tüm zamanların sıcaklık rekoru 25 Temmuz'da 50,5 dereceyle Silopi'de kırıldı

23:38 - Gündem

Hava sıcaklığı 27 ilde 40 derecenin üzerine çıktı

23:23 - Gündem

Bilecik'te Kent Ormanı'nda 20 ton çöp toplandı

19:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Adalet Bakanı Tunç: Yangınlara ilişkin 33 ilde 97 şüpheli hakkında işlem yapıldı

02:43 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gıdaya erişimi engellemesi İstanbul'da protesto edi

00:28 - Gündem

İsrail, yarın Gazze'de saldırılara birkaç saatlik 'insani ara' kararı aldığını bildirdi

23:59 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisine İsrail müdahale ediyor

23:58 - Dünya

Yüksek sıcaklıklar Yunanistan ve Kosova'da yangınlara neden oldu

23:52 - Dünya