?>

FETÖ askeri liselere gireceklere 'mülakat provası' yaptırmış

FETÖ/PDY soruşturmasında itirafçı olan örgütün "mahrem abisi", askeri liselere girecek öğrencilere mülakat provasının yaptırıldığını söyledi.

Genel - 8 yıl önce

İZMİR (AA) - ÖMER SÜT - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınan örgütün sözde askeri lise öğrencilerinden sorumlu "mahrem abisi", FETÖ'nün hedefine koyduğu öğrencileri, gizli bir şekilde askeri liseye yerleştirmek için izlediği sinsi yöntemlerle ilgili bilgiler verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, örgütün askeri lise yapılanmasına ilişkin bilgi vermek için kendi isteğiyle Elazığ Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne başvurarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten örgütün sözde "mahrem abi"lerinden M.A, 2011-2016 yıllarında faaliyet gösterdiği İzmir'deki "mahrem hizmetler" sınıfına ilişkin detaylar anlattı.

M.A, emniyetteki ifadesinde örgütün gizliliğe önem vermesi nedeniyle kod isimle çağrıldığını, kendisinden sorumlu sözde yöneticilerin de kod isim kullandığını, başkalarının üzerlerine kayıtlı GSM hattan iletişime geçtiklerini, FETÖ'nün askeri liseye yerleştirmek istediği örgüt mensuplarını küçük yaşta hedefine koyarak "özel" ve "gizli" bir süreçten geçirerek TSK'ya yerleştirdiğini söyledi.

Askeri okuldaki öğrencilere taktikler

M.A, "Selman" kod adlı örgüt yöneticisinin askeri öğrencilerin okulda nasıl davranması gerektiği konusunda yüz yüze görüşerek taktikler verdiğini anlattı.

"Selman"ın askeri öğrencilere telefonlarına dini maksatlı uygulamaların indirilmemesini, örgüt mensuplarıyla yapılacak görüşmelere ayrı ayrı gelinmesi talimatını verdiğini dile getiren M.A, okula ziyarete gelen öğrencilerin başörtülü olan annelerinin ise ziyarette dikkat çekmemek için başörtüsünü çıkarması yönünde telkinde bulunduğunu savundu.

Mülakat provası

FETÖ'nün 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından gizliliğe verilen önemi daha da artırdığına dikkati çeken M.A, "Selman" kod adlı örgüt yöneticisinin özel olarak ilgilendiği öğrencileri askeri lise sınav mülakatına hazırladığını dile getirdi.

M.A, şunları kaydetti:

"Selman öğrencilere mülakat provası yaptırıyordu. Selman öğrencilere hitaben, 'Abilerden bahsetmeyin, 'Abi' diye size soran olursa kendi öz abinizi söyleyin. Başka bir anlam sorarlarsa, 'O ne?' diye söyleyin. 'Fetullah Gülen'i biliyor musun?' diye soran olursa, 'Bilmiyorum ya da televizyondan gördüm' şeklinde söylemlerde bulunun.' diyordu. Selman, öğrencilerin kendilerinin bu yapı içerisinde olduklarını gizlemelerini istiyordu. O dönemlerde bu olayı gördüğümde çok şaşırmıştım. Bu yapının devlet içerisine gizli olarak sızmaya çalıştığını bu olayla net olarak anlamıştım."

Örgütün askeri lise sınav sorularının kendi mensuplarına dağıttığını duyduğunu, askeri liselere hazırlanan öğrencilerin örgüte ait olanlara değil başka dershanelere gönderildiğini anlatan M.A, "Bunu Selman'a sorduğumda bana bu durumu 'Bu öğrencileri bizim dershanelerimize gönderirsek askeri liseye girmelerinde sıkıntı olur.' şeklinde açıkladı. Selman bu durumu ailelere ise 'Çocuklarınız zaten bizim evlerimize geliyor. Başka dershanelere gitsinler ve oradaki farklı ders kaynaklarından yararlansınlar. Biz zaten evde, ders kaynaklarımızı onlara veriyoruz' şeklinde açıkladığını söyledi. Buradaki amaçları, askeriye içerisine yerleştirilecek öğrencilerin yapıyla bağını gizlemekti." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Otomobilini ayakları dışarıda kullandı!

2017-10-19 21:07 - Asayiş

'Ülkemize güvenelim, potansiyelimize güvenelim'

2017-10-25 21:02 - Siyaset

Asya-Pasifik’te Çin'e karşı ABD-Hindistan ittifakı

2017-10-25 17:01 - Genel

Helal Akreditasyon Kurumu kurulmasına ilişkin tasarı kabul edildi

2017-10-20 00:22 - Gündem

Belgrad’a gitmeniz için 7 sebep |Sırbistan Belgrad'a vize var mı?

2017-10-25 12:32 - Kültür Sanat

Nef iki günde 474 konut satışı gerçekleştirdi

2017-10-23 17:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malta Büyükelçisini kabul etti

2017-10-23 18:27 - Gündem

Lexus 15 yılda geliştirdiği boyayı LC'de kullandı

2017-10-20 21:08 - Ekonomi

BTK, GSM operatörlerine cezayı kesti! - Teknoloji Haberleri

2017-10-19 19:12 - Teknoloji

Bakan Soylu, Güvenlik ve Terörle Mücadele Toplantısı'na katıldı

2017-10-25 20:02 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti

15:13 - Gündem

Türkiye'de hafta sonu yağışlı hava hakim olacak

15:08 - Gündem

Türk Kızılay ateşkes sonrası Gazze insani yardım planını açıkladı

15:02 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3 aracı yaktı

14:58 - Dünya

Aşırı sağcı İsrailliler, Gazze'ye giden yardım tırlarının önünü kesti

14:38 - Dünya