?>

Fethiye'de yamaç paraşütü yolcusu ile pilotun diyaloğu izleyenleri gülümsetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütüyle atlayış yapan tatilcinin akrobasi hareketleri sırasında heyecanla söylediği sözler izleyenleri gülümsetti

Magazin - 10 ay önce

Muğla

Aydın'dan ilçeye tatile gelen 31 yaşındaki Mustafa Erkuş, yamaç paraşütü yapmaya karar verdi. Yamaç paraşütü pilotu 33 yaşındaki Semih Er ile Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ'ın 1700 metre pistine çıkan Erkuş, hazırlıkların ardından kalkış yaptı.

Pilot Er'in havada akrobasi hareketleri yaptığı sırada aksiyon kamerayla kaydedilen görüntülerde Erkuş, kimi zaman besmele çekti, kimi zaman ise kelimeişehadet getirdi.

Erkuş, "Böyle yapma ne olursun.", "Ayaklarımı hissetmiyorum.", "Abi yapmayalım, ne olursun yapmayalım." sözleriyle de görüntüleri izleyenlere tebessüm ettirdi.

Mustafa Erkuş, yıllardır yamaç paraşütü yapmak istediğini fakat ikinci kattan aşağıya bakmaya bile cesaret edemediği için uçuşu gerçekleştiremediğini anlattı.

Arkadaşlarının cesaretlendirmesiyle yamaç paraşütü yapmaya karar verdiğini belirten Erkuş, "Yine de dağa çıkınca vazgeçmeyi planlıyordum. Ekipmanlar hazırlanınca dönülmez bir yola girdiğimizi fark ettim. Kalkışın ardından olayı idrak edemedim. Benim için rüya gibi bir şeydi. Yerden 2 bin metre yukarıda olduğunu bilmek inanılmaz bir duygu. Havada kaldığım süre içerisinde çok korktuğum anlar oldu ama pilot sayesinde çok eğlendiğim anlar da oldu. Bunu ben yaptıysam herkes yapabilir. Eğer hayatınızda böyle bir deneyim yaşamak istiyorsanız hiç düşünmeden yapın." diye konuştu.

"İzlediklerinde kendileri de gülüyor"

Yamaç paraşütü pilotu Semih Er ise Babadağ'ın dünyanın en önemli yamaç paraşütü merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Uçuş yaptığı insanların kimisinin korktuğunu, kimisinin ise yamaç paraşütüyle uçma hayali olduğunu ifade eden Er, şunları kaydetti:

"Biz elimizden geldiğince misafirimizi motive edip sakinleştirmeye çalışıyoruz. İstemeyen bir yolcumuza havada kesinlikle akrobasi hareketleri yapmıyoruz. Akrobasi, bu işin adrenalin dolu anları. Yolcu isterse uçuşu daha heyecanlı hale getirebiliyoruz. Heyecan dolu anları, misafirlerimizin izniyle sosyal medyada paylaşıyoruz.

Çok faklı diyaloglar gerçekleşiyor havada. Gökyüzünde diyaloglar tamamen doğal olduğu için insanları gülümseten anlar da çıkabiliyor. Zoraki yapılan hiçbir hareket yok. Kişi heyecanına yenik düşerse o zaman hareketi anında durduruyoruz. İzlediklerinde kendileri de gülüyor."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Münih Güvenlik Konferansı Başkanı olacağı iddia edildi

2024-09-12 20:14 - Dünya

Bakan Göktaş: Hak temelli bir anlayışla sosyal hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz

2024-09-16 17:28 - Siyaset

ABD'deki ankete göre seçmenler Harris’in başkan adaylığına daha sıcak bakıyor

2024-09-19 10:47 - Dünya

Eski AA Genel Müdürü Atilla Onuk İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

2024-09-15 15:03 - Gündem

Fed'in 4 yıl aradan sonra gerçekleştirmesi beklenen faiz indirimine giden yolculuğu

2024-09-17 17:27 - Ekonomi

İsrail ordusu Yemen'den ülkeye balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu

2024-09-15 10:22 - Dünya

Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'a yükseltti

2024-09-13 15:28 - Ekonomi

Enerji Bakanı Bayraktar, ABD'de yoğun bir enerji diplomasisi yürüttü

2024-09-18 16:08 - Ekonomi

Adana'da tır ile servis minibüsünün çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

2024-09-16 10:13 - Asayiş

ABD, Maryland'de köprüye çarpan geminin işletmecisinden 100 milyon dolar istiyor

2024-09-18 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Down sendromlu milli sporcudan ödül töreninde sürpriz evlilik teklifi

17:48 - Magazin

Çankırı'daki Yer Altı Tuz Şehri ziyaretçilerini serin havasıyla ağırlıyor

14:52 - Magazin

Dakar'da sıcak hava nedeniyle sahiller doldu taştı

10:53 - Magazin

Kapadokya'da yerli ve yabancı turistler bölgeyi gökyüzünden keşfetti

09:53 - Magazin

İstanbul Boğazı'nda yunuslar görüntülendi

20:02 - Magazin

Günün Manşetleri

Küresel mal ticareti, gümrük tarife artışları öncesinde ilk çeyrekte güçlü büyüme gösterdi

17:52 - Ekonomi

Yurdun çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor

17:47 - Gündem

Apple, nadir toprak elementlerine 500 milyon dolarlık yatırım yapıyor

17:43 - Ekonomi

Türkiye, İsrail'in Suriye'nin güneyine yönelik müdahalelerini kınadı

17:37 - Gündem

Ukrayna, AB'nin roaming bölgesine dahil oluyor

17:33 - Dünya