Fenerbahçe yöneticisi Cem Ciritci'den Dörtlü Final açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ciritci, Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda sarı-lacivertli taraftarların mağdur edildiğini, sorumlular için gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Spor - 3 ay önce

Ciritci, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi (EuroLeague) Dörtlü Finali'nin yönetilemediğini vurguladı.
Dörtlü Final organizasyonunun sadece parkede oynanan basketboldan ibaret olmadığının altını çizen Ciritci, "O organizasyon; güvenliktir, adalettir, taraftar hakkıdır, bilet düzenidir, tribün planlamasıdır, misafir takıma gösterilen saygıdır. Ama dün Atina'da biletini almış, parasını ödemiş, kilometrelerce yol gelmiş Fenerbahçe taraftarı, salon kapılarında bekletildi. Aileler dağıldı, insanlar belirsizlik içinde bırakıldı, tribün planı karmakarışık hale geldi. Fenerbahçe taraftarı içeri girmeye çalışırken, kendi aile tribününde bile rakip takım taraftarı olduğu görüldü." ifadelerini kullandı.
Yaşananların kabul edilemez olduğunu aktaran Ciritci, "Kamuoyuna yansıyan ve taraftarlarımız tarafından dile getirilen, yaklaşık 5 bin biletsiz Olympiakos taraftarının salona alındığı yönündeki ciddi iddialar hakkında da EuroLeague'den ve organizasyon sorumlularından açık, somut ve tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Eğer biletli taraftarlarımız dışarıda bekletilirken biletsiz kişilerin salona alındığı doğruysa, bu artık basit bir organizasyon aksaklığı değil; doğrudan taraftar hakkının gaspı ve organizasyon güvenilirliğinin çöküşüdür." açıklamasında bulundu.
Ciritci, basketbolun zirvesinde olan bir organizasyonun biletli taraftarı zamanında, güvenli ve hakkaniyetli şekilde salona alma konusunda sınıfta kalma şansının olmadığını belirtti.
Maç içindeki yönetimlerin, tribün atmosferinin, hakem kararlarının tartışılabileceğini ancak organizasyonun kontrolsüz, hazırlıksız ve duyarsız görünmesinin açıklamasının olmadığını vurgulayan Ciritci, şunları kaydetti:
"Fenerbahçe taraftarı dün takımının yanında olmak için oradaydı. Bu insanlar turist değildi; bu insanlar bu sezonun emeğini, inancını ve armasını taşımak için Atina'daydı. Bir Dörtlü Final'de taraftarın hakkı kapıda bekletilemez. Bir Dörtlü Final'de aileler mağdur edilemez. Bir Dörtlü Final'de organizasyon 'Bakalım çözeriz' mantığıyla yönetilemez. Bu süreçte yaşanan tüm mağduriyetlerin, güvenlik ve organizasyon zaaflarının, biletli taraftarlarımızın salona girişte karşılaştığı engellemelerin, tribün yerleşimindeki usulsüzlük iddialarının ve biletsiz seyirci girişine ilişkin tüm iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Gerekli tüm kayıtlar, tanıklıklar ve belgeler toplanarak sorumlular hakkında hukuki sürecin başlatılması için gereken adımlar atılacaktır."
Hiç kimsenin Fenerbahçe taraftarının hakkını, emeğini ve alın teriyle geldiği tribündeki yerini görmezden gelemeyeceğinin altını çizen Ciritci, "EuroLeague'in bu tabloya sadece 'Aksaklık' diyerek geçme lüksü yoktur. Açıklama yapmak, sorumluları belirlemek ve mağdur olan taraftarlara karşı somut bir telafi mekanizması oluşturmak zorundadır. Çünkü dün yaşanan mesele, sadece Fenerbahçe meselesi değildir. Bu, Avrupa basketbolunun itibarı meselesidir. Ve dün Atina'da o itibar ağır yara almıştır. Fenerbahçe taraftarının hakkını gasp eden, buna göz yuman ve sonra susmayı tercih eden herkes için bu gece bir utanç belgesi olarak tarihe geçecektir. Bu rezalete sessiz kalan herkes bilsin; dün Atina'da sadece bir organizasyon sınıfta kalmadı, Avrupa basketbolunun namusu kapıda bırakıldı." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Din İşleri Yüksek Kurulu, Zilhicce ayı hilalinin 111 gözlem noktasında görüldüğünü açıkladı

2026-05-20 13:02 - İslam-Hayat - Safer 1448

Cirque du Soleil'in renkli dünyası "OVO" ile İstanbul'da sahneye taşınıyor

2026-05-22 11:27 - Kültür Sanat

Ticaret Bakanlığı 4 ayda 170 bin 11 firma ile 21,2 milyon ürünü denetledi

2026-05-21 10:03 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanlığı: Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımız

2026-05-19 10:47 - Gündem

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandı

2026-05-22 16:12 - Eğitim

Kalp kendine söylediği şeyi yaşar -Arzu Leyal yazdı-

2026-05-23 00:55 - En Son Yazılar

İsrail’in çırağı Ukrayna – Çocuklar uykusunda öldü! -Cem Kıran, Moskova’dan yazdı-

2026-05-23 06:09 - En Son Yazılar

Trabzonspor'da Onuachu, sezona damga vurdu

2026-05-23 11:38 - Spor

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile Pakistan Genelkurmay Başkanı Munir Tahran'da görüştü

2026-05-23 10:03 - Dünya

BM raportörü "İsrail gözetimindeki Filistinli esirlere işkenceler" için bağımsız soruşturm

2026-05-19 19:37 - Dünya

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Gündem

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı oldukları

00:13 - Dünya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

00:03 - Gündem

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya