?>

Fenerbahçe, yeni transferi Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi

Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımından transfer ettiği Faslı forvet oyuncusu Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi.

Spor - 12 ay önce

İstanbul

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen imza töreninde, Youssef En-Nesyri'nin yanı sıra, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco hazır bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da organizasyona katılarak imza törenini izledi ve sonrasında futbolcuyla selamlaştı.

İmza töreninde konuşan Acun Ilıcalı, "Youssef En-Nesyri, Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek futbolcusu oldu." dedi.

Transfer sürecinin uzun sürdüğünü belirten Ilıcalı, bu tip çalışmaların belli bir gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğini belirterek. "Mario (Branco) ile birlikte oyuncuyla 3-4 hafta önce görüştüğümüzde, bize karşı sıcaklığını hissettirdi ve çabuk bir şekilde anlaştık." ifadelerini kullandı.

Futbolcuyu 20 milyon avronun altında (19,5 milyon avro) bir bonservisle kadroya kattıklarını belirten Ilıcalı, "Fenerbahçe, Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosuna sahip. Hocamızın takdiriyle başka eksiklerimizi de tamamlayacağız." diye konuştu.

Sevilla'ya 19 milyon 500 bin avro bonservis bedelinin 4 yıl içinde 8 taksitle ödenecek olması hakkında Ilıcalı, "Ben de şaşırıyorum. Başkanımız, 'Böyle olursa transfer gerçekleşir.' diyor. Ben de takdirle seyrediyorum. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyoruz diyebilirim. Karşı tarafa çok negatiften başlayınca, iknada başarılı oluyoruz. Benim de kulübüm var ama bu konularda böyle değilim." şeklinde konuştu.

Kadrodaki oyunculara teklif gelip gelmediği konusunda, geçen sezon takımın ligde 99 puan topladığını hatırlatan Ilıcalı, "Bu puanı toplamış bir takımın oyuncularını yollamalı mıyız? Bu konuda başkanımızın önderliğinde, aklımızın almayacağı bir teklif gelmediği sürece oyuncu satmayacağız. Ferdi'ye 30 milyon avro bile bizi heyecanlandırmıyor." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ise En-Nesyri transferinden duyduğu memnuniyeti aktararak, "Bu kalitede bir futbolcuyu bu kadar erken getirebildiğimiz için çok mutluyum. Çünkü biz UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri oynuyoruz ve transfer 1,5 ay sonra kapanacak. Transferlerimizin yüzde 95'ini tamamladık." ifadelerini kullandı.

En-Nesyri: "Kulüpler arası görüşmeler nedeniyle süreç uzadı"

Faslı oyuncu Youssef En-Nesyri, imza törenindeki konuşmasında, "Burada olduğun için gerçekten çok memnunum. Çok uzun bir zamandır takip ettiğim harika bir takıma geldim. Umarım her şey yolunda gider. Ben sahada elimden geleni vereceğim. Umarım taraftarımızı memnun ederiz." dedi.

Faslı golcü, başka transfer teklifleri de aldığını dile getirerek, "Benimle ilgilenen pek çok takım vardı ama Fenerbahçe'ye geldiğim için çok memnunum. Kulüpler arası görüşmeler nedeniyle süreç uzadı." diye konuştu.

Ülker Stadı'nda 16 Mart 2023'te Sevilla formasıyla Fenerbahçe'ye karşı UEFA Avrupa Ligi maçında oynadığının hatırlatılması üzerine En-Nesyri, "İki sezon önce burada oynamıştık. Taraftarın desteğini görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. Atmosferi sevmiştim. İnşallah bana da gösterdikleri sevginin karşılığını veririm. İspanya dışındaki ilk senem olacak ama işime konsantre olup, elimden gelenin en iyisini yapacağım." ifadelerini kullandı.

Youssef En-Nesyri, imza töreni sonunda kendisiyle özdeşleşmiş olan gol sevincini yaparak basın mensuplarına poz verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Şanlıurfa'da deprem konutlarını inceledi

2024-07-19 22:27 - Siyaset

Ekonomiye yıllık 1,7 milyar dolar katkı sağlayan Atatürk Barajı 32 yaşında

2024-07-24 16:13 - Ekonomi

Türk Silahlı Kuvvetlerine Somali'de yeni görev

2024-07-19 16:42 - Siyaset

"1,5 Adana Roket Takımı" TEKNOFEST'te birincilik hedefliyor

2024-07-24 13:53 - Teknoloji

Mostar Köprüsü'nün yeniden yapılışının 20'nci yılı kutlandı

2024-07-24 00:03 - Kültür Sanat

Microsoft 365: Tüm uygulama ve hizmetler kurtarıldı

2024-07-19 20:13 - Teknoloji

Kırgız ve Kazak 'nineler' türkü söylemek için buluştu

2024-07-23 15:13 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbulumuzun cazibesi daha da artacak

2024-07-19 15:08 - Siyaset

Anonim şirketlerde elektronik genel kurul sistemine giriş süresi belirlendi

2024-07-24 09:13 - Ekonomi

Biden sonrası Demokrat Parti'de Harris'in adaylık durumu tartışılıyor

2024-07-22 08:22 - Dünya

İlgili Haberler

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İngiltere'de superpole yarışını da kazandı

13:57 - Spor

Türk satranççılar Sırbistan'daki turnuvada zirveye çıktı

12:28 - Spor

Özel Sporcular Down Judo Milli Takımı, İsveç'te 8 altın madalya kazandı

12:08 - Spor

2025 Deniz Küreği Dünya Şampiyonası, Türkiye'de yapılacak

12:03 - Spor

İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri için bisiklet turu düzenlendi

11:58 - Spor

Günün Manşetleri

Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı

14:08 - Gündem

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

13:43 - Gündem

Başkentte 26 katlı binadaki yangına ilişkin incelemeler sürüyor

13:38 - Gündem

Siirt'te yüksek rakımda deneme üretimi yapılan böğürtlen olumlu sonuç verdi

13:32 - Ekonomi

Gurbetçilerin sınır kapılarından yurda girişleri devam ediyor

13:28 - Gündem