?>

Fenerbahçe teknik adam istikrarını unuttu

Advocaat'ın sezon sonu görevi bırakacağını açıklamasının ardından gelecek yıl başka bir çalıştırıcıyla yola devam edecek sarı-lacivertliler, son dönemde teknik direktör istikrarını yakalayamadı. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

İSTANBUL - Erkan Tiryaki

Fenerbahçe Futbol Takımı'nda son yıllarda teknik adam istikrarı yakalanamadı.

Teknik direktör Dick Advocaat'ın, Süper Lig'de geçen hafta sonu oynanan Atiker Konyaspor maçının ardından sezon bitiminde görevine devam etmeyeceğini açıklaması, sarı-lacivertli takımın teknik adam istikrarsızlığını da gündeme getirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de son 4 sezona da teknik adam değişikliğiyle başlamak zorunda kaldı.

Sarı-lacivertlilerde 4 yıldır hiçbir teknik adam üst üste iki sezon görev alamazken, bu sürede Ersun Yanal, İsmail Kartal, Vitor Pereira ve Advocaat takımı çalıştırdı.

Lig başlamadan önce değişiklikler

Fenerbahçe'de son 4 sezonda dikkati çeken başka bir özellik ise Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kala teknik adamlarla yolların ayrılması oldu.

Sarı-lacivertlilerde Ersun Yanal ve Pereira, sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala görevlerinden ayrıldı.

Takımı 2013-2014'te şampiyonluğa taşıyan Yanal, ikinci yılında sezon öncesi kampında, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'la düştüğü anlaşmazlık nedeniyle istifa etti.

Fenerbahçe'de benzer bir sorun, bu sezon başı da ortaya çıktı. Vitor Pereira'yla geçen sezonu kupasız tamamlayan ancak Portekizli teknik adamla yeni sezon öncesi kamp geçiren sarı-lacivertli takımda, Süper Lig'in başlamasına az bir zaman kala yine değişiklik yaşandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekibi Monaco'ya elenilmesinden sonra Pereira'yla yollar ayrıldı ve yerine Dick Advocaat geldi.

İsmail Kartal sezon sonu görevi bıraktı

Yardımcılığını yaptığı Ersun Yanal'dan sonra göreve gelen İsmail Kartal, 2014-2015 sezonu sonunda görevini bıraktı.

Fenerbahçe'yi söz konusu sezonda ligde ikinci yapan Kartal, göreve devam etmeme kararı aldı ve sözleşmesi uzatılmadı.

Aykut Kocaman'dan sonra istikrar sağlanamadı

Gelecek yıl için adı Fenerbahçe'yle anılan Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımla istikrarı yakalayan son teknik adam oldu.

Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna 2010'da oturan Kocaman, takımı 3 sezon çalıştırarak ciddi bir istikrar yakaladı.

Bu sürede Fenerbahçe'yi 1 lig, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğuna taşıyan Kocaman, 2012-2013 sezonu sonunda görevinden istifa etmişti.

Aziz Yıldırım'ın teknik direktörleri

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 19 yıllık görev süresinde 18. kez teknik adam değişikliğine gitmeye hazırlanıyor.

Aziz Yıldırım'ın kulüp başkanı seçildiği tarihten (15 Şubat 1998) bu yana sarı-lacivertli ekipte 17 teknik adam görev aldı.

Yıldırım'ın, başkanlık görevinde ilk çalıştığı isim Hırvat teknik direktör Otto Baric oldu. Yıldırım döneminde sarı-lacivertli futbol takımını, Baric'in ardından çeşitli sürelerle Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum (2 ayrı dönem), Arthur Zico, Luis Aragones, Aykut Kocaman, Ersun Yanal, İsmail Kartal, Vitor Pereira ve Dick Advocaat çalıştırdı.

Sarı-lacivertli takımda Yıldırım döneminin en istikrarlı teknik direktörleri ise aralıksız üçer sezon görev yapan Christoph Daum (2003-2006) ve Aykut Kocaman (2010-2013) oldu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Varlık Fonu 'şeffaf' olacak

2017-03-18 15:32 - Ekonomi

'PKK'dan kaçan 5 kişi daha teslim oldu'

2017-03-14 22:52 - Gündem

Beyin cerrahı kardeşler şifa dağıtıyor

2017-03-16 15:17 - Sağlık

'Batsın senin özgürlüğün'

2017-03-15 00:22 - Siyaset

'Kaybolup gitmek istemiyorum'

2017-03-20 16:12 - Spor

'Büyük bir mücadele veriliyor'

2017-03-19 02:07 - Siyaset

Türk Kızılayı tarihi bir başarıya daha imza attı

2017-03-21 15:47 - Gündem

Kırmızı listedeki yaralı 'Su Samuru' tedavi altına alındı

2017-03-16 15:07 - Çevre-Hayat

İlâ Cehenneme Zûmera!.. ABD'li milyarder Rockefeller mort!

2017-03-20 21:52 - Özel Haber

THY'den '#TurkishAirlinesHelpSomalia' kampanyasına yanıt

2017-03-16 19:57 - Gündem

İlgili Haberler

FIFA'dan Anadolu Ajansı'na ziyaret

17:23 - Spor

Beşiktaş'tan yayıncı kuruluş açıklaması

16:53 - Spor

Formula 1'de sıradaki durak ABD

15:02 - Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında bir basamak yükseldi

14:37 - Spor

Bursa Büyükşehir Belediyespor kupa ve ligde başarı hedefliyor

13:54 - Spor

Günün Manşetleri

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana enkaz altından 280 Filistinlinin naaşı çıkarıl

03:43 - Dünya

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

01:05 - Gündem

Trump'tan Putin ve Zelenskiy'e "artık anlaşma yapmanın zamanı geldi" çağrısı

01:03 - Dünya

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdulkadir Çay atandı

00:27 - Medya

Trump, Çin ile iki taraf için de iyi bir anlaşma yapılabileceğini düşündüğünü söyledi

22:58 - Dünya