?>

Fed Başkanı Powell: Kovid-19 salgını hala ekonomik faaliyete gölge düşürüyor

Fed Başkanı Powell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hala ekonomik faaliyete gölge düşürdüğünü belirterek Delta varyantının ekonomi üzerindeki etkisinin belirsizliğini koruduğunu ifade etti.

Ekonomi - 4 yıl önce

Washington

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bir video konferans etkinliğinde konuştu.

Kovid-19 salgınıyla başa çıkmak zorunda kalan öğrencilerin "olağanüstü bir nesil" olacağına inandığını belirten Powell, dünyayı daha farklı göreceklerini, hayatta neyin gerçekten önemli olduğunu düşünmeye çoğu insandan daha önce zorlandıklarını söyledi.

Powell, salgının ekonomiyi önemli şekilde değiştirdiğine işaret ederek bu değişikliklerin ne kadar kalıcı olacağını zamanın göstereceğini kaydetti.

Fed Başkanı Powell, "Sanırım salgın öncesi ekonomimize geri dönmeyeceğimizi biliyoruz ancak değişikliklerin tam olarak ne olacağını görmek zaman alacak." dedi.

Fed'in ekonomiyi salgını atlatmaya devam ederken dikkatle izlemesi gerektiğini belirten Powell, ekonominin nasıl değiştiğini ve bankanın politikası üzerindeki etkilerini anlamaya çalışmaları gerektiğini ifade etti.

"Henüz zafer ilan edemeyiz"

Powell, aşılama hızının yavaşladığına işaret ederek "Kovid-19 hala aramızda ve bir süre daha böyle olmaya devam edecek gibi görünüyor." diye konuştu.

İnsanların Kovid-19 salgınına rağmen hayatlarını yaşamak için uyum sağlamayı öğrendiğine dikkati çeken Powell, "Delta varyantının ekonomi üzerinde önemli etkilerinin olup olmayacağının henüz net olmadığını söyleyebilirim." dedi.

Powell, Fed'in Kovid-19 salgının etkilerine müdahalesini de anlatarak acil durum araçlarını etkili bir şekilde kullandıklarını, acil durum ortadan kalktığı için bu araçları tamamen kaldırma sürecinde olduklarını dile getirdi.

Kovid-19 salgınında henüz zafer ilan edilemeyeceğini belirten Powell, "Kovid-19 salgını hala ekonomik faaliyete gölge düşürüyor." ifadesini kullandı.

Powell, birçok şirketin iş modellerini yeni dünya düzenine uyarladığını aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Lidyalıların mutfak kültürü 'dişçi aletleri' ile araştırılıyor

2021-08-17 15:26 - Kültür Sanat

Başakşehir'den yeni sezona kötü başlangıç

2021-08-16 01:41 - Spor

Güney Kore'de, Kovid-19 salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi

2021-08-11 14:41 - Dünya

'Kesişme; İyi ki Varsın Eren' filminin ikinci fragmanı, şehitlerin vefat yıl dönümünde yayınlandı

2021-08-11 21:17 - Çevre-Hayat

Piyasalar Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ile yoğun veri gündemine odaklandı

2021-08-17 12:17 - Ekonomi

Peugeot ticari araçlarda sıfır faiz kampanyası

2021-08-13 15:51 - Yerel haber-Şirket Haber

Şili'de Kovid-19'a karşı 3. doz aşı uygulanmaya başlandı

2021-08-12 11:41 - Dünya

Hitit Üniversitesi, Çorum leblebisi için “standart kalite parametreleri“ belirledi

2021-08-15 18:06 - Çevre-Hayat

TCMB, Güney Kore Merkez Bankası ile swap anlaşması imzaladı

2021-08-12 12:17 - Dünya

Savunmadaki KOBİ'ler yeni görevler için IDEF'te

2021-08-12 13:56 - Teknoloji

İlgili Haberler

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda ormanların gıda açısından önemi ele alındı

18:28 - Ekonomi

İş dünyası temsilcileri TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

17:22 - Ekonomi

Novartis Türkiye, TTOD ve Europa Donna'dan meme kanseri farkındalık etkinliği

17:07 - Ekonomi

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda döngüsel biyoekonomi ve Akdeniz ormanları konuşuldu

15:23 - Ekonomi

Gelir İdaresinden "kiralarla ilgili yeni vergi geldiği" iddialarına yönelik açıklama

15:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 87'ye çıktı

18:37 - Gündem

Türkiye, Kırgızistan'da Yeşil Enerji Eğitim Merkezi kurdu

18:32 - Dünya

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda ormanların gıda açısından önemi ele alındı

18:28 - Ekonomi

İçişleri Bakanlığından 8 il için "sarı" kodlu sağanak uyarısı

18:18 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi

18:02 - Gündem