?>

Fed Başkanı Powell, bankaların sermaye gerekliliklerine dair planın değişebileceğini söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ülkenin büyük bankalarının sermaye gerekliliklerine ilişkin önerilen teklifte, değişiklik olabileceğinin sinyalini verdi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Washington/New York

Powell, ABD Kongresinde yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ilk gününde, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Bankacılık sisteminin dayanıklılığını artırmaya yönelik teklife dair önemli yorumlar aldıklarını ifade eden Powell, bunları dikkatle analiz ettiklerini anlattı.

Jerome Powell, teklif hakkındaki endişeleri de duyduklarına işaret ederek, "Teklifte geniş ve maddi değişiklikler olmasını bekliyorum." diye konuştu.

Henüz karar verme aşamasında olmadıklarının altını çizen Powell, ancak o noktaya gelindiğinde, bunu yapmaktan çekinmeyeceklerini, teklifin değiştirilmesinin "makul bir seçenek" olduğunu kaydetti.

Geçen yıl temmuz ayında, risk ağırlıklı varlıkların ölçümü ve büyük bankaların yasal sermaye gerekliliklerine yönelik teklif, Fed, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC) ortaklığında kamuoyunun görüşüne sunulmuştu.

Sektör temsilcileri, büyük bankaların sermaye gerekliliklerini önemli oranda artıracak teklifle ilgili endişelerini dile getirmişti.

Fed'in Bej Kitabı, ABD'de ekonomik faaliyetin hafif artış kaydettiğini ortaya koydu

Bu arada, Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun şubat sayısını yayımladı.

Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunda, gelecekteki ekonomik büyümeye ilişkin görünümün genel olarak olumlu kalmaya devam ettiği belirtildi.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, ekonomik aktivitenin ocak ayının başından bu yana dengeli şekilde "hafif arttığı" belirtildi.

Özellikle perakende ürünlere yönelik tüketici harcamalarının son haftalarda azaldığı kaydedilen raporda, bazı analizlerde tüketicilerin fiyat duyarlılığının arttığına değinildiği ve hanehalkının harcamalarının isteğe bağlı mallardan uzaklaşmaya devam ettiğinin belirtildiği aktarıldı.

Raporda, imalat sektöründeki faaliyetin büyük ölçüde değişmediği ve arz darboğazlarının daha da normalleştiği vurgulandı.

Kızıldeniz ve Panama Kanalı'nda devam eden aksamaların genel olarak işletmeler üzerinde kayda değer etkisinin olmadığına işaret edilen raporda, ancak bazılarının uluslararası nakliye maliyetleri üzerindeki baskının arttığını bildirdiği aktarıldı.

Raporda, son haftalarda konut amaçlı gayrimenkul talebinde büyük ölçüde mortgage (konut kredisi) faiz oranlarında görülen bir miktar yumuşama nedeniyle artış olduğuna ancak sınırlı konut stokunun satışları engellediğine dikkat çekildi.

Fed'in raporunda, yeni veri merkezleri, endüstriyel ve üretim alanları ile büyük altyapı projelerine yönelik talebin güçlü olduğuna dair analizler olmasına rağmen, ticari gayrimenkul faaliyetinin özellikle ofisler açısından zayıf olduğu kaydedildi.

Kredi talebinin düşüş eğiliminde ve kredi kalitesinin artan temerrüt raporlarına rağmen genel olarak sağlıklı olduğu bildirilen raporda, gelecek ekonomik büyümeye ilişkin görünümün genel olarak olumlu olmaya devam ettiği belirtildi.

İş gücü piyasasına ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, istihdamın çoğu bölgede "hafif ila ılımlı" hızda arttığı aktarıldı.

Raporda, genel olarak iş gücü piyasasındaki sıkılığın daha da hafiflediğine dikkat çekilerek, çalışanların ücret ayarlamalarına ilişkin beklentilerinin tarihsel ortalamalarla daha uyumlu olduğu ifade edildi.

Fiyat baskılarının ise devam ettiği ancak bazı bölgelerde enflasyonda bir miktar hafifleme bildirildiği aktarılan raporda, işletmelerin fiyat değişikliklerine karşı giderek daha duyarlı hale gelen müşterilere yüksek maliyetleri yansıtmada zorlandığı, çelik, çimento, kağıt ve yakıt gibi birçok imalat ile inşaat girdisinin maliyetinin ise son haftalarda düştüğü bilgisi yer aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yurt genelinde sıcaklıklar 10 derece düşecek

2024-03-04 18:08 - Çevre-Hayat

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos sabır istedi

2024-02-29 16:18 - Spor

Kazakistan’da 6,1 büyüklüğünde deprem

2024-03-04 10:48 - Dünya

İsveç 11 Mart'ta NATO'nun 32'nci üyesi olacak

2024-03-06 16:42 - Dünya

İran'ın güneydoğusunda 5,6 büyüklüğünde deprem

2024-03-05 09:18 - Dünya

Birliğin Gücü: Ulusal Gurur ve Kimliği Teşvik Eden Arap Futbol Takımları

2024-03-05 16:09 - İnsan&Hayat

Macaristan-Türkiye maçının genel bilet satışı başladı

2024-03-06 15:47 - Spor

Bitlis'in Karaca mezrasında sadece baba oğul yaşıyor

2024-03-03 12:47 - Çevre-Hayat

Bakan Uraloğlu: Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz

2024-03-06 14:22 - Ekonomi

Avrupa'da Filistin’e destek gösterileri

2024-03-02 21:47 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye, Orta Koridor için Dünya Bankasından 660 bin dolar finansman temin etti

11:03 - Ekonomi

Türkiye'de geçen yıl üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

10:53 - Ekonomi

Ekonomik güven endeksi haziranda aylık bazda yüzde 0,1 artışla 96,71 oldu

10:47 - Ekonomi

Küresel deniz üstü rüzgar enerjisi, 73 milyon hanenin elektriğini karşılayacak kapasiteye ulaştı

10:23 - Ekonomi

BDY Group, Doğan Holding’e ait Ditaş Doğan paylarının devri için sözleşme imzaladı

09:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye, Orta Koridor için Dünya Bankasından 660 bin dolar finansman temin etti

11:03 - Ekonomi

Türkiye'de geçen yıl üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

10:53 - Ekonomi

İstanbul merkezli 7 ilde "askeri ve siyasal casusluk" operasyonunda 10 şüpheli yakalandı

10:48 - Gündem

Ekonomik güven endeksi haziranda aylık bazda yüzde 0,1 artışla 96,71 oldu

10:47 - Ekonomi

Avustralya şiddet yanlısı eylemleri teşvik eden "Terrorgram" ağını terör örgütü ilan etti

10:43 - Dünya