?>

FBI, kargo gemisinin çarpmasıyla yıkılan Francis Scott Key Köprüsü ile ilgili soruşturma başlattı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kargo gemisinin çarpması sonucu yıkılan Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin adli soruşturma başlattı.

Dünya - 1 yıl önce

Baltimore

Associated Press (AP) kaynaklarının edindiği bilgiye göre, Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'nün 26 Mart'ta büyük bir yük gemisinin çarpması sonucu yıkılmasına ilişkin FBI soruşturma başlattı. Yaşananlara neden olan koşullar ve federal yasalara uygun hareket edilip edilmediği araştırılacak.

FBI ayrıca "Dali" isimli kargo gemisinde mahkeme kararıyla incelemelerde bulundu.

Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, iki hukuk firmasıyla işbirliği içerisinde olduklarını söyleyerek sorumluların ceza alması ve halkın en az derece etkilenmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

FBI'dan ayrı bir soruşturma yürüten ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) Başkanı Jennifer Homendy de geçen hafta yaptığı açıklamada, yük gemisinin elektrik sistemlerine yoğunlaştıklarını belirterek, olaya ait görüntülerde geminin güç sorunu yaşamış olabileceğinin görüldüğünü söyledi.

Bu arada, dalgıçların 3 kişinin cansız bedenine ulaştığı, 3 kişinin ise henüz bulunamadığı bilgisi paylaşıldı.

Ne olmuştu?

ABD'nin Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne 26 Mart'ta yerel saatle 01.30 civarında büyük bir yük gemisi çarpmış, çarpmanın ardından gemide yangın çıkmıştı.

Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün büyük bir kısmı çarpma sonucu çökmüş, köprü üzerindeki çok sayıda araç Patapsco Nehri'ne düşmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, "Buradaki limanı ve köprüyü federal kaynaklarla yeniden inşa edeceğiz. Kongrenin bu çabamızı desteklemesini bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

2003'ten itibaren Ulusal Kongrede Maryland'i temsil eden Demokrat Senatör Chris Van Hollen, 26 Mart'ta verdiği demeçte, köprünün yeniden inşasının toplam maliyetinin ne kadar olacağının henüz bilinmediğini kaydetmişti.

Hollen, maliyetin yüzde 90'ının federal acil fonundan, kalan 10'luk dilimin ise eyalet fonlarından karşılanacağını ifade etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, iç sahada kayıplarda

2024-04-13 11:28 - Spor

Teknolojinin yeni gözdesi giyilebilir teknolojiler oldu

2024-04-15 11:38 - Teknoloji

Siyasi partilerde bayramlaşma ziyaretleri

2024-04-11 13:42 - Siyaset

Pentagon: Orta Doğu'daki durumu kesinlikle yakından takip ediyoruz

2024-04-12 00:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçiğin bayramını kutladı

2024-04-10 17:47 - Gündem

İran'dan İsrail'e sınırlı sorumlu savaş! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2024-04-13 07:25 - En Son Yazılar

Athletic Bilbao 40 yıl sonra kazandığı Kral Kupası için tarihi kutlama yaptı

2024-04-11 22:38 - Spor

Futbol Akademileri Projesi'nde kulüp ziyaretleri devam ediyor

2024-04-09 23:52 - Spor

Güney Koreli Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geçti

2024-04-15 15:03 - Ekonomi

Kovid-19 sonrası enflasyonu öngöremeyen büyük merkez bankaları 2023'ü büyük zararlarla kapattı

2024-04-10 11:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

İtalya'da farklı noktalardaki orman yangınları hayatı olumsuz etkiledi

00:03 - Dünya

Zelenskiy: Patriot sistemleri konusunda Başkan Trump ile olumlu bir diyaloğumuz var

22:08 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'de bir gazeteciyi daha öldürdü

21:48 - Dünya

UNICEF: (Gazze'de) Hayat kurtarıcı yardıma ulaşmaya çalışan ailelerin öldürülmesi vicdansızlıktır

21:43 - Dünya

Doha Büyükelçisi Göksu, Katar'daki yerel ve uluslararası basına 15 Temmuz'u anlattı

21:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını davasında dördüncü gün tamamlandı

00:27 - Gündem

UEFA Avrupa Ligi'nde birinci eleme turunun ilk ayağı tamamlandı

00:18 - Spor

Çankırı'da 4 gün önce yanan ormanlık alanda yeniden yangın çıktı

00:08 - Gündem

İtalya'da farklı noktalardaki orman yangınları hayatı olumsuz etkiledi

00:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Avustralyalı mevkidaşı Wong ile Malezya'da görüştü

23:47 - Siyaset