?>

Fas Başbakanı Osmani: Siyonist yapıyla normalleşmeyi reddediyoruz

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, ülkesinin İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddederek, Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu söyledi.

Dünya - 5 yıl önce

Rabat

Fas'taki koalisyon hükümeti lideri Osmani, başkanlığını yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin düzenlediği etkinlikte konuştu.

Osmani, Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu söyleyerek, ülkesinin İsrail ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini ve Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu belirtti.

Başbakan Osmani, "Siyonist yapıyla normalleşme, Filistin halkının haklarını daha çok ihlal etmesi için bir teşviktir." dedi.

Osmani, normalleşme anlaşması karşısında Fas'ın yönetimi ve halkıyla Filistin'in yanında durmaya devam ettiğini vurgulayarak, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını kaydetti.

Bu konuda verilen her türlü tavizin Fas tarafından reddedildiğini dile getiren Osmani, İslam ümmetinin, ilk kıble ve üçüncü harem olması sebebiyle Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiğini sözlerine ekledi.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde de İsrail ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çiftçiler tarlalarını cepten takip edebilecek

2020-08-23 15:16 - Gündem

İçişleri Bakanlığı: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili yasaklama yok

2020-08-23 15:36 - Gündem

Marc Marquez en az 2 ay daha pistlerden uzak kalacak

2020-08-23 02:05 - Spor

İran'da okullardaki eğitime 'risk seviyesi' ayarı

2020-08-18 18:02 - Dünya

'Süpürgeci köyde' baba mesleğine ilgi azalıyor

2020-08-24 14:41 - Çevre-Hayat

NATO: Belarus sınırında takviye iddiaları temelsiz

2020-08-23 14:11 - Dünya

Aldatıcı indirimli satış yapanlara ceza yağdı

2020-08-23 15:20 - Asayiş

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi temmuzda arttı

2020-08-20 13:43 - Ekonomi

Vodafone'dan sınırsız WhatsApp kampanyası

2020-08-21 13:51 - Genel

Stadyumda buluşan kadınlar Kovid-19 tedbirlerine uyarak spor yapıyor

2020-08-23 16:46 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Trump: Hamas kalıcı barışa hazır, İsrail Gazze'ye saldırıları derhal durdurmalı

14:03 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu 4 Fransız milletvekili açlık grevine başladı

15:42 - Dünya

İtalya: Küresel Sumud Filosu'ndaki 26 İtalyan vatandaşı daha İsrail'den ayrılmak üzere

15:03 - Dünya

ABD’nin Illinois eyaletinde göçmen politikası protestolarında en az 12 kişi gözaltına alındı

13:07 - Dünya

Özgürlük Koalisyonu Filosu'nda yer alan Alman gazeteci Liedtke, Gazze yolculuğunu anlattı:

12:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Ankara'da su kesintisinden etkilenen vatandaşlar çeşmelerden su temin ediyor

17:48 - Gündem

Gençlerbirliği ile Alanyaspor berabere bitti

16:53 - Spor

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

İsrail'in saldırarak alıkoyduğu Sumud Filosu’ndaki Türk ve yabancı aktivistler İstanbul’a geldi

15:53 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu 4 Fransız milletvekili açlık grevine başladı

15:42 - Dünya