?>

Farklı şehirlerde gün batımını izlemek için karavanla 4,5 yıldır Türkiye'yi geziyorlar

Manisa'da yaşayan Hafize ve Adem Sönmez çifti, Türkiye'nin doğal güzelliklerini keşfetmek ve farklı şehirlerde gün batımını izlemek için çekme karavanla 4,5 yıldır il il Türkiye'yi geziyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Elazığ

Doğayı seven Hafize (48) ve Adem Sönmez (69) çifti, emeklilik ve çocuklarının kendi hayatlarını kurup yuvadan ayrılmasının ardından 4,5 yıl önce birikimleriyle çekme karavan alarak Türkiye turuna çıktı.

Hayatlarının bundan sonraki kısmını gezerek geçirmeye karar veren Sönmez çifti, bugüne kadar başta Ege ve Karadeniz olmak üzere Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki illeri ziyaret etti.

Ziyaret ettikleri illerde en güzel gün batımına sahip bölgelerde kamp kuran Sönmez çifti, karavanlarının önüne masa sandalye kurarak, gün batımını izliyor, kitap okuyor. El ele tutuşup gezinti yapan çift, yemek yiyip çay içerek doğayla baş başa güzel vakit geçiriyor.

Doğa Anadolu Bölgesi'ndeki rotaları kapsamında Elazığ'ın tarihi, turistik yerleri ile doğa güzelliklerini gezen ve Hazar Gölü kıyısında kamp kuran Sönmez çifti, göl kıyısında gün batımını izledi.

Hafize Sönmez, AA muhabirine, doğayı ve gezmeyi çok sevmesine rağmen gençlik yıllarının hayat mücadelesiyle geçtiğini, çocuklarının bakımı, eğitimi, kendi hayatlarını kurmaları, ev, iş, aş derken gezmeye pek fırsat bulamadıklarını belirtti.

Çocuklarının kendi hayatlarını kurmalarının ardından yıllarca gerçekleştiremedikleri hayallerini gerçekleştirmek için ellerindeki son birikim ile çekme karavan alıp Türkiye turuna çıktıklarını ifade eden Sönmez, "Aşağı yukarı 4,5 yıldır Türkiye'yi geziyoruz, bayağı yol katettik, Türkiye'nin birçok yerini gezdik. Gezmeyi çok seviyoruz. Doğu Anadolu'yu, Güneydoğu Anadolu'yu, özellikle Karadeniz'i çok merak ediyordum." dedi.

"Hazar Gölü kıyısında gün batımı çok güzel"

Sönmez, artık yaşamlarını karavanda sürdürdüklerini, gittikleri yerlerde doğa manzarasıyla en güzel gün batımına sahip bölgelerde kamp yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Düğün, hastalık, ölüm gibi zaruri durumlar dışında Manisa'ya uğramadıklarını, diyar diyar gezip yeni yerler keşfettiklerini anlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"Hazar Gölü kıyısında gün batımı çok güzel. Araştırdık, Hazar Gölü'nde gün batımı bir başka oluyor dediler. Farklı yerleri gezdikten sonra buraya da geldik. Çok güzel bir gün batımı yaşadık, gökyüzünün suya yansıyan kızıl rengi harikaydı, bu manzarayı gelip görmeyi herkese tavsiye ediyoruz. Elazığ'ın gerçekten çok gezilip görülecek yerleri var. Eşimle birlikte gezmeyi, yeni insanlar tanımayı, memleketler görmeyi çok seviyoruz. Türkiye'mizin her yeri bir başka güzel. Elazığ'ı da çok beğendik."

"Türkiye'yi gezmek hep hayalimizde vardı"

Adem Sönmez ise askerden geldikten sonra 1980'li yıllarda Yeşilçam filmlerinde 4 yıl kadar figüranlık yaptığını, başta Cüneyt Arkın, Kemal Sunal, şarkıcı Emrah, Banu Alkan gibi ünlü sinema sanatçılarının filmlerinde rol aldığını anlattı.

O dönem figüranların pek bir şey kazanamamasından dolayı Yeşilçam'ı bırakıp özel sektörde iş bulup çalıştığını dile getiren Sönmez, emekli olduktan sonra yılların yorgunluğunu eşiyle Türkiye turuna çıkarak atmaya çalıştığını ifade etti.

Sönmez, şunları söyledi:

"Türkiye'yi gezmek hep hayalimizde vardı, nasıl yaparız dedik bir sene arabayla gezdik ama zor oldu. Ondan sonra yaklaşık 4,5 seneden beri karavan sahibiyiz, karavanla Türkiye'nin dört bir yanını geziyoruz. Gün batımlarını çok seviyoruz çok doğal, romantik bir havası oluyor. Her gün batımı seyrettiğimiz yerler bir başka güzel oluyor. 'Hazar Gölü'nde çok güzel bir gün batımı yeri var.' dediler, gün batımını izledik, çok güzeldi. Türkiye'nin farklı illerindeki gün batımlarını takip edip doğayı seyre dalıyoruz."

Fotoğraf: Suat Öztürk/AA

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arafat'ta "büyük buluşma" için hazırlıklar tamamlanıyor

2024-06-11 11:07 - Gündem

ABD'de mortgage faizleri düştü, başvurular arttı

2024-06-12 17:32 - Dünya

İstanbul'da İSPARK otopark ücretlerine yüzde 50'ye varan zam

2024-06-12 19:33 - Gündem

Türkiye'nin havadaki "gözü" İHA'ların orman yangınlarıyla mücadeledeki rolü artı

2024-06-12 21:55 - Ekonomi

Almanya'da "11,4 milyar avroluk" şampiyona

2024-06-12 11:47 - Spor

Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası macerası

2024-06-16 11:23 - Spor

6 ayda 1,2 milyon kan bağışçısı, hastalara "can" oldu

2024-06-14 11:13 - Gündem

Yapay zeka hamlelerini açıklayan Apple, Microsoft'u geçip yeniden dünyanın en değerli şirketi o

2024-06-12 20:32 - Teknoloji

Türkiye'nin odaklandığı stadyum: BVB Dortmund

2024-06-14 09:42 - Spor

İngiltere Kralı Charles'ın ilk resmi portresi hayvan hakları aktivistlerinin saldırısına uğradı

2024-06-11 16:43 - Dünya

İlgili Haberler

Kars'ta ilkokul öğrencilerinden saat "09.05" koreografisi

15:18 - Çevre-Hayat

Günpınar Şelalesi sonbahar renklerine büründü

14:02 - Çevre-Hayat

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde tarımın yaklaşık 100 yıllık hikayesi anlatılıyor

13:47 - Çevre-Hayat

Sakarya'da kadınlar, tescilli cennet hurmasını kurutup satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

13:32 - Çevre-Hayat

Hicret rotasındaki manevi yolculuk tamamlandı

13:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Rusya: ABD'nin Alaska'da sağlanan anlaşmaların geçerli olduğunu teyit etmesini bekliyoruz

15:37 - Dünya

İran'ın Meşhed kentinde barajların doluluk oranı yüzde 3’ün altına düştü

15:28 - Dünya

Gazze’de 3 yaş altı çocukların temel aşılarını tamamlaması için yeni bir kampanya başlatıldı

14:47 - Dünya

2026 Yılı Hac Protokolü Cidde'de imzalandı

14:37 - Gündem

Nobel ödüllü ekonomist en ilginç ekonomik anomalilerin büyük veride saklı olduğunu düşünüyor

14:33 - Ekonomi