Farkındalık için her ayın 21'inci günü engellileri ücretsiz tıraş ediyor

Van'da berberlik yapan Azad Tektaş, çalışanlarıyla birlikte, farkındalık oluşturmak için her ayın 21'inde iş yerine gelen engellilerden tıraş ücreti almıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Van
Kentte 12 yıldır berber dükkanı işleten Azad Tektaş, engellilerin gönlüne dokunmak ve onlara destek olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Berber dükkanında her ayın 21'inci gününü engellilere ayırmaya karar veren Tektaş, kentteki engelli derneği ve rehabilitasyon merkezleriyle iletişime geçerek projeyi anlattı.

Bu kapsamda belirlenen günde dernek ve merkez aracılığıyla tıraş olmaya gelen engellilerle yakından ilgilenen Tektaş ve çalışanları, saç ve sakallarını istedikleri gibi kesiyor, kişisel bakımlarını yaptıktan sonra evlerine uğurluyor.

"Kardeşim engelli olduğu için onları çok iyi anlıyorum"

Tektaş, AA muhabirine, hizmet verdikleri engellilerin yüzündeki gülümsemenin paha biçilemez bir duygu olduğunu söyledi.

İş yerinde bir günü engellilere hizmet için ayırdığını anlatan Tektaş, "Benim de bir kardeşim engelli bu nedenle onları çok iyi anlıyorum. Projeyi de onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak için hazırladım. Ayın bir günü özel çocukları ağırlıyoruz. Bakımlarını yaparak yüzlerinde küçük bir gülümsemeye sebep olmak bizi mutlu ediyor. Bu projeyi yürütürken onlara bir engelli gibi yaklaşmıyoruz. Bir engelli kardeşi olarak onları yürekten hissediyor ve öyle yaklaşıyorum." diye konuştu.
Van Berberler ve Kuaförler Odası Veysel Koç ise Tektaş'a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
Örnek teşkil eden projeye destek olacaklarını aktaran Koç, "Her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız. Bu, biz kuaförler için onur verici bir durum. Bu tür projelere diğer kuaför arkadaşlarımızın da destek vermesini bekliyoruz. Biz de bununla ilgili çalışma yürüteceğiz. Projeye verilecek destek, toplum için yararlı işlere vesile olacak." dedi.

"Bu destekler bizi mutlu ediyor"

Doğu Anadolu Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Yusuf Ertaş da eğitimlerini üstlendikleri özel çocuklara yönelik bu tür desteklerin hem kendilerini hem de ailelerini mutlu ettiğini belirtti.
Çocukların kendilerini daha iyi hissettiğini dile getiren Ertaş, şöyle konuştu:
"Bu duyarlılığın tüm esnaflara ve topluma yayılmasını bekliyor ve umuyorum. Bu durumda olan çocuklarımızı anne babaları evde tıraş ediyor ve bu sırada küçük kazalar yaşanabiliyor çünkü anne ve babalar uzman berber değiller. Buraya gelip bu koltukta oturunca yüzlerindeki mutluluğu görebiliyoruz. Bizler eğitimci olarak onların eğitimlerini üstlendik ama çocuklarımızın sevgiye, şefkate, ilgiye ihtiyaçları var. Toplum olarak bunu göstermeliyiz."
​​​​​​​
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya, Finlandiya'ya gaz arzını yarın durduracak

2022-05-20 14:34 - Dünya

İzmir'in Urla ve Dikili ilçelerinde ormanlık alanlarda yangın çıktı

2022-05-22 16:29 - Asayiş

Kayseri'de iz takip köpeği "Reks" kayıpların bulunmasında önemli rol üstleniyor

2022-05-19 19:12 - Çevre-Hayat

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir

2022-05-21 14:55 - İslam-Hayat - Safer 1448

Ukrayna: Rus ordusu 28 bin 700 askerini, 1263 tankını kaybetti

2022-05-20 10:59 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile telefonda görüştü

2022-05-21 17:07 - Gündem

Premier Lig'de yılın futbolcusu Kevin De Bruyne oldu

2022-05-21 17:24 - Spor

Kanada'da bir yatılı kilise okulu sahasında "sayısız" çocuk cesedi kalıntısı bulundu

2022-05-18 19:07 - Dünya

'Genç Diplomasi Sempozyumu' İstanbul'da başladı

2022-05-21 20:04 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen takımları kutladı

2022-05-21 20:34 - Gündem

İlgili Haberler

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem