Evlat nöbetinin 100. gününde ziyaretçi yoğunluğu

Türk-İş Genel Merkezinden sendika üyeleri ile Ankara, Erzincan, Elazığ, Mardin, Bingöl ve Siirt'ten gelen şehit ve gazi yakınları, STK temsilcileri ve vatandaşlar dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Gündem - 6 yıl önce

Diyarbakir
Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi 100'üncü gününde destek ziyaretleri ile sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattıkları oturma eylemi devam ediyor.
Türk-İş Genel Merkezinden sendika üyeleri ile Ankara, Erzincan, Elazığ, Mardin, Bingöl ve Siirt'ten gelen şehit ve gazi yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişlerini sürdüren aileleri ziyaret etti, desteklerini iletti.

"Evlatlarımızı Allah'ın izniyle geri alacağız"
Türkiye Kardeşlik Birliği Aile ve Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Keleş, annelere destek için Ankara'dan geldiklerini söyledi.
Hatice Akar'ın evladına kavuşmak için başlattığı eyleme de büyük destek verdiklerini dile getiren Keleş, "3 Eylül'de diğer annelerin eyleme başlamasıyla onların da her türlü yanlarında olduğumuzu belirttik. Eylemin 100'üncü gününde de yanlarında olduğumuzu bildirmek için anneleri ziyarete geldik." dedi.

Bitlis'ten gelen STK temsilcileri adına açıklama yapan Hatice Ergül, ailelerin evlatlarına kavuşmasını temenni ettiklerini belirtti.
Ergül, "Evlatlarımızı Allah'ın izniyle geri alacağız. Hiçbir annenin yüreği artık yanmasın." diye konuştu.

Elazığ'dan gelen şehit babası Ahmet Kılıç, annelerin haklı davalarında yanlarında olduklarını bildirmek için bu ziyarette bulunduklarını aktardı.
Evlat acısının büyük bir acı olduğunu vurgulayan Kılıç, "İnşallah kısa zamanda evlatlarına kavuşurlar. Cenab-ı Allah bizim yaşadıklarımızı başka annelere yaşatmasın." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Amanoslar'da EYP patlaması sonucu 2 asker yaralandı

2019-12-06 16:02 - Gündem

Vefakar koca yatağa bağımlı 49 yıllık eşine ilk günkü aşkla bakıyor

2019-12-05 17:12 - Çevre-Hayat

'Ceren Özdemir cinayetine ilişkin Adalet Bakanlığı idari soruşturma başlatmıştır'

2019-12-06 14:54 - Siyaset

Fransa'da siyonizmi destekleyen karar tartışma yarattı

2019-12-05 15:52 - Dünya

Yargıtay 'film gibi' hırsızlıkta sanıklara verilen cezayı az buldu

2019-12-07 15:02 - Asayiş

'İslamcılık' hareketinin teorisyeni: Said Halim Paşa

2019-12-05 19:42 - Dünya

Marmara'da sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak

2019-12-07 12:32 - Gündem

TÜGVA Başkanı:Gençlere yapılan yatırım, en değerli yatırımdır

2019-12-08 17:42 - Kültür Sanat

'Türkiye ve Katar ilişkileri zor zamanlarda test edilmiş ve gücü ispat edilmiş bir ilişki'

2019-12-11 00:57 - Siyaset

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev parlamentoyu feshetti

2019-12-05 19:22 - Dünya

İlgili Haberler

Türk hava sahasına giren balistik mühimmat etkisiz hale getirildi

15:28 - Gündem

Derbi sonrası Galatasaray'a hakaretlerde bulunan taraftar gözaltına alındı

14:48 - Gündem

AYM, sürekli işçi kadrosuna geçirilenlerin tayin yasağını iptal etti

13:57 - Gündem

Kuraklıktan etkilenen Devegeçidi Baraj Gölü mevsimsel yağışlarla doldu

13:33 - Gündem

KKTC'deki gemi trafik gözetleme istasyonlarının inşaat çalışmaları tamamlandı

12:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump'tan "İran Hürmüz Boğazı'nı kapatırsa ABD 20 kat daha sert karşılık verecek"

07:43 - Dünya

İran'dan, Arap ülkelerine 10 günde 3 bin 95 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirildi

05:12 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Amerikalılarla tekrar müzakerenin masada olacağını sanmıyorum

03:42 - Dünya

Bahreyn: İran'ın, başkent Manama'ya düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:38 - Dünya

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rum liderin Türkiye ile ilgili söylemlerini şiddetle kınadı

01:33 - Dünya