Evlat edindikten sonra otizmli olduğunu öğrendiği Yiğit'in elini 20 yıldır bırakmıyor

Antalya'da evlat edindikleri ve 2 yaşındayken otizm teşhisi konulan Yiğit'ten hiçbir zaman vazgeçmeyen Hatice Tekeli, 20 yıldır gözü gibi baktığı oğlunun gösterdiği ilgi, sevgi ve eğitimle gelişmesini sağladı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Antalya
Sevgi iyileştirir... Antalya'da 20 yaşındaki otizmli Yiğit ile Hatice annenin hikayesi bu söze en iyi örnek.
Antalya'da yaşayan 57 yaşındaki Hatice ve 62 yaşındaki Yusuf Tekeli çifti, 15 yıllık evliliklerinde çocuk sahibi olamayınca evlat edinmeye karar verdi.
Başvuruda bulunan çift, 20 yıl önce henüz 3 aylık olan Yiğit bebeği evlatlık edindi.

Evlerinde çocuk sesi yükselmesinin sevincini yaşayan çiftin evlat edindiği Yiğit'e henüz 2 yaşındayken otizm teşhisi konuldu.
Oğlunun otizmli olduğunu öğrenince üzülen Hatice Tekeli, çevresindekilerin "Biyolojik oğlun değil, yuvaya geri bırak" telkinine rağmen "O bana Allah'ın bir lütfu" diyerek kararından vazgeçmedi.
Otizmli oğlunun elini eşiyle bırakmayan Tekeli, ilgisi ve sevgisinin yanı sıra aldırdığı özel eğitimlerle Yiğit'in sürekli kendisini geliştirmesini sağladı.
Önce "anne" ve "baba" diyebilen, ardından da kurduğu uzun cümlelerle insanlarla iletişim kuran Yiğit, sosyal hayatta bütün işlerini kendisi görmeye başladı. Başarılı da bir eğitim hayatı geçirerek liseden mezun olan Yiğit, üniversite sınavlarına hazırlanıyor.
İyi resim yapabilen, el sanatları atölyesinde yaptıkları ve el becerisiyle öğretmenlerini şaşırtan Yiğit, iyi bir üniversiteden mezun olarak meslek sahibi olmak istiyor.
Hatice Tekeli, oğlunun eğitim gördüğü Aksu Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi'nde AA muhabirine, minik Yiğit'i ilk gördüğünde kalbinin titrediğini ve "İşte benim oğlum" dediğini söyledi.

"Bizim sevgimiz ona çok güzel yol katettirdi"

Oğlunun otizmli olduğunu öğrenince evlat edinme kararını bir an olsun bile sorgulamadığını belirten Tekeli, "Onu asla bırakamazdım. Evladımdan öte gibi oldu. Onu sevgiyle, ilgiyle büyüttüm. Hayattaki en mutlu anım bana 'annecim' dediği gündü. Her geçen gün kendini geliştirdi. Özel eğitim okullarına gitti. Evlerde özel dersler aldı." dedi.
Otizmli çocuğu biyolojik annelerinin bile bazen kabullenmediğini dile getiren Tekeli, hayatını oğluna adadığını kaydetti.
Yiğit'i hayata nasıl bağlayacaklarını düşündüklerini ve onu bir noktaya kadar getirdiklerini anlatan Tekeli, "Çok güzel resim yapabiliyor. Sosyal becerileri çok iyi. Güzel yemekler yapıyor. Kendi günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Girdiği ortamda her zaman pozitif enerjisiyle insanların sevgisini kazanıyor. Bizim sevgimiz ona çok güzel yol katettirdi. Annelik çok güzel bir duyguymuş. Doğurmak önemli değil. Biz birbirimize bir yumruk gibi sarıldık ve birbirimizi hiç bırakmayacağız." diye konuştu.
Baba Yusuf Tekeli de hayatlarını adadıkları Yiğit'in çok güzel bir gelişim sağladığını vurguladı.
Yiğit'in daha çok sosyalleşmesi ve topluma karışması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Tekeli, "Yiğit'in gelişimindeki her adım bizi ayrı mutlu ediyor. Bütün zorluklara hiç yılmadık. Oğlumuzu daha ileriye nasıl götürebiliriz diye düşündük. İyi ki o bizim hayatımıza girmiş. Yiğit, sevgiyle büyüdü. Ömür boyu da oğlumuzun elini hiçbir zaman bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.
Yiğit ise annesi ile babasını çok sevdiğini ve mutlu olduğunu dile getirdi. Özellikle resim yapmayı çok sevdiğini anlatan Yiğit, geleceğe umutla baktığını ifade etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şenol Güneş, Beşiktaş'la 22. derbisinde Fenerbahçe önünde

2023-04-01 13:33 - Spor

Antarktika buzullarının erimesiyle durgunlaşan okyanuslar daha az karbondioksit emiyor

2023-03-30 13:28 - Gündem

Enkazdan kurtarılıp devlet korumasına alınan Musa bebek ailesine kavuşturuldu

2023-03-28 15:43 - Çevre-Hayat

Çinli teknoloji devi Alibaba yeniden yapılandırılıyor

2023-03-28 22:23 - Teknoloji

Malazgirt'te bitkin halde bulunan "toy" kuşu özel diyetle tedavi ediliyor

2023-03-30 14:23 - Çevre-Hayat

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 4 kente ilişkin YEKA ilanlarını revize etti

2023-03-29 09:28 - Ekonomi

Paris'te savcılık 5 bankanın genel merkezinde arama başlattı

2023-03-28 14:14 - Dünya

ABD'den uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle Esed'in kuzenlerine yaptırım

2023-03-28 22:08 - Dünya

TBMM Başkanı Şentop, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ile görüştü

2023-03-30 16:13 - Siyaset

Huzursuz bacak sendromunun etkilerini ozon tedavisiyle yendi

2023-04-03 13:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Eşine yardım için başladığı ayakkabı tamirciliğinde usta oldu

15:47 - Çevre-Hayat

Michelin ödüllü restoran kadınlara emanet

15:33 - Çevre-Hayat

"Şenay kaptan" 6 yıldır şehirler arası yollarda yolcu taşıyor

15:23 - Çevre-Hayat

Yalova'da dört kuşaktır sürdürülen çiçekçilik torunlarla devam ediyor

14:48 - Çevre-Hayat

Bolu'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

14:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Trump, Irak'taki İranlı grupların savaşa girmesini istemediğini belirtti

01:22 - Dünya

Trump, Kürtlerin İran'da savaşa girmesini istemediğini belirtti

01:07 - Dünya

Irak'ın Erbil kentinde peş peşe patlama sesleri duyuldu

00:23 - Dünya

Irak’ın Erbil kentinde çok sayıda patlama sesi duyuldu

00:02 - Dünya

İspanya Başbakanı Sanchez'den Türk bayraklı paylaşım

23:53 - Dünya