?>

Evinin penceresinden çaldığı tulumla komşularına moral veriyor

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 18 yaşındaki üniversite öğrencisi İbrahim Can Bora, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan komşularına, penceresinden tulumla yöresel ezgiler çalarak moral veriyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi Sadettin Yalım Caddesi'ndeki bir apartmanın 6. katında ailesiyle ikamet eden Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü 1. sınıf öğrencisi İbrahim Can Bora, 1,5 yıl önce merak ederek aldığı tulumu çalmayı öğrendi.

Bora, koronavirüs tedbirleri kapsamında hem sosyal izolasyonun önemine dikkati çekmek hem de mahallesinde dışarı çıkamayan komşularına moral vermek için evinin penceresinde tulum çalıyor.

Komşularının da zaman zaman tef ve zil çalıp alkışlarla destek olduğu Bora, insanlara duygusal anlamda destek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bazı komşular, evlerinin cam ve balkonlarında Türk kahvelerini ve çaylarını içerek, bazıları da horon oynayarak tulumla çalınan yöresel müziklere eşlik ediyor.

"Komşularıma moral vermek istedim"

Bora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tulumu evinde çalarak antrenmanlar yaptığını belirterek, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan vatandaşların da moral bulması için konser vermeye karar verdiğini söyledi.

Evinin penceresine çıkarak tulum çaldığını ifade eden Bora, "Balkonumuz yok, evin penceresinden çalıyorum. Bazı komşular 'çocuk uyuyor' diyor, bir süre çalmayı bırakıyorum, sonra yine çalmaya başlıyorum. Evde olduğumuz bu dönemde mahallemde yaşayan komşularımızın evlerinde şenlik yaratmak istiyorum. Komşularımız da destek veriyor. Bu kadar destek göreceğimi aslında beklemiyordum. Komşularımıza teşekkür ederim. Güzel bir etkinlik oldu. Hepsi hoş karşıladı, hepsini eğlendirdiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bora, bazı komşularının evlerinin balkonunda tef ve zil çalarak kendisine destek verdiğini anlatarak, komşularının mutlu olmasının kendisine moral verdiğini kaydetti.

"Yöresel müzikle kendimize geldik"

Mahalle sakinlerinden Tayfur Kırkaç da Bora'ya tulumla kendilerine moral verdiği için teşekkür ederek, kendisinin koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağının birinci gününde mahalleliyi eğlendirdiğini söyledi.

İbrahim Can Bora sayesinde güzel bir aktiviteye evin penceresinden katılmış olduklarını dile getiren Kırkaç, "Çok büyük moral oldu. Gözlerim yaşardı. Elimizden geldiğince eşlik etmeye çalıştık. Koronavirüse karşı elimizden geldiği kadar önlem almaya çalışıyoruz. İbrahim'in tulum çalması mahalleye çok iyi geldi. Bizi diriltti, yöresel müzikle kendimize geldik. Çok güzel oldu. Tulumu da güzel çalıyor. Ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 1 milyon 521 bini geçti

2020-04-09 14:42 - Dünya

Yataş Grup'tan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon liralık destek

2020-04-10 13:08 - Ekonomi

Sağlık çalışanlarını korumak için 'video laringoskop' cihazı geliştirildi

2020-04-09 19:16 - Sağlık

Diyetisyenden 'Kovid-19 süreci'nde sağlıklı beslenme önerileri

2020-04-05 17:50 - Çevre-Hayat

İngiltere Başbakanı Johnson'ı yoğun bakıma götüren süreç

2020-04-07 14:17 - Dünya

Avustralya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 56’ya çıktı

2020-04-11 13:12 - Dünya

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi plazma tedavisine hazır

2020-04-10 16:22 - Sağlık

Emlakçılar, online ilan sitelerini boykot hazırlığında

2020-04-07 17:52 - Gündem

Koronavirüs tedavisi biten hastalar taburcu ediliyor

2020-04-07 18:42 - Gündem

Yeni tip koronavirüsü yenen Doktor Demir ilk plazma bağışçısı oldu

2020-04-07 18:47 - Gündem

İlgili Haberler

Hacer öğretmen, Birleşik Krallık'ta "Küresel Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü

13:07 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da embriyo transferiyle doğan manda "Dicle" anne oldu

12:57 - Çevre-Hayat

Kocası ve oğlunun karşı çıkmasına rağmen dozer operatörü oldu

12:52 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da 114 yaşındaki Fatime nine oğluyla hayata tutunuyor

12:28 - Çevre-Hayat

"Merdo" adını verdiği tilki ve ailesini elleriyle besliyor

12:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Putin: Ukrayna yönetimiyle anlaşmalara imza atmanın anlamı yok

18:48 - Dünya

Adana'da tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleriyle 8 bin kişiye istihdam sağlanacak

18:23 - Ekonomi

RTÜK'ten 3 televizyon kanalı ve 2 radyoya ceza

17:32 - Gündem

AK Parti Grup Başkanı Güler: Trafikte yol kesme eylemini müstakil bir suç olarak düzenliyoruz

17:27 - Siyaset

Gine Bissau'da General Horta N'Tam, cumhurbaşkanı olarak yemin etti

17:02 - Dünya