'Evi geçen yıl 2 Özbek uyruklu vatandaşa kiraya vermiştim'

DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen zanlıların ev sahibi Öztuna, "Ben evi geçen yıl biri öğrenci 2 Özbek uyruklu vatandaşa kiraya vermiştim. Bunlar da evi gözaltına alınan kişilere kiraya vermiş." dedi.

Genel - 10 yıl önce

İZMİR

İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan ve DEAŞ üyesi oldukları iddia edilen bazı zanlıların ikamet ettiği evin sahibi, kendisinin dairesini geçen yıl biri öğrenci 2 Özbek uyruklu kişiye kiraya verdiğini, bu kişilerin de gözaltına alınan şüphelilere evi kiraladıklarını öğrendiğini belirtti.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte dün gece başlattığı ve sabaha kadar süren operasyonda gözaltına aldığı şüphelilerin oturduğu Buca ilçesi 130 Sokak'taki 5 katlı binada yaşayan vatandaşlar, olayın şaşkınlığı ve korkusunu yaşıyor.
Binanın en üst katında oturan şüphelilerin ev sahibi Erdem Öztuna, olayla ilgili polise ifade verdiğini belirterek, "Ben evi geçen yıl biri öğrenci 2 Özbek uyruklu vatandaşlara kiraya vermiştim. Bunlar da evi 2 bin 400 liraya gözaltına alınan kişilere kiraya vermiş." diye konuştu.
Apartman sakinlerinden Ezgi Gürbüz ise olay anında eve yakın bir yerde olduğunu, operasyonu evde olan kardeşinden telefonda öğrendiğini anlattı.
Gözaltına alınan kişileri tanımadığını ifade eden Gürbüz, "Sanırım yeni taşınmışlar. Taşınmalarından haberimiz yoktu. Sessiz, sedasız taşınmışlar. Çok korktuk. Gece boyunca gözüme uyku girmedi." dedi.
Nermin Buda da "Geç saatlerde evde gürültüler oldu, ne olduğunu anlayamadık. Çok korktuk." ifadelerini kullandı.
Buca ve Bornova ilçelerindeki 4 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Ortaköy'deki terör saldırısıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen Dağıstan, Doğu Türkistan ve Suriye uyruklu 11'i kadın 20 şüpheli gözaltına, yanlarındaki 20 çocuk da gözetim altına alınmıştı.
Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramada, keskin nişancı ve gece görüş dürbünü, palaska, sırt çantası, GPS, bazı askeri malzemeler ele geçirilmişti.
Şüphelilerin, Ortaköy'deki terör saldırısını gerçekleştiren zanlıyla Konya'daki hücre evinde birlikte kaldıkları iddia edilmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'cülerin 'SODES' oyunu

2016-12-30 13:57 - Gündem

Sur yeniden inşa ediliyor

2017-01-04 18:17 - Gündem

Eskişehir’de Reina saldırganı alarmı

2017-01-04 18:27 - Asayiş

'Evi geçen yıl 2 Özbek uyruklu vatandaşa kiraya vermiştim'

2017-01-04 18:52 - Genel

Lavanta üreten bir taşla iki kuş vuruyor

2017-01-02 14:08 - Ekonomi

Başbakan Yıldırım, Ürdün Başbakanı Mulki'yle görüştü

2016-12-30 21:07 - Gündem

Arap Birliği'nden ABD'ye büyükelçilik tepkisi

2017-01-01 03:22 - Dünya

Ortaköy'de terör saldırısı: 35 ölü...

2017-01-01 05:37 - Gündem

Galatasaray Odeabank Thompson'la yollarını ayırdı

2017-01-02 15:02 - Spor

Gece kulübü çalışanı, dehşet anlarını anlattı

2017-01-01 10:37 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya