Etkili olan olumsuz hava şartları birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi

Bir kaç gündür süren yağışların ardından yaşanan su baskınları hayatı olumsuz etkiledi

Çevre-Hayat - 2 hafta önce

Ankara
Sağanak sebebiyle Dim ile Oba çayları çevresindeki piknik alanları, avokado, muz ve portakal bahçeleri ile bazı evlerin giriş katları ve yollar su altında kaldı.
Dim Barajı'ndaki kontrollü su salımı sonrası çevredeki evler boşaltıldı.
Su baskını yaşanan bölgede AFAD ekipleri, evlerinden çıkamayanları ve evcil hayvanları botlarla tahliye etti.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ile bölgede incelemelerde bulundu.

Baraj kotu 168,91 metreye ulaştı

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Dim Barajı'ndaki su seviyesinin yükselmesi üzerine Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünce kontrollü salım gerçekleştirildiği bildirildi.
Baraj kotunun 168,91 metreye ulaştığı ve dolu savak maksimum çalışma kotunun 170 metre olduğu kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Taşkın riskine karşı Dim Çayı çevresindeki tesislerde çalışanlar ile Tosmur ve Kestel mahallelerinde bodrum ve zemin katta ikamet eden vatandaşlar, anonslarla tahliye edildi. Barınma ihtiyacı bulunanlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde kamu misafirhanelerine yerleştirildi."

Tahliye çalışmaları kapsamında 161 personel, 41 araç ve 1 engelli taşıma aracının görevlendirildiği, 220 ev ve iş yerine tebligat yapıldığı, 314 vatandaşın tahliye edildiği, 48 vatandaşın kamu misafirhanelerine yerleştirildiği, 132 konut ve 73 iş yerinin boşaltıldığı bildirildi.
Açıklamada, 182 araç, 137 ekip ve 501 personelin görev başında olduğu belirtildi.

Öte yandan Alanya Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün 09.00'dan bugün 09.00'a kadar metrekareye 74,4 kilogram yağış düştü.

Muğla

Yerbelen ile Okçular mahallelerinde kuvvetli yağış nedeniyle bazı ev, iş yeri ve tarım arazileri sular altında kaldı.
Yerbelen Mahallesi'nde çadırda yaşayan vatandaşların bulunduğu bölgeden geçen su kanalları tıkandı.
Tıkanan kanallar kepçe yardımıyla açıldı, biriken sular da pompalarla tahliye edildi.

Öte yandan çalışmalar esnasında havanın açmasıyla gökkuşağı görüldü.
Okçular Mahallesi'nde tıkanan kanallardan taşan sular tarım arazilerini sular altında bıraktı.

Evini ve bahçesini su basan mahalle sakini Semayi Gökmen, "Burada yaklaşık 100 hane her yağmurda aynı çileyi çekiyoruz. Yetkililere defalarca söylememize rağmen kapalı olan su kanallarını açtıramadık. Yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Muğla'da bazı vatandaşlar, Köyceğiz Gölü'nün yükselmesi sonucu su altında kalan cadde ve sokaklarda kanolarla gezdi.
Özellikle Karabatak ve Delta mevkisinde yükselen sular nedeniyle Cengiz Topel, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda ev ve iş yerlerini su bastı.
Göl kenarındaki birçok işletme ve oyun parklarının da sular altında kaldığı görüldü.
Logarlardan taşan sular sürücülere zor anlar yaşattı. Evlerini su basan vatandaşların kendi imkanlarıyla suları tahliye ettikleri görüldü.
Bazı vatandaşlar, sokak aralarında ve kordonda kanolarla gezdi.
Köyceğiz Gölü'nün taşması sonucu su altında kalan narenciye bahçeleri dronla görüntülendi.

İlçede birkaç gündür etkili olan yağış nedeniyle Namnam Çayı, Yuvarlakçay ve Kargıcak Deresi'nden akan sular Köyceğiz Gölü'nde su seviyesini yükseltti.
Taşkın nedeniyle sahil şeridine yakın ev ve iş yerlerini su bastı, kordon ve kordona çıkan yollar su altında kaldı.

Suyun yükselmesiyle göle dönüşen narenciye bahçeleri dronla görüntülendi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su basan narenciye bahçelerini gezerek inceleme yaptı. Ekipler, ilerleyen günlerde hasar tespit çalışması yürütecek.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, Köyceğiz'de aşırı sağanak nedeniyle su altında kalan narenciye bahçelerinde inceleme yaptıklarını söyledi.
Ekiplerin Köyceğiz ve mahallelerinde zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması yürüttüklerini belirten Baydar, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Dalyan Kanalı'nda aşırı yağışlarla su seviyesi 1,5 metre yükseldi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 5 gündür etkili olan yağış nedeniyle Dalyan Kanalı'nda su seviyesi yaklaşık 1,5 metre yükselirken, bazı restoranlar su altında kaldı.
İlçede yaklaşık 5 gündür etkili olan şiddetli yağışın ardından, Köyceğiz ilçesinden geçen Namnam ve Kargıcak çaylarının döküldüğü Dalyan Kanalı'nda su seviyesi yükseldi. Suların yükselmesinin ardından Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
Suyun yükselmesiyle kanalda bağlı bulunan günübirlik teknelerin bir çoğu bugün planlanan turları iptal etti. Yükselen sular kanalın kenarındaki yürüyüş yoluna kadar çıktı.
Bölgede turizmcilik yapan ve kanal kenarındaki işletmesi su altında kalan Özay Akdoğan, son yağışlarla kanalda suların yükseldiğini ve teknelerin kıyıya daha çok yanaştığını söyledi.
Kendisine ait restoranın yaklaşık 1 metre su altında kaldığını belirten Akdoğan, "Burada esas sebep Dalyan Kanalı'nın üzerinde bulunan balık tuzakları dalyanlar var. Bunların tıkanmasıyla birlikte kanal seviyesi normal seviyelerin daha üzerine çıktı. Yağışların çokluğu ve lodosla birlikte kanalda su seviyesi yaklaşık 1,5 metre yükseldi. Hafta sonu için planlanan tekne turlarımız vardı. Yüzlerce kişi maalesef turlarını iptal etmek zorunda kaldı." dedi.
Akdoğan, özellikle balık dalyanlarının açılamaması, su seviyesinin yüksek olması ve kanal kenarında bulunan bir çok restoranın da su altında kalması nedeniyle vatandaşların hafta sonu gezilerinden mağdur olduğunu dile getirdi.
Akdoğan, böyle bir olayın yaklaşık 14-15 yıl önce de yaşandığını kaydetti.

İzmir'de yağış nedeniyle çöken Ödemiş-Turgutlu yolu tamamen ulaşıma kapandı

İzmir'de hafta boyunca etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle dün bir kısmı çöken ve ulaşıma kapatılan Ödemiş-Turgutlu yolu, Yukarıdere Köprüsü'nün yıkılması sonucu tamamen trafiğe kapatıldı.

Ödemiş ile Manisa'nın Turgutlu ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan yolda Yukarıdere Köprüsü, dün kısmen zarar görmesinin ardından bugün tamamen yıkıldı.
Köprünün yıkılmasıyla yolun ortasında boşluk oluştu ve kara yolu ikiye ayrıldı.

Derebebekler Mahallesi Muhtarı Fikret Toktaş, bölgede etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle köprünün önce bir bölümünün çöktüğünü, derenin yatağında sürüklenen rüsubatın menfezi tıkaması sonucu yapının tamamen yıkıldığını söyledi.
Köprünün yanı sıra devrilen 2 elektrik direğinin 5 mahalleye enerji sağladığını belirten Toktaş, bölgede elektrik kesintisi yaşandığını ifade etti.
Dağıtım şirketi ekiplerinin hızlı şekilde müdahale ederek Lübbey Mahallesi'ne geçici trafo kurduğunu aktaran Toktaş, dün akşamdan itibaren 5 mahallenin elektriğinin geçici olarak verilmeye başlandığını dile getirdi.

Toktaş, Ödemiş'ten 5 mahalle üzerinden Manisa'nın Turgutlu ilçesine uzanan yolun güvenlik gerekçesiyle tamamen trafiğe kapatıldığını kaydetti.

Gediz Nehri'nin taşması sonucu İzmir'de tarım arazileri sular altında kaldı

Gediz Nehri'nin taşması sonucu İzmir'in Menemen ilçesindeki tarım arazileri sular altında kaldı.
Kentte etkili olan yağışlar nedeniyle Musabey Mahallesi çevresindeki bağlar, kışlık sebze ile hububat ekili tarlaları ve bazı besi çiftliklerini su bastı.
Mahallede çiftçilik yapan Erol Dönmez, şiddetli yağışlar ve dere yatağındaki doluluk nedeniyle suyun bölgede biriktiğini belirterek, Manisa yönünden gelen suyun da taşkını artırdığını ifade etti.

Ovanın büyük bölümünün su altında olduğunu dile getiren Dönmez, "Arazilerin yüzde 80'i ikili ekim yapılan yerler. Sebze çeşitleri ve buğday ekili alanların tamamı suyun altında kaldı. Zarar oldukça büyük." dedi.
Dere yatağına yakın bölgede hayvancılık yaptığını aktaran Dönmez, son yıllarda bu ölçüde bir yağış yaşanmadığına işaret ederek, "2018'den beri bu şekilde bir taşkın olmuyordu. Genelde kurak geçiyordu ancak bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle toprak suya doydu. Manisa tarafında da fazla yağış olması Gediz'in taşmasına sebep oldu." ifadelerini kullandı.
Üretici Recep Ay, taşkınların geçmiş yıllarda da yaşandığını belirterek, en son 12 Ocak 2019'da kuvvetli taşkın meydana geldiğini hatırlattı.

Yağışların aralıklarla ancak şiddetli şekilde gerçekleştiğini kaydeden Ay, "2 gün ara veriyor, ardından 3-4 gün yoğun yağmur yağıyor. Toprak, dere ve nehir yatakları bu suyu kaldıramıyor, haliyle sel oluşuyor. Bu durumu daha önce de yaşadık." diye konuştu.
Yaklaşık 150-200 dönüm alanı kurtarmaya çalıştıklarını ancak yağışın sürmesi ve hava sıcaklığının etkisiyle ürünlerde bozulma riski bulunduğunu ifade eden Ay, buğday, brokoli, karnabahar, kırmızı lahana ve diğer kışlık sebzelerin büyük bölümünün zarar gördüğünü aktardı.

Sivas

Sağanak ve eriyen karların etkisiyle Hafik'e bağlı Dışkapı, Durulmuş ve Yarhisar köyleri ile Zara arasındaki tarım arazileri, oluşan su birikintileri yüzünden adeta göle döndü.
Suların kapladığı arazilerin bir bölümünde sonbaharda ekilen ürünlerin bulunduğu, bir bölümünün ise nadasa bırakıldığı veya bahar döneminde ekilmek üzere bekletildiği öğrenildi.
Yağışlar ve eriyen karla artan sular, Zara'daki Tödürge Gölü ile çevredeki tarım arazilerini birleştirerek gölün yüzey alanını da genişletti.
Çiftçiler, kuraklığın ardından gelen yağışların toprağa can vermesine sevinirken, su baskınlarının ekinlere zarar verme ihtimali yüzünden endişe duyuyor.

Mersin

Kızılmurat Mahallesi'ndeki kullanılmayan evin duvarı yağış nedeniyle yıkıldı.
Yıkılan duvar, park halindeki 31 ET 061 plakalı otomobilde hasar oluşturdu.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen belediye ekipleri molozları temizledi, hasar gören otomobil ise bulunduğu yerden kaldırıldı.

Göksu Irmağı'nın debisi arttı.

Debinin artmasıyla ırmak kenarında bulunan bazı erik, zeytin ve sebze ekili alanlar ile güneş panelleri su altında kaldı.
Tarımsal alanların ve panellerin hasar gördüğü bölgeler dronla görüntülendi.
Köselerli Mahallesi sakinlerinden Hakan Çetin, bölgede iki gün boyunca kuvvetli yağışların etkili olduğunu söyledi.
Panellerin ve tarımsal alanların zarar gördüğünü ifade eden Çetin, "Her şey risk altında. Panellerimiz su altında. İnşallah daha fazla bir şey olmaz." dedi.
Mahalle sakinlerinden Şevket Çetin de yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini istedi.
Akdeniz Belediyesinin açıklamasına göre, belediye ekipleri yağıştan etkilenen merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürdü.
Kırsal mahallelerdeki tıkanan dereleri iş makineleriyle açan ekipler suyun kontrollü şekilde akışını sağladı.
Puğkaracadağ Mahallesi'nde yağış nedeniyle yıkılan köprü çevresinde güvenlik önlemleri alarak bölgeyi şeritlerle kapatan ekipler, su baskını yaşanan mahallelerde ise temizlik çalışması yaptı.
Devrilen ve kırılma riski taşıyan ağaçlara da müdahale eden ekipler, ilçenin farklı noktalarında yaptığı çalışmada ulaşımın aksamaması sağlandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, ekiplerin sahada yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Yağış nedeniyle yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ettiklerini kaydeden Şener, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Olası risklere karşı teyakkuz halindeyiz ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.
Silifke ilçesinde etkili olan yağışların ardından meydana gelen selden zarar gören ve kapanan mahalle yolları Silifke Belediyesi ekiplerince açıldı.
Mut ilçesinde de yağış dolayısıyla bazı taş evlerde hasar oluştu, kullanılmayan eski yapılarda da kısmi yıkımlar meydana geldi.
Belediye ekipleri su baskınlarının yaşandığı yerde tahliye yaptı, riskli alanlarda önlem aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekipleri de sorumluluk bölgesinde çöken yollarda düzeltme ve yağıştan etkilenen alanlarda temizlik çalışması yaptı.
Tarsus ilçesinde de belediye ekipleri yağıştan etkilenen Yaramış, Ferahim Şalvuz ve Ergenekon mahallelerinde oluşan su birikintilerine müdahale etti.
Anamur ilçesinde de belediye ekipleri kırsal ve merkez mahallelerde aşırı yağıştan etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürdü.
İlçede meydana gelen heyelan ve göçüklere anında müdahalede bulunan ekipler, su birikintilerinin olduğu noktalarda tahliye çalışması yaptı.
Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, yaptığı açıklamada, yağışların meydana getirdiği olumsuzlukları en aza indirmek için ekiplerin yoğun çalışma içerisinde olduğunu belirtti.
İlçe genelinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Deniz, şunları kaydetti:
"Son 3 günde o kadar çok yağış aldık ki daha 2 ay öncesine kadar su seviyesi yüzde 20'lere kadar düşen Alaköprü Barajı'nda aşırı doluluk oranı nedeniyle baraj kapaklarını açmak ve su tahliyesi yapmak zorunda kalındı. Bu kadar yoğun yağışa rağmen ulaşımda aksamalar dışında çok büyük bir felaketle karşılaşmadık çok şükür herhangi bir can kaybı da yaşamadık."

Muğla ile Antalya'da su basan seralar havadan görüntülendi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Kumluova, Karadere, Çukurincir ile Karaköy mahallelerinde çok sayıda ev ve sera, Eşen Çayı'ndan taşan suyun altında kaldı.
İlçeye bağlı Seki ovasında da yayla evleri ve tarım arazilerini su bastı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde Patara, Ova mahalleleri ile Kınık Mahallesi Doğular mevkisinde sera ve evler taşkından etkilendi. Bölgede su baskınının etkisini sürdürdüğü görüldü.
Öte yandan ulaşımın sağlandığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarının başladığı belirtildi.
Bölgede yaşanan su baskını havadan görüntülendi. Bazı seraların büyük kısmının su altında kaldığı, sadece çatısının görüldüğü görüntülere yansıdı.
Patara Mahallesi Çayağzı mevkisinde su baskınları ve deniz suyunun rüzgarla çay yatağına ilerlemesi nedeniyle su seviyesi yükselince 20 kişi ve 35 küçükbaş hayvan bölgede mahsur kaldı.
İhbar üzerine bölgeye Kaş İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, AKUT ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekipler, iş makineleri ve botlar yardımıyla mahsur kalan vatandaşları ve hayvanları güvenli bölgeye tahliye etti.
Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Muş

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla eriyen karlar ve sağanak nedeniyle bazı köylerde su taşkınları yaşandı, Muş Ovası'ndaki araziler suyla kaplandı.
Merkeze bağlı Muratgören ve Laleli köylerinde su kanalının eriyen kar sularıyla taşması sonucu ev ile bazı ahırları su bastı.
İhbar üzerine bölgeye giden İl Özel İdaresi ekipleri, çalışma başlattı.
Laleli köyü muhtarı Ramazan Gündüz, yaptığı açıklamada, karların erimesi ve aralıklarla etkili olan yağmur sonucu köyün içinden geçen derenin taştığını söyledi.
Bir ev, bir ahır ve 5 samanlığı su bastığını belirten Gündüz, hayvan yeminin zarar gördüğünü ifade etti.
Muratgören köyü muhtarı Nasır Arslan ise "Yağmur fazla yağdı. Karlar da eridiği için giderler tıkandı. Bir mahallemiz su altında kaldı. İl Özel İdaresi ekiplerine haber verdik. Hemen gelip müdahale yaptılar. Suyun önünü açtılar." dedi.
Azıklı köyünde yaşayan İrfan Kızılarslan da "Muş Ovası'nın bir kısmı su altında kaldı. Her taraf deniz gibi olmuş. Hem Muş Ovası hem de meralar su altında." diye konuştu.

Heyelan nedeniyle kapanan Aladağ-İmamoğlu kara yolu tek şerit olarak açıldı

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde iki gündür etkisini sürdüren yoğun yağış ve kar erimesi nedeniyle Aladağ-İmamoğlu kara yolunda heyelan meydana geldiği belirtildi.
Heyelan sonucu ulaşıma kapanan Aladağ-İmamoğlu kara yolunun yapılan çalışmalarla tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldığı ifade edilen açıklamada, Göksu Çayı'nın debisinin artması ve taşkın yaşanması sebebiyle çift yönlü ulaşıma kapanan Feke-Saimbeyli kara yolunun da güvenli şekilde yeniden trafiğe açılması amacıyla ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

Erzincan

Kentte gece saatlerinde sağanak ve beraberindeki şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.
Çayırlı ilçesine bağlı Yukarı Çamurdere köyü ile çevredeki bazı köylerde rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları yerinden söküldü.
Çatılardan uçan parçalar çevreye savruldu.
Şiddetli rüzgarın etkisiyle elektrik ve telefon direklerinde de hasar oluştu.

Samsun

İlçede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Akpınar, Koğa ve Sanayi mahallelerinde bazı binaların çatıları uçtu, elektrik telleri koptu.
Rüzgar nedeniyle bazı binaların çatıları da hasar gördü.
Belediye ekipleri, zarar gören binalarda inceleme gerçekleştirdi.

Hatay'da sağanak nedeniyle bazı evleri ve tarım arazilerini su bastı

Hatay'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı evler ve tarım arazilerini su bastı.
Merkez Antakya ilçesinde bir haftadır ara ara etkisini artırarak devam eden sağanak, bazı mahallelerde evlere ve tarım arazilerine zarar verdi.
Aşağıoba, Paşaköy ve Zülüflühan mahallelerindeki ekili araziler ile çok sayıda ev ve ahırda su baskınları meydana geldi.
Devlet Su İşleri (DSİ), Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi ekipleri, sağanaktan etkilenen alanlarda çalışma başlattı.
Aşağıoba Mahallesi sakinlerinden Mustafa Kaplan, taşkın sebebiyle ev ve ahırının su altında kaldığını söyledi.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Uğur da sağanak nedeniyle Asi Nehri'ne dökülen su kanalının tıkanması sonucu taşkınlar yaşandığını kaydetti.
Öte yandan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu da bölgede incelemelerde bulunarak mahalle sakinleriyle görüştü.

Balıkesir'de şiddetli yağış sonucu boş arsadaki büyük kaya parçası yaya kaldırımına düştü

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, yoldan yüksekte bulunan boş arsadan kopan büyük kaya parçası, şiddetli yağış sonucu yaya kaldırımına düştü.
Balıkesir Caddesi'ndeki boş arsada, yoğun yağışların ardından serbest kalan büyük kaya parçası yaya kaldırımına devrildi.
İhbar üzerine bölgeye polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemlerinin alındığı yolda, temizlik çalışmaları nedeniyle yol bir süre ulaşıma kapatıldı.
Ekipler, sürücüleri ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, Aydın'daki taşkın alanlarını inceledi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Aydın'da birçok noktada Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu oluşan su baskınlarının önüne geçildiğini, girilemeyen arazilere de en kısa sürede müdahale edeceklerini söyledi.
Gizligider, hafta boyu etkili olan yağışlar nedeniyle taşkınların yaşandığı İncirliova ve Koçarlı ilçelerinden geçen Büyük Menderes Nehri'nin çevresinde Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Koçarlı ilçesinde gazetecilere açıklama yapan Gizligider, hasar tespitlerini yapmak üzere bölgeye geldiklerini, 86 makine, ekipman ve 142 personelle Büyük Menderes Nehri çevresindeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Gizligider, afetlere karşı Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) uygulamasının önemine dikkati çekerek, "Birçok yerde taşkının önüne geçildi ama geçilemeyen yerler de var. Onlara da hemen araziye girilir girilmez müdahaleleri yapılacak." dedi.
Aydın'da 5,5 milyar liralık yatırımla 39 taşkın kontrol projesi yapılacağını dile getiren Gizligider, söz konusu projelerle taşkınların yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınacağını ifade etti.
Birçok ilçede yatırımların devam ettiğine dikkati çeken Gizligider, şunları kaydetti:
"Sadece DSİ eliyle 7,5 milyar lira maliyetli 92 taşkın kontrol tesisi inşa ettik ve 200 bin dekar arazide bunlar taşkının kontrol edilmesini sağladı. Yani eğer bu yapılar olmasaydı bu afetlerin hem ölümcül niteliği hem de mal zararı itibarıyla çok daha ileri bir seviyede yaşanması doğaldı."
Gizligider, Didim ilçesinde içme suyunu denizden karşılayacak projenin de protokollerinin imzalandığını hatırlattı.
Gizligider'e AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Ömer Özmen, Seda Sarıbaş, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ 21. Bölge Müdürü Birol Çınar ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem de eşlik etti.

İzmir'de istinat duvarının çökmesi sonucu 2 bina ve 6 araç hasar gördü

Siirt'te şiddetli yağış ve fırtınada barınakları yıkılan 20 kişilik aile tahliye edildi

Kuvvetli rüzgar ve sağanak birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Barış Göktürk, 2027 yılı için Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıkladı

2026-02-08 00:08 - Spor

Günde 3 paket sigara içen belediye başkanı bağımlılığından kurtuldu

2026-02-08 12:03 - Çevre-Hayat

Rusya, zorlukların üstesinden gelmek için Türkiye ile birlikte çalıştığını açıkladı

2026-02-10 19:06 - Özel Haber

Abhazya, 2025 yılında 25 Türk vatandaşını sınır dışı etti -Erhan Kuadzba, Sohum'dan bildiriyor-

2026-02-14 00:07 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı

2026-02-11 21:23 - Özel Haber

Tekirdağ'da özel bireyler sahne performansıyla farkındalık oluşturuyor

2026-02-08 16:24 - Çevre-Hayat

Atatürk Üniversitesinden bilim insanları, ilaç ham madde üretimi çalışmalarını anlattı

2026-02-08 11:59 - Teknoloji

Dışişleri Bakanlığı, HDK'nin Sudan'da sivillere yönelik saldırılarını kınadı

2026-02-08 14:09 - Gündem

Sarıkamış Kayak Merkezi, kristal karıyla kayakseverleri ağırlıyor

2026-02-08 15:38 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu

2026-02-09 11:15 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Muş'ta karla kaplı köyde yaşayanlar, zorlu kış şartlarına göğüs geriyor

16:28 - Çevre-Hayat

Ilgaz ve Yaralıgöz dağlarında kar manzarası havadan görüntülendi

14:08 - Çevre-Hayat

Yurt dışından gelen gençlerle iletişim sayesinde İngilizce öğreniyorlar

13:08 - Çevre-Hayat

Okulda kurulan müzede öğrenciler doğayı okul ortamında keşfediyor

12:32 - Çevre-Hayat

"Yaralı kanatlar" Van'daki merkezde yapılan tedaviyle hayata tutunuyor

12:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - Dünya

İçişleri Bakanı Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığını ziyaret etti

23:32 - Gündem

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Soylu Edirne'de iftar programında konuştu

23:13 - Gündem

Tahran’ın çeşitli noktalarında toplanan halk, ABD ve İsrail saldırılarını protesto etti

23:07 - Dünya