Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Libya hükümetini kutladı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Libya halkı ve hükümetini, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter milislerine karşı kazandığı askeri başarılardan dolayı tebrik etti.

Dünya - 6 yıl önce

Tunisia

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından, Libya'da yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.
Hafter'e bağlı milislere karşı son dönemde peş peşe ve önemli başarılar elde eden Libya halkı ve hükümetini kutlayan Merzuki, "Libya halkını ve Trablus'taki kardeşlerimizi tebrik ediyorum. En yakın zamanda bu çilenin bitmesini ve Libya'nın her tarafında barışın sağlanmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAE bu projenin önünde duramayacak

"(Libya Başbakanı) Kardeşim Fayiz es-Serrac'ı, hükümetini, devlet kurumlarını ve faşistlerin burnunu yere süren kahramanları canıgönülden tebrik ediyorum." açıklamasını yapan Merzuki, bir yıldan fazla süredir kararlı şekilde taviz vermeden savunulan Trablus'un, ümmet tarihinde parlak bir sayfa olarak yazılacağını kaydetti.
Merzuki, son olarak, "Bu projenin önünde ne para ne medya ne milisler ne Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) durabilecek." değerlendirmesinde bulundu.
Hafter milislerine karşı üst üste başarılar elde eden Libya Ordusu, son günlerde önce başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalimanı, ardından da tüm Trablus il sınırında kontrolü sağladı.
Libya Ordusu, başkentin 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune kenti ve buranın da güneydoğusundaki Beni Velid şehirlerini Hafter milislerinden arındırmıştı.
Hafter milislerini tüm bu geniş alandan çıkaran Libya Ordusu, dün yeni hedeflerinin milislerin işgalindeki Sirte, Cufra ve güneydeki petrol sahaları olduğunu duyurmuştu.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, Libya hükümetini kutladı

2020-06-06 21:22 - Dünya

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci şehir Konya

2020-06-03 19:04 - Genel

Küresel finansın yeni normali online panellerde tartışıldı

2020-06-06 13:23 - Genel

Satrançta 'Swiss Manager' online hakem eğitimleri başladı

2020-06-02 13:32 - Spor

Sümela Manastırı için hedef UNESCO'da kalıcı olmak

2020-06-03 20:11 - Çevre-Hayat

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 450 bine yaklaştı

2020-06-05 14:42 - Dünya

Trakya'da son yağışlar ekinleri başaklarla doldurdu

2020-06-06 14:47 - Ekonomi

Kovid-19'dan ölenlerin sayısı dünya genelinde 380 bini geçti

2020-06-03 01:59 - Genel

n11.com KOBİ’lere destek olmaya devam ediyor

2020-06-02 14:03 - Genel

Pakistan'da Kovid-19 vaka sayısı 76 bini geçti

2020-06-02 14:07 - Dünya

İlgili Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi

10:32 - Dünya

İsrail ordusu Beytüllahim'de Filistinlilere ait üç katlı binayı yıktı

10:22 - Dünya

Çin'in başkenti Pekin'de şiddetli yağışlar nedeniyle turistik alanlar kapatıldı

10:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

Güney Kore, ABD, Japonya ve 37 ülkeden, füze fırlatılmaları konusunda önceden bildirim çağrısı

11:03 - Dünya

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem