?>

Eski taş ustası gezgin oldu

Kuş tüyleriyle süslediği şapkası, üzerinde Türk ve Azerbaycan bayrağı ile çeşitli hediyelerin bulunduğu asasıyla görenlerin dikkatini çeken Nevşehirli Hasan Andaç, yürüyerek yaptığı yolculukta bugüne kadar 29 şehri gezdi.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Nevşehir

Nevşehirli 50 yaşındaki Hasan Andaç, yaklaşık 5 yıldır yürüyerek şehir şehir dolaşıyor.

Çocukluk yıllarından beri süregelen, il il gezerek insanları ve şehirleri tanıma isteğini hayata geçirmek için yola koyulan Andaç, bugüne kadar yüzlerce kilometre yol katederek Antalya, İstanbul, Şanlıurfa ve Adana'nın da yer aldığı 29 şehir, çok sayıda ilçe, belde ve köyü gezdi.

Kuş tüyleriyle süslediği şapkası, üzerinde Türk ve Azerbaycan bayrağı ile çeşitli hediyelerin bulunduğu asasıyla görenlerin dikkatini çeken Andaç, eşyalarını yüklediği eşeğiyle zaman zaman gittiği şehirlerde kırmızı ışıkta beklerken sürücülerin ve çevreden geçenlerin ilgisini çekiyor.

"Kimi deli, kimi veli diyor"

Hasan Andaç, AA muhabirine, dede mesleği taş ustalığını uzun yıllar yaptıktan sonra il il gezmeye başladığını söyledi.

Gezip gördüğü yerleri elinden düşürmediği telefonla kayda alarak sosyal medya hesabından paylaştığını anlatan Andaç, "İnsanlar arabasına binip geziyor. Gezerken şehirler, yerleşim yerleri insanların gözünün önünde film şeridi gibi geçip gidiyor. Ben ise bunları yaşayarak ve doya doya seyrederek ilerliyorum. Yolda giderken kimi deli, kimi veli diyor." dedi.

"Tilkiyle de yol gittiğim oldu, tavşanla da yolculuğum oldu"

Karadeniz hariç tüm bölgelere yaya olarak gittiğini, yaz kış demeden yolculuğunu sürdürdüğünü dile getiren Andaç, şöyle konuştu:

"Şehir şehir gezip kültürel değerler nerede ise geziyorum. Yağmur da kar da yağsa razıyım. Yerine göre ıslandığım da su bulamadığım da oluyor, arazide kaldığım da oluyor. Tilkiyle de yol gittiğim oldu, arkama takılan tavşanla da yolculuğum oldu. Bizi görünce ablalarımız, abilerimiz fotoğraf çektirmek istiyor. Görünümüm değişik, şapkam ve asam kendi tasarımım. Asam elimden hiç düşmedi. Biri geliyor tespihini takıyor, biri düdüğünü. Dilek ağacı gibi oldu. Evliyim ve 4 çocuğum var. Bazı şeylere hoşgörülü bakmak lazım. Ben buyum. Kafamdakileri yapmadıktan sonra neyleyim güzel dünyayı. İnsanlar dünyayı farklı görüyor, dünyayı gözle görmek asıl mesele."

Andaç, ileride imkan bulursa farklı ülkelere de yaya olarak yolculuk etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gri kategoride aranırken yakalanan MKP üyesi terörist Kadir Çelik tutuklandı

2024-11-22 18:53 - Gündem

Ürtiker Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

2024-11-25 11:01 - İnsan&Hayat

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Gelişim Merkezi'ndeki ilk sınavına çıktı

2024-11-22 21:06 - Spor

Trabzon'da "mucize bebek" Miray, 3 yaşına sağlıkla adım attı

2024-11-20 12:42 - Sağlık

Ardahan'daki Bülbülan Yaylası'nda evler kara gömüldü

2024-11-23 13:32 - Çevre-Hayat

Marmara Adası'nda mermer ocağında oluşan toprak kayması sonucu 1 işçi öldü

2024-11-24 20:48 - Asayiş

A Milli Futbol Takımı'nın play-off'taki muhtemel rakipleri

2024-11-20 11:27 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında yoğun diplomasi trafiği yürüttü

2024-11-21 15:54 - Gündem

MOSSAD'a casusluk yaptığı iddia edilen 20 sanığın yargılanması sürüyor

2024-11-20 18:13 - Gündem

İtalya Başbakanı Meloni: Açlık ve yoksulluk sorunlarını çözmekten çok ama çok uzaktayız

2024-11-19 19:32 - Dünya

İlgili Haberler

Mahalle yolunu kızak pistine çeviren çocuklar karın tadını çıkardı

14:13 - Çevre-Hayat

Öğretmenler akran zorbalığına karşı farkındalık oyunu tasarladı

12:53 - Çevre-Hayat

Kabataş'ta apartmanın çatısındaki deniz feneri, müteahhidin işine ve eşine olan aşkını yaşatıyo

12:27 - Çevre-Hayat

Hemşireliği bırakıp kendi markasını oluşturan kadın, istihdama da katkı sunuyor

12:18 - Çevre-Hayat

Diyarbakırlı kuyumcular İngilizce öğreniyor

12:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'li Senatör Graham, Trump'ın Rusya'ya karşı yaptırım tasarısını onayladığını bildi

08:17 - Dünya

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

07:57 - Dünya

Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile telefon görüşmesi yaptığını açıkladı

05:27 - Dünya

Trump, 31'i BM bünyesinde olmak üzere ABD'yi 66 uluslararası kuruluştan geri çekti

01:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump: 2027'de savunma bütçemiz 1,5 trilyon dolar olmalı

01:03 - Dünya