?>

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'ye hapis cezası istendi

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar'ın, İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla yargılandıkları davada mütalaa açıklandı.

Gündem - 3 yıl önce

Istanbul

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müdahillerden İlknur Özdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Sanıklar Yeşim Meltem Şişli ile Erkan Duyar'ı ise avukatları temsil etti.

Müdahil Özdemir ile Bakanlık avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını talep ederken, cumhuriyet savcısı esasa ilişkin görüşünü açıkladı.

Mütalaada, Şişli'nin, bir toplantıda kullandığı ifadelerle müdahillerin bir kısmının dini inançları gereği giymiş oldukları kıyafetleri hedef aldığı, sergilemiş olduğu tutum ve davranışlarla müştekilerin yaşam tarzlarına müdahale ettiği belirtildi.

Yapılan toplantının ardından bölge yöneticilerinin yanına akademik danışmanların görevlendirilmesiyle müştekilerin pasifize edildikleri ve 2020 yılı Ocak ayında müştekilerin işlerine son verilmesine yol açan olayların bir bütün olduğu aktarılan mütalaada, bu suretle her iki sanığın görevlerini kötüye kullandıkları ifade edildi.

Mütalaada, Şişli'nin zincirleme şekilde "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından 3 yıldan 12 yıl 6 aya kadar, sanık Duyar'ın ise "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Müdahil Özdemir ile Bakanlık avukatı, sanıkların mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını talep ederken, sanık avukatları savunma hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme, sanık avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Yeşim Meltem Şişli'nin, bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ederek, aşağılayıcı sözler kullandığı ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği öne sürülmüştü.

Bu iddiaların basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu kadınlar da Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılıkça, Şişli ve Duyar hakkında yürütülen soruşturmada ifadeleri alınan 19 kişi, sorumlu yöneticilerden şikayetçi olmuştu.

19 kadının "mağdur", Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da "katılan" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, sanık Şişli'nin eylemine uyan "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Birleşen dosyanın iddianamesinde de Şişli ve Erkan Duyar hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

2022-10-26 12:58 - Gündem

Trabzonspor'da Ferencvaros maçı hazırlıkları başladı

2022-10-28 22:54 - Spor

BP'nin üçüncü çeyrek karı 8,15 milyar dolara ulaştı

2022-11-01 17:47 - Ekonomi

Bodrumspor'da hedef iyi futbolu devam ettirmek

2022-10-28 17:08 - Spor

Türk savunma sanayisi ürünleri Asya ülkeleriyle buluştu

2022-11-02 09:04 - Teknoloji

Başakşehir, grup liderliği için Hearts karşısında

2022-11-02 10:03 - Spor

7. Pil Teknolojileri Çalıştayı Kayseri'de başladı

2022-10-31 17:02 - Teknoloji

Credit Suisse üçüncü çeyrekte 4 milyar İsviçre frangı zarar açıkladı

2022-10-27 13:14 - Ekonomi

"Kent Tarımı Projesi"nde yol haritası belli oldu

2022-11-01 17:21 - Ekonomi

Çocuk desteği ödemeleri kasım itibarıyla hesaplara yatırılacak

2022-10-31 12:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "asrın inşa seferberliği" paylaşımı

00:02 - Gündem

Hatay Hassa'da 622 afet konutunun yapımı devam ediyor

21:28 - Gündem

Muğla ve Adana'daki orman yangınları kontrol altına alındı

20:33 - Gündem

Muğla ve Adana'daki orman yangınlarına müdahale ediliyor

17:53 - Gündem

İzmir'de planlı su kesintileri 22 Ağustos'tan itibaren 3 günde bir uygulanacak

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "asrın inşa seferberliği" paylaşımı

00:02 - Gündem

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde turu İstanbul'daki rövanşa bıraktı

23:33 - Spor

The Guardian: İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarında öldürdüğü her altı kişiden beşi sivil

23:23 - Dünya

Samsunspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Panathinaikos'a 2-1 yenildi

23:02 - Spor

İstanbul Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nde turu Romanya'ya bıraktı

22:57 - Spor