?>

Eski BAKA Genel Sekreteri Özen'in FETÖ'den yargılanmasına başlandı

Isparta'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında eski Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özen'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ISPARTA

Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında eski Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, haklarında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan dava açılan eski BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile BAKA çalışanları Ali Galip Bilgili, Lokman Pehlivan, Kamil Deniz Demirbaş, Muhammed Muhsin Vural, Özer Metin ve tutuksuz sanıklar Bayram Altıntaş, Mehmet Candan, Sadettin Dikmen ve sanık avukatları katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan eski BAKA Genel Sektereri Özen, 18 ay BAKA Genel sekteri olarak görev yaptığını, onun dışında herhangi bir kamu görevinde bulunmadığını söyledi.

İddianamede Özen'in BAKA'daki FETÖ yapılanmasını yok etmek için göreve geldiği yönündeki ifadelerini okuyan Mahkeme Başkanı Yazıcı, "Neden FETÖ üyesi kişileri tespit etmediğine" ilişkin sorusuna Özen, "Göreve geldikten sonra gözlem yapmaya başladım. Ancak emniyet istihbarattan ve MİT'ten bana herhangi bir şey gelmedi." şeklinde cevap verdi.

Bank Asya'da hesap açtığını hatırlamadı

Eski BAKA Stratejik Yönetim ve Koordinasyon Birim Başkanı Lokman Pehlivan da savunmasında, düzenlenen operasyonda evinde ele geçirilen 1 doların, bir düğünde kendisine arkadaşı tarafından hatıra kalması amacıyla verildiğini ileri sürdü.

İddianamede kırmızı derece ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen Pehlivan, bu programı kullanmadığını savundu. Pehlivan, Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın 2014 yılında Bank Asya'da neden hesap açtığına ilişkin sorusuna "Böyle bir hesap açtığımı hatırlamıyorum." şeklinde yanıt verdi.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçlamaları reddetti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Özer Metin'in tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, 22 Mart'a ertelendi.

Muhabir: Murat Yolcu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan'da facianın eşiğinden dönüldü

2016-12-28 02:02 - Asayiş

Başbakan'ın müjdesi Diyarbakırlıları heyecanlandırdı

2016-12-31 22:57 - Gündem

Galatasaray, 3 oyuncuyla yollarını ayırıyor

2016-12-29 22:37 - Spor

Ahmet Şık adliyeye sevk edildi

2016-12-30 14:37 - Gündem

İran'da yolcu uçağı zorunlu iniş yaptı

2017-01-01 01:02 - Dünya

Zühal Topal kına yaktı!

2016-12-28 16:22 - Magazin

Esed'in ateşkes ihlalleri Barada Vadisi'nde yoğunlaştı

2017-01-02 14:47 - Dünya

iPhone bozan SMS geri döndü!

2016-12-29 23:12 - Teknoloji

Saldırı tanığı futbolcu dehşet anlarını anlattı

2017-01-01 12:17 - Asayiş

Siirt'te 'Sabah Namazı Buluşması' düzenlendi

2017-01-01 13:03 - Gündem

İlgili Haberler

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem

Rize'de yamaçtan kopan kaya parçasının otomobilin önüne düşme anı güvenlik kamerasında

19:03 - Gündem

Rize'de haziran ayında karla mücadele sürüyor

18:58 - Gündem

Denizli'nin Çivril ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

18:48 - Gündem

THY, kabin memuru alacak

18:23 - Gündem

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş'i kabul etti

20:03 - Siyaset

Trump: "(İran lideri Hamaney) Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik"

19:52 - Dünya

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem

İran biraz daha dayanırsa… -Emin Batur yazdı-

19:33 - En Son Yazılar

Trump: İran semaları üzerinde artık tam ve eksiksiz kontrolümüz var

19:32 - Dünya