?>

Eşini 19 yerinden bıçaklayan sanığa 11 yıl 8 ay hapis

Zeytinburnu’nda boşanma aşamasındaki eşi Sedef Vatansever’i 19 yerinden bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs eden Tuncer Vatansever’in yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme sanık Vatansever’in 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Asayiş - 6 yıl önce

Zeytinburnu’nda boşanma aşamasındaki eşi Sedef Vatansever’i 19 yerinden bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs eden Tuncer Vatansever’in yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme sanık Vatansever’in 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Zeytinburnu’nda 20 Şubat 2018’de eşi Sedef Vatansever’i 19 yerinden bıçaklayan Tuncer Vatansever’in yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Tuncer Vatansever ile Sedef Vatansever ve avukatı hazır bulundu.

"BEN DE MAĞDURUM"

Duruşmada konuşan Sedef Vatansever’in avukatı Taha Erulaş, müvekkilinin ağır mağduriyet yaşadığını söyleyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık Tuncer Vatansever ise öldürme niyeti olmadığını söyleyerek pişman olduğunu dile getirdi. Sanık Vatansever "Üzgünüm ve pişmanım. Keşke olmasaydı ben de mağdurum hayatım karardı" dedi.

Tarafların dinlenilmesinin ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Tuncer Vatansever’in ’eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

" NORMAL BİR ADAM OLSA ZATEN 19 YERİMDEN BIÇAKLAMAZ "

Duruşmanın bitmesinin ardından basın mensuplarına konuşan Sedef Vatansever, kararın sevindirici bir karar olmadığını söyleyerek "Maalesef güzel bir karar olmadı, sevindirici bir karar olmadı. Çıktığında bana aynı şeyleri yapacağını düşünüyorum. Kısa bir süre sonra açık ceza evinden çıkacak ve ben ne kendimi ne çocuğumu koruyabileceğim. Adalet kadının yanında diyorlar ama ben kadının yanında olduğuna da inanmıyorum zaten. Kadının yanında olsa iyi hal indirimi verilmezdi. Kadına karşı bir yasanın olduğunu düşünmüyorum ben. Kesinlikle pişman değil. Zaten ceza evinden mektuplar yollayıp tehditlerini de devam ettiriyor. Açığa çıktığı zaman da telefon tehditlerini devam ettirecek bundan eminim. Alkolik ruh hastası bir adam. Normal bir adam olsa zaten 19 yerimden bıçaklamaz normal bir şekilde ayrılır. Yıllarca uğraştım uğraşmaya devam edeceğim. Ben sokakta tek başıma yürüyemiyorum" dedi.

Sedef Vatansever’in avukatı Taha Erulaş ise iyi hal indirimi yapıldığını söyleyerek müvekkilinin olay sonucu mağduriyet yaşadığını aktardı. Avukat Erulaş cezaların caydırıcılığının olması gerektiğini ifade ederek verilen karar için istinaf yoluna başvuracaklarını ekledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, Zeytinburnu’nda 20 Şubat’ta, Sedef Vatansever (27) sürekli alkol kullandığını ve kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü 10 yıllık eşi Tuncer Vatansever (39)’in saldırısına uğradı. Tuncer Vatansever arkasından gelerek “Seni Öldüreceğim” diye bağırdığı karısını, elindeki bıçakla defalarca yaraladı. Ağır yaralanan Sedef Vatansever hastaneye kaldırılarak vücudundan kırılan bıçakların uçları çıkarıldı. Olaydan sonra kaçan ve daha sonra tutuklanan Tuncer Vatansever hakkında, ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

(Melike İnal/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kilometrelerce uzaktan çağıran tat: Alabalık

2019-06-25 20:37 - Gündem

Evini müzeye çevirdi

2019-06-26 13:15 - Genel

Sürülerin tozlu yolculuğu

2019-06-25 19:33 - Genel

Camiye gelen genç kızı taciz iddiası

2019-06-25 02:44 - Asayiş

Deniz seviyesinde tiyatro başladı

2019-06-27 19:37 - Kültür Sanat

Dünya Yenilenebilir Enerji gününde 'umutlu' tablo

2019-06-21 15:34 - Ekonomi

Ünlü oyuncu Demet Akbağ, oyunu Beşiktaş’ta kullandı

2019-06-23 12:23 - Genel

Selfy'liler interneti “Dijital Paketler“ ile dakika ve SMS’e dönüştürecek

2019-06-22 14:27 - Genel

El-Mısri: “Bahreyn çalıştayı kararları hükümsüz olacaktır”

2019-06-25 01:58 - Dünya

93 yaşındaki Şerife Nine oyunu kullandı

2019-06-23 14:30 - Genel

İlgili Haberler

Ağır hasarlı araçları usulsüz 'change' yapan sanıklara 225 yıla kadar hapis istemi

14:18 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 153 şüpheli yakalandı

08:12 - Asayiş

Bolu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

20:32 - Asayiş

Kilis'te sağanak yağmur etkili oldu

19:32 - Asayiş

Başkentte bir genç sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı

18:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD’de, Trump'ın Alcatraz planının 2 milyarlık tahmini maliyeti yeni bir tartışma başlattı

20:12 - Dünya

Arama kurtarma ekipleri tatbikatlarla afet ve krizlere hazırlanıyor

19:53 - Gündem

Trump'tan "Epstein'e doğum günü mektubu" haberi için Murdoch'a dava

19:43 - Dünya

Arnavutluk Başbakanı Rama, yapay zekanın hükümetin bir parçası olabileceğini söyledi

19:33 - Dünya

Bodrumspor Teknik Direktörü Burhan Eşer, takım kültürüyle hedeflere odaklanacak

19:08 - Spor