?>

Esenboğa Havalimanı'nda "kimyasal madde" tatbikatı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü koordinasyonunda uçakta kimyasal madde taşıma olayı üzerine tatbikat yapıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Esenboğa Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Murat Soylu'nun koordinatörlüğünde Esenboğa Havalimanı Güvenlik Komisyonu üyeleri ile DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğünce "Geniş Katılımlı Acil Durum Planı" kapsamında düzenlenen tatbikat AA tarafından görüntülendi.

Tatbikatta, senaryo gereği ihbar üzerine kimyasal madde taşıdığı belirtilen bir uçak, pistte acil durum planına göre önceden belirlenen güvenli alana iniş yaptı.

Uçağın iniş yapmasının ardından, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü (ARFF) ekipleri ikinci bir tehlikeye karşı uçağın etrafında hazır bekletildi. Nöbetçi müdürlük tarafından AFAD ve Nükleer Denetleme Kurulu ekiplerine olaya müdahale edilmesi için haber verildi.

Esenboğa Emniyet Şube Müdürlüğünce dışarıdan takviye olarak gelen kuvvetlerin olay mahalline süratle ulaşabilmesi, yaralıların hastane ve sağlık kuruluşlarına sevk işlemleri için trafik düzeni hızlandırıldı.

AFAD'ın Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) keşif ve tespit ekibi, yapılan ölçümler sonucu uçakta fosfor tespit etti, hemen ardından KBRN Lokal Dekontaminasyon ekipleri, müdahale ederek maddenin yayılmasını önledi.

Senaryo gereği AFAD tarafından kurulan dekontaminasyon alanında 10 yolcu ile mürettebattan 3 kişi, kurulan arındırma ünitelerinde dekontamine edildi. DHMİ Sağlık ve UMKE ekipleri dekontamine işlemi yapılan yolcu ve mürettebatın hastanelere sevkini sağladı.

Uçağın ve kimyasala maruz kalan alanların dekontamine işlemleri ARFF ekipleri tarafından tamamlandı. Tehlikenin geçtiği bilgisi Kriz Merkezine bildirilerek tatbikat sonlandırıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Elon Musk, Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Gonzales ile ABD-Meksika sınırını gezdi

2023-09-29 13:23 - Dünya

İstanbul'da metrobüs duraklarında yoğunluk yaşandı

2023-10-04 10:42 - Gündem

Yunanistan ile Türkiye sınırındaki köprünün inşaatı 2024'te başlayacak

2023-09-30 16:53 - Dünya

Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracat geliri 8 ayda yüzde 50 arttı

2023-09-28 13:13 - Ekonomi

"A5 Defence Cup" hazırlıkları TEKNOFEST İzmir'de başladı

2023-10-01 00:08 - Teknoloji

Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında teröristlere ait 22 hedef imha edildi

2023-10-04 20:52 - Gündem

Hatay'da depremzedeler için yapılan köy evlerinde ilk teslimat kasımda

2023-10-03 13:03 - Çevre-Hayat

Deprem bölgesinde arama kurtarma görevine koşan öğretmenler için eğitimler sürüyor

2023-10-03 13:42 - Gündem

AB kritik teknolojileri muhafaza etmek istiyor

2023-10-03 17:07 - Teknoloji

Zelenskiy: Hava kalkanımızın güçlendirilmesine ihtiyacımız var

2023-09-28 17:02 - Dünya

İlgili Haberler

Kastamonu'da Dezavantajlı Alanlar Projesi kapsamında ekilen çeltiğin hasadı başladı

20:28 - Gündem

Ankara'da su kesintisinden etkilenen vatandaşlar çeşmelerden su temin ediyor

17:48 - Gündem

Sumud Filosu'ndaki Türk vatandaşlarından 36'sının bugün yurda dönmesi bekleniyor

14:02 - Gündem

Sumud Filosu'ndaki Türk vatandaşlarından 36'sının bugün özel uçakla yurda dönmesi bekleniy

13:48 - Gündem

Kocaeli'de iş kazasında 2 kişi öldü

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya