?>

Esed rejimi Doğu Guta'yı harabeye çevirdi

Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesinin Haresta ilçesine düzenlediği saldırılar kenti yerle bir etti.

Dünya - 8 yıl önce

DOĞU GUTA/ANKARA (AA) - ADHAM KAKO/MUHAMMED MİSTO

Suriye'de Beşşar Esed rejimi yaklaşık 5 yıldır abluka altında tuttuğu Doğu Guta'nın Haresta ilçesini yoğun hava ve kara saldırılarıyla yerle bir ederken, bölge sakinleri hayatlarını umut, sabır ve korku içerisinde sürdürüyor.

Başkent Şam'ın doğusundaki Doğu Guta, yaklaşık 5 yıldır Esed rejiminin ve destekçilerinin abluka altında bulunuyor.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgeye rejim ve destekçilerinin yoğun hava ve kara saldırıları aralıksız sürüyor.

Doğu Guta'nın ilçelerinden Haresta 14 Kasım 2017'den bu yana şiddetli saldırıların hedefi oluyor.

Yüzlerce aile yoğun bombardımanlar yüzünden nispeten daha sakin ve güvenli bölgelere göç etse de, gidecek bir yerleri olmayanlar sığınaklarda hayatları sürdürüyor.

Rejim güçleri düzenlediği saldırılara ilişkin "teröristlere ait" bölgeleri hedef aldığını ileri sürse de ilçeden gelen fotoğraf ve görüntüler bombardımanların sivilleri hedef aldığını açıkça ortaya koyuyor.

Fotoğraf karelerinde, ilçedeki evlerin kullanılamaz hale geldiği, sokaklarda çok az sayıda sivilin olduğu görünüyor.

Havaların yağmurlu olması nedeniyle saldırıların kısa süreliğine durmasını fırsata çeviren bazı çocukların yıkılan sokaklar arasında oyun oynayarak veya dolaşarak savaşın minik bedenlerinde bıraktığı ağır acıyı bir an olsun unutmaya çalıştığı, bazı çocukların da evlerine yiyecek götürdüğü görülüyor.

Doğu Gutalı çocuklar saldırıların bir an önce son bularak okullarına güvenli şekilde gidecekleri günlerin hayalini kuruyor.

Harabeye dönen ilçedeki siviller yaşadıkları acılara rağmen hayatlarının geri kalanını rejimin bomba sesleri ve ölüm haberleri arasından sürdürmeye devam ediyor.

2 bin 700 aile sığınaklarda yaşıyor

Haresta İlçesi Yerel Meclis Başkanı Husam Beyruti AA muhabirine yaptığı açıklamada, ""Rejim güçleri son 3 ay içerisinde muhaliflere kaptırdığı bölgelerin intikamını ilçedeki sivilleri bombalayarak alıyor. Rejimle bazı askeri noktalar ilçemize çok yakın, dolaysıyla sürekli hedef alınıyoruz." dedi.

Beyruti, "Rejim güçleri Haresta'yı ağır silahlarla bombalayarak yerle bir etti. İlçede 2 bin 700 aile saldırılar yüzünden sığınak ve bodrumlarda kalıyor." diye konuştu.

Sığınaklarda kalan ailelerin zor durumda olduklarına işaret eden Beyruti, çok sayıda ailenin yardım alamadığını ve sağlık hizmetlerini sağlamakta sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Beyruti, saldırılar sonucu çok sayıda ailenin kenti terk ettiğini kaydederek, "3 ay önce ilçede 3 bin 900 aile yaşıyordu, yaklaşık bin 200 aile iç bölgelere göç etmek zorunda kaldı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arkas ve M.A.T'ı yelken sevgisi birleştirdi

2018-02-10 16:26 - Genel

Survivor 2018 başladı! Ünlüler'de erken veda...

2018-02-11 13:02 - Magazin

Esed rejimi Doğu Guta'yı harabeye çevirdi

2018-02-17 15:32 - Dünya

ABD'den PYD/PKK'ya 550 milyon dolar bütçe

2018-02-13 00:02 - Dünya

Cemil Meriç 83 yıl önce Afrin için şiir yazmış

2018-02-16 20:02 - Kültür Sanat

CSKA Moskova'ya Türkiye'den takviye

2018-02-15 13:23 - Spor

Beşiktaş, Vodafone Park'ta farklı

2018-02-11 16:32 - Spor

YHT ile 37 milyon yolcu taşındı

2018-02-10 19:07 - Gündem

“Yetkili acenteler dışında sigorta almak büyük risk“

2018-02-13 19:00 - Genel

İstanbul’da çifte gökkuşağı sürprizi

2018-02-15 00:32 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi 4 golle geçti

22:57 - Spor

Eurofighter savaş uçaklarını Türk hava sahasında F-16'lar karşıladı

22:48 - Gündem