?>

Erzurumluların iftar sonrası aktivitesi Palandöken'de gece kayağı oldu

Erzurum'da kayakseverler, ramazanın kayak sezonuna denk gelmesi nedeniyle iftardan sonraki zamanlarını aydınlatılmış pistlerde geçiriyor

Magazin - 2 yıl önce

Erzurum

Türkiye'nin önemli merkezlerinden Palandöken'de kayak heyecanı devam ediyor.

Uzunlukları 1 ila 14 kilometre arasında değişen 55 pistte kayak yapılabilen merkezdeki gece kayağı saatleri, ramazan için değiştirildi.

Sezon içinde 19.00'a kadara açık olan pistler, ramazan boyunca 19.30-21.30 saatleri arasında kayakseverleri ağırlıyor.

İftardan sonra Palandöken'e gelen kayakseverler, gece aydınlatılan pistlerde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Gece kayağına gelenlere, kurulan semaverlerden çay ikram ediliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder3200 AŞ Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, ramazanın Erzurum'da bir başka yaşandığını söyledi.

Yazın serin havası, kışın da kış sporları imkanlarıyla kentin ramazanda insanları cezbettiğini dile getiren Bağrıyanık, şöyle konuştu:

"Ramazanın Palandöken'le beraber yaşanabiliyor olmasını sağlama adına, ramazanın her günü gece kayağı, iftar sonrasında devam ediyor. İftarını yapan misafirlerimiz pistlerde kayağın keyfini çıkarıyor. 2035 yılına kadar ramazan Palandöken'de aynı şekilde devam edecek.

Ramazan her geçen yıl 10 gün geriye geldiği için bahar ayına denk geliyordu ve o zamanlar da çeşitli aktivitelerle misafirlerimizi iftar sonrasında ağırlardık. Şimdi ramazan sezonun ortasına doğru geliyor, birkaç yıl sonra tam sezonun içinde olacak."

"Palandöken'in serinliğinde günün yorgunluğunu atmış oluyorlar"

Bağrıyanık, Palandöken'de ramazan boyunca gece kayağı operasyonunun her gün devam edeceğini belirterek, misafirlerin de bu uygulamadan çok memnun kaldığını dile getirdi.

Kayak merkezindeki tesislerde iftar yapanların direkt kayağa başlayabildiğini anlatan Bağrıyanık, "Kayak molalarında semaver çayı ikramlarımız da gerçekleşiyor. İftar sonrası Palandöken'in serinliğinde günün yorgunluğunu atmış oluyorlar." dedi.

Kayak merkezindeki bir otelin genel müdürü Bora Kanber de gece kayağının ramazan ile birleşmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

Palandöken'de normalde pistlerin saat 19.30'da kapandığını, ramazan dolayısıyla saat 21.30'a kadar sürenin uzatıldığını hatırlatan Kanber, "İftar saatinden sonra misafirlerimizin kayak yapması sağlandı. Bu da gördüğünüz gibi insanlar gündüz oruçlarını tutarken, 1 ay boyunca akşam 21.30'a kadar kayak devam edecek. Büyük bir hizmet. Otel müşterilerimiz bu durumdan çok memnun. Palandöken olarak saat 21.30'a kadar kayak yapılabilen Türkiye'de ilk destinasyonuz." diye konuştu.

"İftarımızı yaptık, ailece dağa geldik"

Vatandaşlardan Abdullah İpek de ramazanın bu yıl kayak sezonuna denk geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Servis imkanları da çok iyi. Öğrenciler dahi iftardan sonra dağa kolayca ulaşabilirler. Tesisler açık. Kayağın zevkini de görüyorsunuz. Anlatmaya gerek yok.

Daha önce ramazan akşamlarını caddede, çarşıda değerlendiriyorduk şimdi böyle bir imkan var. Havalar da soğuk, dışarıda oturulmuyor. Burada müthiş bir keyif var. İftarımızı yaptık, ailece dağa geldik. Yeni bir ramazan etkinliğimiz."

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kayak Kulübü sporcularından Poyraz Araz ise gece kayak yapmanın gündüz yapmaktan daha eğlenceli olduğunu, çok keyif aldığını kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kısa vadeli dış borç stoku ocakta azaldı

2024-03-18 10:42 - Ekonomi

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü

2024-03-18 11:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Süper Lig'de 30. hafta maçları tamamlandı

2024-03-17 23:33 - Spor

UNICEF Sözcüsü Elder: "Gazze'de 13 binden fazla çocuk öldürüldü"

2024-03-18 13:07 - Dünya

Galatasaray Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'ya konuk olacak

2024-03-16 10:37 - Spor

Portekiz'de siyasi istikrarı tehdit eden aşırı sağın Avrupa'daki en genç partisi: Chega

2024-03-15 13:17 - Dünya

Beşiktaş sahasında Bitexen Antalyaspor'a kaybetti

2024-03-16 22:58 - Spor

BM Raportörü Lawlor, İsrail'in Gazze'de "insan haklarına karşı" savaş yürüttüğün

2024-03-15 11:32 - Dünya

Türkmen Bakan Maruf, Türkmenlerin ITC’nin tek listesiyle IKBY seçimlerine katılacağını söyledi

2024-03-15 11:47 - Dünya

Trump, başkan seçilmezse ABD'de otomobil sektöründe "ekonomik kıyım" olacağını savund

2024-03-17 16:23 - Dünya

İlgili Haberler

'Fanatik nineler', taraftarı oldukları Samsunspor'un maçlarını kaçırmıyor

17:34 - Magazin

Başkentte 'Peynir ve Kahvaltı Festivali' başladı

15:02 - Magazin

400 bin 'lego' parçasıyla yapılan Formula 1 aracı Ankara'da sergileniyor

14:52 - Magazin

İngiliz eski futbolcu Beckham'a şövalye ünvanı verildi

16:28 - Magazin

Bir dönem Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen Orkan Çınar, şimdi Bursa'da döner kesiyor

15:22 - Magazin

Günün Manşetleri

Ordu'daki taş ocağı şantiyesindeki göçüğe ilişkin ön inceleme raporu yayımlandı

23:07 - Gündem

Beşiktaş deplasmanda 3 puanı 3 golle aldı

22:42 - Spor

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi gerçekleştirildi

22:38 - Ekonomi

Göztepe Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti

22:23 - Spor

AFAD'dan Sudan'da 1500 aileye gıda desteği

22:18 - Dünya