?>

Erzurum'da imzalanan protokolle ekmeğin tanesi 4 liradan satılacak

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında, "Türkiye'nin en ucuz ekmeği Erzurum'da" sloganıyla protokol imzalandı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Erzurum

Erzurum'da imzalanan protokolle Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 liradan satışa sunulacak.

Büyükşehir Belediyesince Yakutiye ilçesindeki bir sosyal tesiste "Türkiye'nin en ucuz ekmeği Erzurum'da" sloganıyla Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalandı.

Protokolle, kentteki Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 liradan satılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara gıdadan ev eşyalarına kadar çeşitli alanlarda imkanlar sunduğunu söyledi.

Belediye bünyesinde kurulan fırında üretilen ekmeklerin vatandaşların sofrasına en uygun şekilde sunulduğunu ifade eden Sekmen, "Kurduğumuz fırında 100 bin ekmek ile 22 çeşit ürün üretiyoruz. Bu yıl sonuna kadar günlük 100 bin ekmek 4 liradan dağıtılmaya devam edilecek." dedi.

Sekmen, çölyak hastaları için daha önce glutensiz ekmeğin Ankara'dan geldiğini hatırlatarak, artık belediyenin bu ihtiyacı karşıladığını ve üretimini yaptığını dile getirdi.

Belediyenin 17 büfesi olduğunu anlatan Sekmen, şunları kaydetti:

"Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğümüzle görüştük ve onlardan 'sizin mümkün mertebe her bölgede şubeniz olsun ama fiyatlarınız da uygun olsun' diye talepte bulunduk. Anlaşma yaptık ve ekmeği 19'u onların olmak üzere 36 noktadan 100 bin halk ekmeğin dağıtımı devam edecek. Amacımız vatandaşımız burada bir yerine 2 alsın. Esnafımızın da rakibi değiliz. Biz kira vermeden, eleman istihdam etmeden kooperatifimize ekmeğimizi her gün teslim edeceğiz, onlar da vatandaşların ihtiyacını karşılayacak. Şehrimizde merkezde 500-600 bin civarında ekmek tüketimi var. Sadece bunun yüzde 15-20'sini karşılama niyetindeyiz."

Sekmen, belediyenin çalışmalarını da anlatarak "Belediyemizin borcu 2 milyar lira, sadece benim dönemimde yapılan güneş santralini şimdi satsak hemen o borcu kapatırız. Biraz da Su ve Kanalizasyon İdaremizin borcu var ama onu İller Bankası ödüyor. Devlet Su İşlerine de geçmişten gelen barajın borcu var, onu da taksitle ödüyoruz. Şirketlerimizin borcu yok, devletimize vergi ve sigorta borcumuz yok. Geçen sene gerçekleşen bütçe 6,5 milyar lira." diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak da belediyenin tarım ve hayvancılığa olan ilgisinin fazla olduğunu belirterek, "Erzurum'a tam anlamıyla hizmet edebilmek için bugün 4 liraya Türkiye'de büyükşehir belediyeleri arasındaki en ucuz ekmek verilecek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'den Meksika'ya gönderilen "Arkadaş"ın arama kurtarma eğitimi sürüyor

2024-02-05 16:58 - Dünya

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor'da 8 yıl geçirdi

2024-02-01 20:02 - Spor

Türkiye Motosiklet Federasyonundan Fethiye'de "kış" kampı

2024-02-02 11:53 - Spor

Gostivar Kulübünden Filistin'e bağış kampanyası

2024-01-31 18:23 - Spor

Hataylılar, 6 Şubat'ın birinci yılında şehri yeniden ayağa kaldırmak istiyor

2024-02-02 12:03 - Gündem

Milli güreşçiler, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor

2024-02-05 21:53 - Spor

TUA "METABOLOM" deneyine ilişkin sözlüğü paylaştı

2024-02-02 17:33 - Teknoloji

Bakan Yerlikaya ve Göktaş, 6 Şubat depremlerine ilişkin mesaj yayımladı

2024-02-06 06:37 - Gündem

Erzurum'da imzalanan protokolle ekmeğin tanesi 4 liradan satılacak

2024-02-07 17:22 - Ekonomi

Deprem bölgesine kısa çalışma ödeneği kapsamında 1 milyar lira ödeme yapıldı

2024-02-06 14:28 - Gündem

İlgili Haberler

Rekabet Kurulundan Opet Petrolcülük AŞ'ye 131,3 milyon liralık ceza

18:08 - Ekonomi

Nvidia, piyasa değeri 4 trilyon dolara ulaşan ilk şirket oldu

17:42 - Ekonomi

İklim Kanunu ile temiz enerji sektöründe finansal teşviklere erişimin artması bekleniyor

17:30 - Ekonomi

"Katılım Finansın Geleceği Türkiye-Malezya İş Forumu" 10-11 Temmuz'da düzenlenecek

16:57 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye'ye gaz tedarik edeceğiz

15:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Srebrenitsa Soykırımı’nın 30’uncu yılında toprağa verilecek 7 cenaze, gözyaşlarıyla karşılandı

21:27 - Dünya

Bakan Fidan, yarın Malezya'da Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısına katıla

21:07 - Siyaset

İngiltere ve Fransa, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede yeni caydırıcı önlemler arayışında

20:48 - Dünya

Eyüpsultan'da kaza yapan hafriyat kamyonu trafik yoğunluğuna neden oldu

20:37 - Gündem

ABD Başkanı Trump, 7 yeni ülkeye yönelik tarife mektuplarını paylaştı

20:33 - Dünya