?>

Erzurum "Kış Bilim Festivali"ne hazırlanıyor

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum, uluslararası boyutta ev sahipliği yapacağı Kış Bilim Festivali'ne hazırlanıyor.

Teknoloji - 5 ay önce

Erzurum

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımının (T3 Vakfı) aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların işbirliğiyle hazırlıklarına başlanan festival, EİT'e üye ülkelerden bilim insanlarının katılımıyla 24-25-26 Şubat'ta düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi, T3 Vakfı ve TÜBİTAK işbirliğiyle kurulan Bilim Erzurum'da yapılacak "Kış Bilim Festivali"nin, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Afganistan gibi EİT ülkelerinden katılımla global bir boyut kazanması hedefleniyor.

Festivalde, bilim atölyelerinin oluşturulmasının yanı sıra yerli savunma sanayisi araçlarının buzdan görselleri yapılacak, tiyatro, konser ve eğlenceli aktiviteler düzenlenecek.

"EİT ülkelerinin bilim merkezlerini de davet edeceğiz"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, AA muhabirine, festival için gerekli hazırlıkara başlandığını söyledi.

Bu yıl festivalin uluslararası düzeyde yapılacağını ifade eden Aynalı, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından '2025 Turizm Başkenti' seçildik. Kış Bilim Festivali'mizi bu kapsama dahil ederek, EİT ülkelerinin bilim merkezlerini de davet edeceğiz. Haliyle bu sene ulusal boyuttan çıkarıp uluslararası bir hale büründürmüş olacağız." dedi.

Aynalı, festivale geniş katılım beklediklerini vurgulayarak, hedef kitlelerinin 6-14 yaş arası çocuklar olduğunu dile getirdi.

Bu yaş grubuyla sınırlı kalmayıp bilimseverleri, mucitleri festivale beklediklerini belirten Aynalı, şunları kaydetti:

"Kış Bilim Festivali sadece bilim çalışmalarının sergilendiği değil, aynı zamanda bilimsel ilham da veren bir organizasyon olacak. Festival kapsamında 60-70 bilim atölyesi kurulacak. Kurum ve kuruluşların, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının stantları oluşturulacak, Açık hava buz müzesi yapılacak. Buz müzesinde teknoloji anlamında ülkemizin ürettiği savunma sanayisi araçlarının hepsinin buzdan görsellerini görmüş olacağız. Animasyon gösterileri, mini tiyatrolar, konserler, çocuklara yönelik eğlence aktivitelerimiz olacak."

Gökyüzü gözlem etkinliği de gerçekleştireceklerini dile getiren Aynalı, "Doyasıya bir şenlik yaşanacağını düşünüyoruz. Ülkemizin 81 ilinden en az 40 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Hedefimiz bu rakamı da geçmek. Uluslararası davetlerimizi de yapacağız. Davetlerden sonra hedefe ulaşacağımızı umuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DSÖ, küresel sağlık krizleriyle mücadele için 1,5 milyar dolarlık acil yardım çağrısında bulundu

2025-01-16 22:28 - Dünya

Ankara'da tarihi eser niteliği taşıyan 530 obje ve sikke ele geçirildi

2025-01-15 09:32 - Asayiş

Avustralya Açık'ta Sabalenka, Gauff ve Alcaraz çeyrek finalde

2025-01-19 10:58 - Spor

Bolu'da örgü oyuncak kursunda buluşan kadınlar, üreterek sosyalleşiyor

2025-01-19 11:52 - Çevre-Hayat

Edirne'de 4 gündür devam eden kar yağışının akşam saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor

2025-01-15 08:38 - Gündem

Sömestirin ilk gününde kayakseverler en fazla karın olduğu Palandöken'e akın etti

2025-01-18 14:42 - Çevre-Hayat

BM, Ukrayna'da 2024 yılında sivil can kaybında ciddi artış olduğunu bildirdi

2025-01-17 01:33 - Dünya

Emine Erdoğan'dan "Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı"nı imzalayan Luvsandorj'a

2025-01-16 21:33 - Gündem

Trump, yasaklanması tartışılan TikTok'u ve kullanıcılarının verilerini korumak için çözüm arıyor

2025-01-16 12:02 - Medya

Bakan Bolat: İhracat finansman maliyetinde yeni bir indirim müjdesini alacağız

2025-01-15 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

F-16 EDPOD Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi

13:33 - Teknoloji

Envantere giren kargo İHA'nın gücü katlandı

12:37 - Teknoloji

F-16 Elektronik Destek Podu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi

12:32 - Teknoloji

F-16 EDPOD, gerçek radar sistemlerine karşı uçuşlu testleri başarıyla tamamladı

11:42 - Teknoloji

Türkiye'de trafikteki her 1000 otomobilden 15'i elektrikli

11:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İngiltere gelecek hafta İsrail ve Filistin'deki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayacak

16:17 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye ve Yemenli mevkidaşları ile bir araya geldi

15:37 - Gündem

İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 51 Filistinli hayatını ka

15:28 - Dünya

Adana'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

15:22 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'nin İran'daki üç nükleer tesise saldırısına ili

15:17 - Dünya