?>

Erzurum'da karantinası sona erenlerin minnettarlıkları mektup dizelerine yansıdı

Koronavirüs salgını kapsamında, Suudi Arabistan'dan Erzurum'a getirilen vatandaşlar, karantina süreleri dolduktan sonra kentten ayrılırken yaşadıkları hatıraları kaleme aldı.

Gündem - 5 yıl önce

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında, Suudi Arabistan'dan Erzurum'a getirilen 182 Türk vatandaşı, karantina süreleri dolduktan sonra kentten ayrılırken yaşadıkları hatıraları kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye operasyonu kapsamında ülkeye getirilen Türk vatandaşları, yaşadıkları hatırları gün gün kağıtlara yazıp odalarına bıraktı.

Hemen hemen her odaya mektup bırakan Türk vatandaşlarının yazılarında, duygu dolu ifadeler yer aldı.

"Sivas Kangal'dan Mükerrem" imzasıyla bırakılan mektupta, "Buradaki herkese teşekkür ediyorum. Bu hastalıkan, virüsten, vatan hainlerinden inşallah tez zamanda kurtuluruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah'a emanet olun, hakınızı helal edin" ifadeleri yer aldı.

İsimsiz bir mektupta ise şu ifadeler kullanıldı:

"Bu sürece dair hiçbir şeyi unutmayacağım. Bu anı tasvirleştirip zihnime yerleştirdim. Türk Hava Yolları uçağının Suudi havalimianına indiğindeki gözyaşlarımızı, sevincimizi, kızlarımın 'Tayyip dedem bizi burda bırakmaz dedik, inanmadınız bakın işte bırakmadı' demelerini asla ve asla unutmayacağım. Şahit ol ey tarih! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiçbir vatandaşını mahrum bırakmadı, her ülkeye umut oldu. Daim olsun vatanımız."

Vatandaşlardan Ömer Faruk Bekret de mektubunda, "Bir çok ülkenin, değil ülke vatandaşlarının ülkelerine tahliyelerini gerçekleştirmesini, tedavilerine bile güç yetiremediği bu günlerde, devletimizin güç ve kuvvetini tüm dünyada hissedenlere, güç ve kuvvetini idrak edip takdir edenlere, kızıl elma sevdalılarına selam olsun. Medine'de durumumuz vahimdi. Büyüklerimiz sağ olsun bizi tahliye ettiler. Başta reisimiz, canımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve bizleri bu kaldığımız yurtta ağırlayan herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

İsimsiz bırakılan bir mektupta ise şunlar kaydedildi:

"Karantinamızın son günü nasıl geçti anlamadık. Başta Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizleri en iyi şekilde ağırlayan herkese, emek veren yurt görevlilerine teşekkür ederiz. Bir kez daha anladık ki, bizim vatanımız asla vatandaşlarını yalnız bırakmaz, bırakmıyor. Sığınılacak tek liman, güvende hissedilecek tek vatan, bizim vatanımız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alerjik astım hastalarına bahar uyarısı

2020-05-06 14:04 - Gündem

Turşu ihracatı Kovid-19 etkisiyle rekora koşuyor

2020-05-05 15:41 - Ekonomi

İngiltere'de Kovid-19/ koronavirüsten ölenlerin sayısı 621 arttı

2020-05-02 21:22 - Dünya

İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

2020-05-03 19:21 - Gündem

107 ülkeden Türk vatandaşları ülkeye getirildi

2020-05-07 03:12 - Gündem

DS STORE Ankara açıldı

2020-05-07 01:28 - Ekonomi

Yerli yazılımla video konferans daha güvenli

2020-05-03 13:14 - Gündem

GNÇ Star'ın yıldızı belli oldu

2020-05-04 16:32 - Genel

Kahramanmaraş'ta 101 yaşındaki kişi Kovid-19/ koronavirüsten 10 günde kurtuldu

2020-05-01 01:37 - Sağlık

Yeni Zelanda’da Kovid-19/ koronavirüsten ölenlerin sayısı 21’e çıktı

2020-05-06 11:07 - Dünya

İlgili Haberler

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

00:43 - Gündem

Malatya'daki orman yangını söndürüldü, 2 ildeki yangınlar ise kontrol altına alındı

23:52 - Gündem

İBB Başkan Danışmanı Duman'a gizli tanık beyanları ve ortak baz sinyalleri soruldu

19:33 - Gündem

Antalya'daki orman yangınlarının yarısı "kontrolsüz piknik"ten kaynaklanıyor

17:42 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'e tutuklama talebi

17:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirecek zirve için hazırlıklara başladığını açıkladı

01:43 - Dünya

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

00:43 - Gündem

Malatya'daki orman yangını söndürüldü, 2 ildeki yangınlar ise kontrol altına alındı

23:52 - Gündem

Süper Lig'de 2. haftanın kapanış maçında Trabzonspor deplasmanda kazandı

23:47 - Spor

İspanya, Ukrayna'nın AB ile entegrasyon sürecine desteğini yineledi

23:12 - Dünya