Eroğlu: 'Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar...'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların devam edeceğini söyledi.

Siyaset - 11 yıl önce

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların devam edeceğini söyledi.
Toplu temel atma ve açılış töreni için Balıkesir'e gelen Bakan Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve AK Parti milletvekilleri hazır bulundu.Bakan Eroğlu, Tunceli'de şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu adına bir baraj inşa edileceğini açıkladı. Eroğlu, 'Balıkesir'den de şehitlerimiz var. Ruhları şad olsun. Milletimizin baş sağolsun. Balıkesir'e şehitlerimiz için geldik. 
Az önce Tunceli'de şehit düşen Aydın Nazillioğlu'nun babasını ve annesini ziyaret ettim. Şehidimizin babası Yaşar Nazillioğlu muhteşem bir insan. Şehidimize verilen bayrağı bana teslim etti. (Bunu Cumhurbaşkanımıza götür) dedi. Çok duygulandım. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kalanlara da Cenabı Allah sabr-ı cemil ihsan buyursun. 
Şehitlerimizin isimleri ilelebet yaşayacak. Şehidimiz Aydın Nazillioğlu'nun aziz hatırasına bir baraj inşa edecek ve bir şehitler ormanı kuracağız o civarda. Diğer şehidimizin DNA sonucu gelmedi, merasimden sonra inşallah onları da ziyaret edeceğiz. Bugün yapacağımız merasimi bugün 2 şehidimizin aziz hatırası için yapıyoruz. Her birine 10'ar tesis olmak üzere 170 milyon TL'lik bir yatırım olacak' dedi.
Provokasyon uyarısında bulunan Bakan Eroğlu, 'Kahraman ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz, hükumetimizin talimatı ile bu terör inlerine girerek onları kesinlikle etkisiz hale getirecek. Hükumetimiz kararlı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir devlettir. Bazı yerlerde provakasyonlar var. 
Falanca etnik unsur diye dükkanı ateşe vermeler çok yanlıştır. Biz 78 milyon kardeşiz. PKK, Kürtlerin de, Türklerin de düşmanıdır. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimizdir. Provokasyon yapanlar, PKK'nın kötü emellerine alet olur farkında olmadan. Metin olacağız. Kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız zaten gereğini yapıyor. Bu konuda vatandaşlarımız provokasyon yapanlara dur desin' şeklinde konuştu.
dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Bekir İrtegün’den ’provokasyon’ uyarısı

2015-09-10 15:59 - Spor

Karpuz yüklü kamyon 2 araca çarptı: 7 yaralı

2015-09-05 12:14 - Asayiş

Şehit polisin vasiyeti yerine getirilecek

2015-09-08 19:52 - Genel

Dağlıca’daki askerler dua bekliyor

2015-09-10 17:27 - Genel

MYP Lideri Yılmaz: Jong-Un’un yüzünde Bahçeli’nin gençliğini görüyorum

2015-09-05 16:05 - Siyaset

Ege’de 4.9 büyüklüğünde deprem

2015-09-10 14:34 - Genel

’En çok taraftarı özlemişiz’

2015-09-11 19:34 - Spor

İlhan Cavcav'a yılın spor adamı ödülü

2015-09-05 15:04 - Spor

PKK’lılar kaçmaya çalışan araca ateş açtı: 1 ölü, 1 yaralı

2015-09-05 15:13 - Asayiş

Katil zanlısı o suçlamayı reddetti

2015-09-09 13:55 - Genel

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem