?>

Ermenistan'da esnaf, direkt uçuşların başlamasıyla turist sayısının artmasını bekliyor

Erivan'ın en turistik yerlerinden Vernissage açık hava pazarında esnaf, Türkiye ile başlayan direkt uçuşların pazara hareketlilik getirmesini bekliyor.

Dünya - 3 yıl önce

Erivan

Erivan'ın merkezindeki Cumhuriyet Meydanı yakınlarında bulunan Vernissage'da Ermenistan'a ait yöresel, hediyelik eşyalar ve el yapımı ürünler satılıyor.

Kentin en turistik noktalarından olmasına karşın sakin bir yer olan Vernissage'da esnaf, Türkiye ile karşılıklı uçuşların başlamasıyla çarşıda turist hareketliliğinin artmasını umuyor.

Zorik Galıstyan pazarda el yapımı ahşap eşyalar ve Ermenistan'ın "duduk" adı verilen milli çalgısını satıyor.

Galıstyan, eskiden de Türk müşterileri olduğunu belirtirken, uçuşların yeniden başlaması ve normalleşme süreciyle ilgili "Bu sefer farklı." ifadesini kullandı.

Halkının barış sever bir millet olduğunu söyleyen Galıstyan, "Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Millet olarak barış sever insanlarız. Bir vatandaş olarak eğer hükümetimiz ve devletimiz için sınırların açılması iyiyse açılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Galıstyan, uçuşların etkisiyle pazara da bir hareket geleceğini kaydetti.

Sattığı dudukların her milletten insanın hoşuna gittiğini belirten Galıstyan, "Farklı halklar bunu çalamasa da çok seviyorlar. Çalmasalar da evlerinde Ermenistan'dan bir hatıra olarak bulundurmak istiyorlar." dedi.

"İnşallah yine dost oluruz, eskiden yaşananları unuturuz"

Ermeni zanaatkarların el yapımı ürünlerini satabildiği pazarda ülkeye özgü hediyelik eşya, halı ve resimler de bulunuyor.

Vernissage'ın bir diğer özelliği ise antika, gümüş ve takı satışının yapıldığı bir pazar olması.

Pazarda antika ve gümüş eşyalar satan Nazar Aroyan, 6 yıldır Ermenistan'da yaşayan Suriyeli bir Ermeni.

Aroyan, Halep'te, biri dünyaca ünlü bir otel zincirinin içinde olmak üzere 3 gümüşçü işletirken bugün Vernissage'da bir tezgahta satış yapıyor.

Türkçe de konuşan Aroyan, karşılıklı uçuş kararını değerlendirerek, "İnşallah bu güzel bir karardır. Ne zaman turist gelir o zaman iş de çoğalır, biz de kazanırız. İnşallah tekrar dost oluruz, eskiden yaşananları unuturuz. Zordur ama vakit gerekir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çukurova Deltası göçmen misafirlerini ağırlıyor

2022-01-29 12:08 - Çevre-Hayat

Fransa'da 332 bin 398 Kovid-19 vakası kaydedildi

2022-01-30 00:41 - Dünya

Barcelona, Aubameyang'ı kadrosuna kattı

2022-02-02 14:46 - Spor

ABD askerlerinin İdlib'te düzenlediği operasyonda 9 kişi öldü

2022-02-03 10:29 - Dünya

Bodrum-Kaş arasında denizde kuvvetli fırtına bekleniyor

2022-01-31 19:06 - Gündem

Meteorolojiden Ankara için bugün kar yağışı uyarısı

2022-01-30 12:41 - Gündem

Bingöllü besiciler dondurucu soğukta beyaz örtü üzerinde hayvanlarını besliyor

2022-02-02 10:42 - Çevre-Hayat

Gine Bissau'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında silah sesleri duyuldu

2022-02-01 19:20 - Dünya

Küresel iklim değişikliği aşırı hava olaylarını tetikliyor

2022-01-31 13:14 - Gündem

Yunanistan sınırında donarak ölen düzensiz göçmenlerin cenazeleri İstanbul'a getirildi

2022-02-03 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Kremlin: Kiev ile ceset ve esir değişimiyle ilgili henüz nihai anlayış yok

14:02 - Dünya

Rusya, ABD ile yeni tur görüşmelerin yakında başlamasını umuyor

13:43 - Dünya

Senegal'de Kurban Bayramı ile Hristiyanların Popenguine hac ziyareti aynı döneme denk geldi

13:38 - Dünya

Avusturya'da okula düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi öldü

13:32 - Dünya

Avusturya'da okula düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

13:23 - Dünya

Günün Manşetleri

İDDEF, kurban bağışlarını 3 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaştırdı

14:12 - Gündem

Türkiye Diyanet Vakfı, 37 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı

14:07 - Gündem

Kremlin: Kiev ile ceset ve esir değişimiyle ilgili henüz nihai anlayış yok

14:02 - Dünya

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni haziranda son 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

13:58 - Ekonomi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

13:53 - Gündem