Ermenistan'da aileler tekrar ayaklandı: Çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı!

Ermenistan'da Savunma Bakanlığı önünde toplanan asker aileleri, “Çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı!” diyerek tekrar ayaklandı

Özel Haber - 5 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL
Ermenistan'da asker ailesi veliler, Savunma Bakanlığı binası önünde protesto gösterisi yaparak çocuklarının gizlice Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine askerliğe götürülmesine sert tepki gösterdi.
"PL" isimli bir yabancı gazetecinin internette yayınladığı videoda, Ermeni veliler, askeri yetkililere çağrıda bulundu. Bir Ermeni dede, "Çocuklarımızın inşaat malzemeleri diye Karabağ'a gönderilmesine karşıyız. İnşaat malzemeleri taşıyan araçların içinde gizlice oraya çocuklarımızı götürmeye çalışıyorlar. Torumun asker. Karabağ savaşına katıldı. Savaş bitince evine döndü, fakat şimdi gizlice Karabağ'a götürmek istiyorlar. Ama orada artık savaş yok ve Ermenistan yönetimi de savaşın sona ermesi anlaşmasına imza attı. O anlaşmada bir maddeye göre, Ermenistanlı askerler Karabağ'da olmamalı" dedi.

Bir Ermeni baba da, "Yasaya göre, çocuklarımız Karabağ'da askerlik yapmamalı. Azerbaycan askerleri, onları esir götürebilir. Biz de buna karşıyız. Aliyev (Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham) diyor ki, sizin çocuklar burada askerlik yapamaz" şeklinde tepkisini dile getirdi.
Bir diğer Ermeni baba da, "Biz istiyoruz ki çocuklarımız Karabağ'da Ermenistan'da askerlik yapsın. Bizim vatanımız Ermenistan. Karabağ artık başka bir yer oldu. Anlıyorsunuz beni? Artık Ermenistan askerlerinin Karabağ'da askerlik yapması yasadışı. Çünkü konuyla ilgili hükümet kararnamesi, üçlü anlaşma maddeleri var. Bu konu artık çözüldü" dedi. 
Bir Ermeni dede de, "Torunum savaştaydı. Ama şimdi savaş sona erdi. Evine döndü, ve şimdi tekrar askerliğe çağırdılar. Dediler ki Ermenistan'da askerliğini yapacak. Fakat, sözlerinde durmadılar. Kaç tane yasamız var, ben de anlamış değilim. Torunum Ermenistan'da askerliğini yapmalı!" şeklinde konuştu. 
Bir Ermeni anne de, "Çocuklarımız Ermenistan'da askerliğini yapmalı. Çünkü Karabağ'da durum sakin değil. 44 gün savaşa katılan çocuklarımız artık korkuyor oraya gitmekten. Hepsi depresyon içinde. Yetkililer, çocuklarımızın sağlık sorunlarını da çözmüyor. Sadece biz değil, çocuklarımız da Karabağ'a gitmek istemiyor tekrar! Çocuklarımızı, orada ölmek için mi doğurduk?! Azerbaycan diyor ki buraya gelen askerleriniz bizim için terörist olmakta" dedi.
Başka bir Ermeni anne de, "Artık yeter! Çocuklarımız Karabağ'a askerliğe götürülmesin! Biz çocuklarımızın askerlik yapmasına karşı değiliz. Ama Ermenistan'da yapsınlar. Biz 27 Eylül'de savaşın başlamasından sonra artık korkuyoruz. Burada her kes artık korkuyor. Biz böyle olacağını beklemiyorduk" dedi.
.
Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hatayspor Erzurum deplasmanından 3 puan çıkardı

2021-02-21 19:01 - Spor

'2012 komiser yardımcılığına geçiş sınavı' soruşturmasında FETÖ'den 37 gözaltı kararı

2021-02-25 13:41 - Gündem

Avustralya’da 17 bin 300 yıllık kanguru çizimine rastlandı

2021-02-23 14:21 - Dünya

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu arttı

2021-02-22 13:01 - Gündem

Huawei'den kırsal bölgeler için mobil kapsama sağlayan RuralStar Pro çözümü

2021-02-25 15:00 - Genel

Yukatel Denizlispor tek golle kazandı

2021-02-20 21:41 - Spor

Oyuncak bebek ören gençler, kırsaldaki çocukların 'yüzlerindeki tebessüm' oldu

2021-02-26 15:06 - Çevre-Hayat

Vodafone, dijitallesmeyi memleket meselesi olarak görüyor

2021-02-22 14:02 - Genel

Güney Marmara'da soğuk ve karlı havalar balık tezgahlarını şenlendirecek

2021-02-22 14:26 - Gündem

Hakkarili Abdulselam 4 yaşında Kuran-ı Kerim'i hatmetti

2021-02-25 16:06 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Rus siyasetbilimci Bovt: Türkiye Karadeniz’de moratoryum konusunda Rusya ve Ukrayna’ya baskı yapabilir

00:32 - Özel Haber

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset