?>

Ermenek'te yaşamını yitiren madencilere yakınlarının özlemi dinmiyor

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında, su baskını sonucu 18 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının üzerinden 8 yıl geçse de yakınlarının madencilere özlemi ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.

Gündem - 3 yıl önce

Karaman

Pamuklu köyü Cenne mevkisinde 28 Ekim 2014'te Has Şekerler Madencilik Şirketine ait linyit ocağında meydana gelen maden faciasında, 38 gün süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda 18 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Olayın üzerinden geçen 8 yılda, madenci yakınları, kaybettiklerinin ardından gözyaşı dökerken bir taraftan da hayat mücadelesini sürdürüyor.

Acının en fazla yaşandığı yerlerden biri de Aşağıçağlar köyü... Kazada hayatını kaybeden İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Ali Haznedar ve Kerim Haznedar'ın kabirleri köy mezarlığında yan yana bulunuyor.

Yakınlarının kabirlerini kazanın 8'inci yılında ziyaret eden madenci eş ve çocukları, duygu dolu anlar yaşadı.

Kazancı beldesi Gökçeler Mahallesi'nde yaşayan ve olayın ardından kurtarma çalışmaları sürerken "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" sözleriyle hafızalarda yer alan Ayşe Gökçe, 2 yıl önce 28 Eylül'de eşi Recep Gökçe'yi Kovid-19'dan kaybedince acısı ikiye katlandı.

"Gelinim torunum gitti. Dağıldık, yapayalnız kaldım"

Ayşe Gökçe, AA muhabirine, oğlu ve eşini çok özlediğini söyledi.

Oğlunun acısının, kazanın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen halen dinmediğini vurgulayan Gökçe şunları kaydetti:

"Özlüyorum ama özlesem ne yapacağım? Dün gibi bugün gibi 8 sene olmuş. Ne oğlum kaldı, ne kocam kaldı. Kocam da gitti oğlum da gitti. Uzun zamandır mezarlarına da gidemiyorum. Bartın'daki kazayı duydum, üzüldüm ama üzülsem ne yapacağım, elimden bir gelen mi var? Giden gitti. Şimdi yanımda kimse kalmadı. Çocuklar başka yerlerde. Yanımda oğlum vardı, kocam vardı, öldüler. Gelinim torunum gitti. Dağıldık, yapayalnız kaldım."

"8 yıl geçti dile kolay"

Kazada eşini kaybeden Şadiye Çoksöyler de acılarının hiç azalmadığını aktardı.

Acılarıyla yaşamaya alışmaya çalıştıklarını anlatan Çoksöyler, "8 yıl geçti dile kolay. Bartın'da 41 canımızı daha kaybettik. Onların acısını yürekten paylaşıyorum. Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifa, ölenlerin yakınlarına sabır diliyorum. Bu acıyı sadece yaşayanlar bilir. 8 yıl geçti, çocuklarımız beşikteydi, büyüdüler. Onlarla birlikte biz de büyüdük." diye konuştu.

Kazada eşini kaybeden Fadime Haznedar ise o günü hiç unutamadığını, acılarının hiç bitmediğini söyledi.

Yedikleri yemeğin bile tadı olmadığını aktaran Haznedar, Bartın'daki maden kazasına da çok üzüldüklerini bildirdi.

Bartın'daki kazayı duyduklarında 2014'teki acıyı tekrar yaşadıklarını dile getiren Haznedar, "Yine ocaklar söndü. Konuşamıyorum, titriyorum, sözün bittiği yerdeyiz. Biz bu acıları çektik. Onlar orada, biz burada yandık ama olmadı. Başları sağ olsun. O yetim evlatların Allah yardımcıları olsun. Oraya gitmek istedim, gidemedim. İşte şimdi mezardayız. Başındayız, 'Kalk' desen kalkmaz, sadece rüyana gelirse görürsün. Onu da Allah izin verirse." ifadesini kullandı.

Kazada 2 oğlunu kaybeden Şükrü Haznedar da üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen olayı dün gibi hatırladıklarını, her mezar ziyaretinde aynı acıları yaşadıklarını anlattı.

Kazada eşi Kerim Haznedar'ı kaybeden Şadiye Haznedar da acılarının sürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tuz Gölü'nde alınan tedbirlerle Allı Turna yavruları kurtuldu

2022-10-22 11:33 - Çevre-Hayat

'Üzgün olmaktan da öte şok içerisindeyiz'

2022-10-24 23:33 - Spor

Franck Ribery, emekliye ayrıldı

2022-10-21 15:32 - Spor

'Her şekilde Avrupa'da devam etmek, maç sayısını artırmak istiyoruz'

2022-10-28 02:03 - Spor

İLBANK'tan Diyarbakır'a 495 milyon liralık destek

2022-10-24 15:18 - Gündem

Trabzonspor, deplasman galibiyeti özlemini bitirmek için Kızılyıldız maçına çıkacak

2022-10-25 11:33 - Spor

Putin: Nükleer silah var olduğu sürece onu her zaman kullanma tehlikesi var

2022-10-27 22:01 - Dünya

Toroslarda 40 yıldır bal üreterek 7 çocuk yetiştirdi

2022-10-24 14:33 - Çevre-Hayat

Ermenek'te yaşamını yitiren madencilere yakınlarının özlemi dinmiyor

2022-10-28 13:59 - Gündem

NBA'de Mavericks, Nets'i uzatmada yendi

2022-10-28 10:03 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş tutuklandı

16:57 - Gündem

Doğurganlık hızındaki düşüş "toplumsal dönüşümün yansıması"

16:18 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak

15:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump'tan "Epstein'e doğum günü mektubu" haberi için Murdoch'a dava

19:43 - Dünya

Arnavutluk Başbakanı Rama, yapay zekanın hükümetin bir parçası olabileceğini söyledi

19:33 - Dünya

Bodrumspor Teknik Direktörü Burhan Eşer, takım kültürüyle hedeflere odaklanacak

19:08 - Spor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem