Erdoğan'a yerini veren Mervan Gül, aday adayı oldu

9 Mart 2003 yılında yenilenen Siirt seçimlerinde yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a veren Mervan Gül, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı oldu. Gül, AK Parti Siirt İl Başkanlığında dosyasını İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'na teslim etti. Gül, yap

Siyaset - 11 yıl önce

9 Mart 2003 yılında yenilenen Siirt seçimlerinde yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a veren Mervan Gül, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı oldu.
Gül, AK Parti Siirt İl Başkanlığında dosyasını İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'na teslim etti. Gül, yaptığı açıklamada, 'Siyaset hayatıma başladığım ilk günden beri büyük Türkiye yolunda partimin hep yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Partimiz, bayrağı devraldıktan sonra Türkiye serüveni büyük bir yol alarak günümüz Türkiye’sine geldi. Belediye başkanlığım döneminde de Siirt'i yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalıştım. Aday olduğum zamanlarda adaylık verilse de verilmese de her zaman partimin yanında oldum. Partimle yola çıktığım ilk gün yürüdüğüm çizgim neyse bugün de aynı çizgide yürüyorum ve yürümeye devam edeceğim' dedi. Siyasi hayatında edindiği bilgi ve birikimleri milletvekili olarak hizmete dönüştürmek istediğini ifade eden Gül, 'Adaylık verilip seçilmem durumunda siyasi bilgi ve birikimimi, milletvekili olarak Siirt halkıyla birlikte hayat alanımız olan Siirt'i yaşanabilir güzel bir şehir haline getirmek için kullanacağım. Uzun süredir Siirt siyasetinin, üç dilli kardeş şehrimizin ve Siirt gençliğinin sorunlarını çok iyi bilen biri olarak ihtiyaç ve sıkıntılarının çözümü noktasında çalışmalar yürüteceğim. Yeni Türkiye yolunda partimiz tarafından yürütülen çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemine yenilikçi fikirlerle destek olup, ilimizin gelişip daha iyi bir yere gelmesi için var gücümle çalışacağım' açıklamalarında bulundu. AK Parti İl Başkanı Çalapkulu ise, Gül'ün 9 Mart 2003 Siirt yenileme seçimlerinde milletvekilliği adaylığından çekilip yerini Erdoğan'a verdiğini anımsattı. Gül'e fedakarlıklarından dolayı teşekkürlerini yineleyen Çalapkulu, 'Siirt'te belediye başkanlığı görevinde de bulunan Mervan Gül, Türkiye'nin önünün açılmasında en büyük emek sahiplerinden biridir. Çünkü adaylıktan çekilerek yerini kurucu genel başkanımız ve mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bıraktı. Herkes bu fedakarlığı yapıp adaylıktan çekilmeyebilir fakat Mervan Gül bunu yaptı ve Türkiye'nin bugünlere gelmesinde büyük emekler verdi. Kendilerine bu fedakarlıklardan dolayı tekrar teşekkür ediyorum' açıklamasında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Olaylı yıkım !

2015-02-17 15:39 - Genel

Baklavaya TSE damgası geliyor

2015-02-18 20:49 - Magazin

Kar Bursa’da yolları kapadı

2015-02-19 11:13 - Genel

Nihat Doğan’a Galatasaray camiasından büyük tepki

2015-02-16 15:30 - Genel

Ünlü sanatçılardan Sarıkamış için 6 dilde türkü

2015-02-15 17:22 - Genel

Gülben Ergen ülkücüleri fena kızdırdı

2015-02-16 19:30 - Genel

Özgecan'ın katil zanlısının karısı da dayanamadı

2015-02-18 00:41 - Siyaset

Gazeteci Nuh köklü’yü öldüren zanlı, adliyeye sevk edildi

2015-02-18 17:26 - Genel

Garanti’de hisse devrine onay

2015-02-20 19:04 - Magazin

Napoli'nin Benitez'i 8-0’lık maç sorusuna dedi ki...

2015-02-18 21:52 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge vizyonumuzun menziline ulaştırılması hayati önemdedir

19:53 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin çeyrek asırlık yolculuğunu anlattı

18:03 - Siyaset

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Siyaset

İçişleri Bakanı Çiftçi: Bu yılın ilk 7 ayında 518 yeni nesil suç örgütüne yönelik olarak 1445 operasyon yaptık

12:48 - Siyaset

AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi Binali Yıldırım: AK Parti, ideolojik bir parti değil, bütün milletin partisidir

11:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: "Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıy

20:02 - Dünya