Erdem Acay, oybirliğiyle RTİB'in yeni Başkanı -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Coşkunöz Holding CEO'su Erdem Acay, Moskova merkezli Rus-Türk İşadamları Birliği RTİB Yönetim Kurulu Başkanlığına oybirliğiyle seçildi

Özel Haber - 8 ay önce

MOSKOVA - ÖZEL

Coşkunöz Holding CEO'su Erdem Acay, Moskova merkezli Rus-Türk İşadamları Birliği RTİB Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Moskova'da düzenlenen RTİB IX. Olağan Genel Kurulu toplantısında Acay oybirliğiyle RTİB Başkanı seçildi. 

Moskova Ritz Carlton Oteli'nde yapılan toplantıyla Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, RTİB Başkanları Sabahattin Yavuz ve Naki Karaaslan, RTİB üye işadamları,, Büyükelçilik görevlileri, ve çok sayıda Rus ve Tük iş dünyası temsilcileri de katıldı. Toplantıda Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Büyükelçi Samsar, RTİB eski yönetimine Rus-Türk ilişkilerine yaptığı katkılarından dolayı şükranlarını ileterek, yeni Başkan Acay ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Büyükelçi Samsar, 25 yıldır faaliyet gösteren RTİB'in ikili ilişkiler adına önemli çalışmalar yaptığını da kaydetti. Büyükelçi RTİB'in sadece başkent Moskova'da değil, Rusya'nın çeşitli bölgelerinde temsilcilik açmasını da önerdi.

RTİB Başkanları Yavuz ve Karaaslan da Büyükelçi Samsar, ayrıca eski büyükelçilere ve üye işadamlarına yapılan faaliyetlerinde destek ve yardımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, yeni yönetime de çalışma ve faaliyetlerinde başarılar diledi.

RTİB Başkanı Yavuz, 1997 yılında kurulan RTİB'in ikili ticari ilişkilerde önemli çalışmalar yaptığını ve iki ülke adına ciddi bir kurum ve STK olduğunu belirtti. Yavuz, ikili ilişkilerin gelişmesi için RTİB olarak önümüzdeki dönemlerde de ciddi katkıda bulunacaklarını ve destek ve yardımlarını esirgemeyeceklerini belirtti. Yavuz, RTİB ailesi olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

RTİB Başkanı Karaaslan da geçtiğimiz yıllada iki ilişkilerde yaşanan bazı zorluklara rağmen RTİB olarak hiç bir umutlarını kaybetmediklerini belirtti. Karaaslan, RTİB olarak, ikili ilişkilerin artmasına önemli katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydett. Karaaslan, RTİB çalışma ve faaliyetlerine yardımcı olan ve destek veren Rus dostlarına da şükranlarını iletti.

RTİB Başkanları, yeni yönetime bayrağı devrettiklerini vurgulayarak bundan sonra RTİB çalışma ve faaliyetlerinde önemli destek ve yardımlarına devam edeceklerini belirtti.

Kurul toplantısında Acay, oybirliğiyle RTİB Başkanı seçildi.

RTİB yeni Başkanı Acay da konuşmasında Türk-Rus ticari ilişkileri acısından çok ciddi potansiyelin bulunduğunu ve hep birlikte güzel sonuçlara ulaşabilecek önemli çalışmaların olacağına inandıklarını vurguladı. Acay, iki devlet liderlerinin ortaya koyduğu 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için çalışma ve faaliyetler yaparak katkıda bulunacaklarını belirtti. Acay, ayrıca Büyükelçi Samsar'ın bölgelerde RTİB temsilcilikleri açılması önerisini de destekleyerek konu üzerine çalışmalar yapacaklarını söyledi.

ERDEM ACAY

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Erdem Acay, 1994 yılında çalışma hayatına Coşkunöz Metal Form’da başladı. Proje lideri, fabrika müdür yardımcısı, teknik müdür, kalıp grup müdürü, genel müdür yardımcısı gibi birçok görevde bulunan Acay, 2002-2014 yıllarında Coşkunöz MA’nın ve 2013-2018 yıllarında Coşkunöz Alabuga’nın Kurucu Genel Müdürü olarak atandı. Erdem Acay 2018 yılı itibari ile de kariyerine Coşkunöz Holding’in CEO’su olarak devam ediyor.

RUS MEDYASINDA ERDEM ACAY

Daha önce devlet TASS haber ajansına göre,  Rusya'nın Yekaterinburg kentinde INNOPROM 2023 Uluslararası Sanayi Fuarı bağlamnda konuşan Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi bünyesindeki Türk-Rus İş Konseyi Başkan Yardımcısı da olan Acay,  Rusya, Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağıdır, Türkiye Cumhuriyeti'nin ithalatının yaklaşık %16'sı Rusya Federasyonu'ndan geldiğini kaydetti.

Acay, "Bugün Türkiye'nin ithalatının yaklaşık yüzde 16'sı Rusya'dan yapılıyor, dolayısıyla Rusya Federasyonu en önemli ticaret ortağı konumunda. Türkiye Rusya'ya çok şey ihraç ediyor. Bugün yaptırımlar hepimizi etkilediği için özellikle mamul mal ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Acay, sanayide, otomotiv sektöründe yer alan çok sayıda Türk şirketinin Rusya ile ortaklığı artırmak için yeni stratejiler sinerjisi geliştirmeye çalıştığına da dikkat çekti.

Bu arada, geçen yıl da INNOPROM 2022 Uluslararası Sanayi Fuarı’nda Coşkunöz Holding CEO’su Acay da, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve Kazakistan Başbakanı Alihan Smailov'un  katıldığı ana oturuma katılmıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, Çin ve Japonya ilişkilerinin tarihi İstanbul'da düzenlenen konferansta konuşuldu

2023-09-24 22:32 - Gündem

Karabüklü Radiye Teyze, ilerlemiş yaşına rağmen tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor

2023-09-20 11:58 - Çevre-Hayat

İklim Kanunu gündem oldu! Kanuna karşı 770.000 imza!

2023-09-22 20:39 - Özel Haber

NATO askerlerinden Almanya'da Türk kızına tecavüz! -Videolu haber, Okay Deprem bildiriyor-

2023-09-22 08:58 - Özel Haber

Erdem Acay, oybirliğiyle RTİB'in yeni Başkanı -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2023-09-25 15:52 - Özel Haber

Türkiye ve Rusya arasında feribot seferleri başlatılacak

2023-09-23 22:32 - Özel Haber

AB, Booking'in Etraveli'yi satın almasını veto etti

2023-09-25 13:37 - Ekonomi

Arnavutluk’ta nüfus ve konut sayımına başlandı

2023-09-18 16:42 - Dünya

Avukat, Kira Sözleşmesi ve WhatsApp'tan Avukata Soru Sorma

2023-09-22 13:02 - İnsan&Hayat

Antalya'nın Kaş ilçesinde orman yangını çıktı

2023-09-24 15:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Moskova, Büyükelçi Bilgiç'e İsviçre'de Ukrayna konulu forumun anlamsızlığını anlattı

15:16 - Özel Haber

RF Başkurdistan Lideri Habirov: Türkiye'ye resmi ziyarete hazırlanıyoruz

15:51 - Özel Haber

RF Başkurdistan Başkenti Ufa’da Türkiye Cumhuriyeti’nin fahri konsolosluğu açılacak

14:47 - Özel Haber

RTİB, RF Başkortostan ziyareti Rus medyasında

11:19 - Özel Haber

Türkiye-RF Başkortostan ticaret hacmi istikrarlı bir şekilde artıyor

01:05 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Bodrum'da turizmciler sezonun iyi geçmesini bekliyor

12:48 - Gündem

Türk Eximbank, Dünya Bankası garantisiyle 1 milyar avro kredi anlaşması imzaladı

12:42 - Ekonomi

Galatasaray, 2000'li yıllardaki lig şampiyonlukları sayısında Avrupa'da 3. sırada

12:32 - Spor

Filistin Kızılayı, İsrail saldırıları nedeniyle Refah'taki sahra hastanesini tahliye etti

12:28 - Dünya

Emine Erdoğan'dan, İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümününe ilişkin paylaşım

12:23 - Gündem