?>

Erciyes'in "mavi berelileri" depremzedelerin yaralarını sarıyor

Kayseri 1. Komando Tugayı Hava İndirme Taburu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmaya devam ediyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Malatya

Türk Silahlı Kuvvetleri "Üstün Cesaret ve Feragat Altın Madalyası"na sahip 1. Komando Tugayına bağlı askerler, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde büyük hasar gören Malatya'ya, kar ve tipinin yaşandığı olumsuz hava şartlarına rağmen depremin ilk günü intikal etti.

Akçadağ ilçesine konuşlanan mavi bereliler, bir taraftan bölgede depremzedeleri kurtarmak için yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılırken diğer taraftan nöbet, devriye, yemek ve yaşam destek gibi faaliyetleri gerçekleştirdi.

Depremzedeler için gece gündüz çalışan komandolar, ilçede vatandaşlar için kurdukları mobil fırında günlük 800 kişiye ekmek yapıyor, mutfaklarında ise 3 çeşit yemek çıkarırken, haftada 2 gün de simit hazırlıyor.

Bölgede yüzlerce askerle faaliyet gösteren hava indirme taburu, banyo ve çamaşırhane hizmeti de sunarken, ihtiyaç duyan vatandaşların çadırlarını kurmada ve bölgeye gelen yardımları dağıtmada da önemli rol üstleniyor.

22 Mehmetçik okulu kuruldu

Askerler, okulları hasar gören öğrenciler için de ilçe genelinde 22 çadırdan oluşan Mehmetçik okulları kurup, eğitimin aksamamasına büyük katkı sağladı.

Ramazan dolayısıyla da Mehmetçik, vatandaşların rahat ibadet edebilmesi amacıyla İl Müftülüğü koordinesinde 7 çadır mescit kurulumunu gerçekleştirdi.

Taze simit ve ekmek üretimi yapan fırında ise geleneksel hale gelen ramazan pidesini üreten Mehmetçik, ay boyunca üretecekleri ramazan pidesini depremzedelere dağıtacak.

İlçede öğretmenlik yapan Mehmet Özdemir, AA muhabirine, Mehmetçiğin deprem sürecinde her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Askerin birçok alanda depremzedelerin yanında olduğunu anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"6 Şubat'ta deprem oldu ve gecesinde Kayseri 1. Komando Tugayı Hava İndirme Taburu geldi. Burada büyük bir çalışma yaptılar. Asker bize kol kanat germiş durumda. Mehmetçik okulu yaptılar. Hemen buradaki çadırları kurdular. Eğitim öğretim için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışma yürüttüler. Aynı zamanda ilçede depoları oluşturdular. Orada kumanya dağıtımı yaptılar. Çadır kurulumu yaptılar. Daha birçok faaliyette bulundular. Gerçekten minnettarız."

Özdemir, bölgedeki Mehmetçik'in kendilerine güven verdiğini belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraşlı depremzede öğrenciler çadır sınıflarda eğitimden geri kalmıyor

2023-03-16 12:02 - Çevre-Hayat

Depremzede fırıncıdan Hatay'da "asrın felaketi"nden etkilenenlere ücretsiz ekmek

2023-03-22 19:08 - Gündem

Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını yineledi

2023-03-16 16:20 - Gündem

Diyarbakır'da konteyner kent kurulumuna başlandı

2023-03-20 17:38 - Gündem

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek

2023-03-16 16:15 - Ekonomi

İran'ın kuzeydoğusunda 5 büyüklüğünde deprem

2023-03-22 14:38 - Dünya

Kilis'te sağanak ve dolu etkili oldu

2023-03-17 22:58 - Gündem

Hatay'da enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları devam ediyor

2023-03-20 10:52 - Gündem

Malavi'de Freddy Kasırgası'nda hayatını kaybedenler için "ulusal yas" ilan edild

2023-03-16 22:22 - Dünya

Malezya Savunma Bakanı Hasan, deprem bölgesinde ziyaretlerde bulundu

2023-03-21 16:32 - Gündem

İlgili Haberler

Muş'ta üç elti, böbrek bağışıyla eşlerini hayata bağladı

12:18 - Çevre-Hayat

Dünyaya gözlerini açtıkları hastanede çalışan iki hemşire hastaların hizmetinde

12:13 - Çevre-Hayat

Bilinçsiz kullanılan "bitkisel gıda takviyesi" organ sağlığını bozabilir

12:02 - Çevre-Hayat

Yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

11:52 - Çevre-Hayat

Tokat ve Van'ın ilçelerindeki yüksek kesimlere kar yağdı

11:48 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Sudan Devlet Bakanı Abdurrahim yeniden inşa sürecinde Türkiye'nin önemine işaret etti

12:17 - Siyaset

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne KKTC bayrağı asıldı

12:12 - Gündem

Edirne'de son dönemdeki yağışlar kanola üreticisini sevindirdi

12:08 - Ekonomi

KKTC'nin kuruluşunun 42. yılına kutlamalar

12:01 - Gündem

Çiçek sektörü ihracatta rekora koşuyor

11:58 - Ekonomi