?>

Erciyes son 4 yılın en uzun kayak sezonunu geçiriyor

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde nisan ayında yağan kar, kayak sezonunun mayıs ayının ortalarına kadar uzamasını sağladı.

Çevre & Seyahat - 6 yıl önce

Kayseri

Türkiye'nin uluslararası standartlara sahip kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde son 4 yılın en uzun kayak sezonu geçiriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu Erciyes Master Planı kapsamında yaklaşık 350 milyon avroluk yatırımla uluslararası standartlara kavuşan Erciyes Kayak Merkezi'nde, nisan ayının sonu yaklaşmasına rağmen halen kayak yapılabiliyor.

Pist uzunluğu, mekanik tesisleri, profesyonel yönetim anlayışı ve uygun fiyat politikasıyla her geçen gün daha çok ilgi çeken Erciyes Dağı'nda, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi ve kar yağışı, pistlerde kar kalınlığını artırarak sezonun uzamasını sağladı.

"Bu sene iyi ve tatmin edici bir sezon geçirdik..."

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Nisan ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen kayak merkezinde halen Tekir, Hacılar, Hisarcık ve Develi kapılarındaki pistlerde kayak yapılabildiğini söyledi.

Yurt içi ve yurt dışından "charter" uçak seferleriyle yabancı turistlerin de Erciyes'e gelmeye devam ettiğini belirten Cıngı, şunları kaydetti:

"Buraya gelen turistler buradan mutlu ve tekrar gelmek için ayrılıyorlar. Fransa, Almanya, ABD, Çekya, İtalya, Lübnan, Dubai gibi birçok yerden turist geliyor. Burada yapmamız gereken, biraz daha sosyal alanlarımızı, konaklama tesislerimizi artırmak. Hazırlıksız yakalanmamak için yatırımlarımızın artması gerekiyor. Bu sene iyi ve tatmin edici bir sezon geçirdik. Son 4 yılın en uzun sezonunu geçiriyoruz.

Görünüşe göre sezonumuz mayıs ayının ortasına kadar devam edecek. İnşallah ramazanda pistlerde iftar yapacağız. Kayakçılarımızı misafir etmeye devam edeceğiz. Pist kalitemiz halen iyi durumda.

Bazı pistlerimizde 1,5 metreye yakın kar var. Gelen misafirlerimiz de keyifle kayak yapıyor. Havalar da hala soğuk gidiyor. Bu soğuk havaların devam etmesi pistlerdeki karın erimesini de engellemiş oluyor. Bu dönemde her yağan karı kar ezme makinelerimizle eziyoruz. Pistlerdeki kalite de gün geçtikçe artıyor."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Okula yürüyerek gitmek istiyor

2019-04-22 14:22 - Çevre-Hayat

Görme engellilere akıllı klavye

2019-04-18 16:37 - Gündem

TCG Sakarya Denizaltısı KKTC’de

2019-04-18 13:43 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 2F-35’lerin müşterisi değil, ortağıyız'

2019-04-18 23:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kız yurduna ziyaret

2019-04-22 00:03 - Gündem

2019 Sezonu Bayan Milli Takımı Geniş Kadrosu belli oldu

2019-04-18 12:39 - Spor

Dışişlerinden Macron'a SDG tepkisi

2019-04-20 01:53 - Genel

O çocuğa Türk bayrağı hediye edildi

2019-04-19 16:57 - Çevre-Hayat

Kalbinden çıktı !

2019-04-22 19:01 - Sağlık

Otizmli Taylan ünlü bir piyanist olmak istiyor

2019-04-17 18:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Almanya'dan Kudüs'e faytonla giden aktivistler Gazze'deki ateşkesten mutlu

12:43 - Çevre & Seyahat

Bolu'dan geçen sürücüler sonbahar renkleri arasında yolculuk yapıyor

10:23 - Çevre & Seyahat

AJet'ten 9 dolara indirimli yurt dışı bilet kampanyası

12:28 - Çevre & Seyahat

Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönü, 31 Ekim'e kadar günde 5 saat kapatılacak

15:22 - Çevre & Seyahat

AJet, 3 Kasım'da Ankara'dan Bağdat'a direkt seferlere başlayacak

12:17 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ek hava savunma sistemleri için Washington'da

01:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mardin'deki şehit ailelerine ulaştı

01:22 - Siyaset

Trump, Putin'le Budapeşte'de yapacağı görüşmenin '2 hafta içinde' olabileceğini söyledi

01:17 - Dünya

Küresel elektrik depolama sektöründe 2030'a kadar 1500 gigavat kapasite hedefleniyor

00:02 - Ekonomi

Geleceğin enerji uzmanları Türkiye'nin ilk nükleer santralini ziyaret etti

23:58 - Ekonomi