Erbakan'dan ABD seçimleri açıklaması: ABD’den bunu beklemek saflık olur!

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan 'ABD' seçimleri ile ilgili değerlendirmesinde, Trump ve Biden arasında geçen ABD seçimlerine dair açıklamada bulundu

Özel Haber - 6 yıl önce

ANKARA - ÖZEL
Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan, ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan adayı Joe Biden arasındaki seçimleri değerlendirdi.
Dr. Erbakan, “ABD'de Başkanlık koltuğuna kim oturursa otursun, ABD Yönetimi’nin özellikle  İsrail, Ortadoğu, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Türkiye ile ilgili Siyonist hedefleri önceleyen politikalarında köklü bir değişiklik beklemek saflık olur" dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, merakla beklenen ABD seçimlerinin sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede; ABD’de başkanlığa kim seçilirse seçilsin, Türkiye için bir farklılık oluşturmayacağını belirtti.
Dr. Erbakan, "Biden’ın ABD Başkanı olması durumunda dış politikamızı belirlerken, yeni başkanın Siyonist ajandası konusunda bilinçli ve tedbirli olmamız son derece büyük önem arz etmektedir" dedi.
“ABD'nin ülkemiz aleyhine politikaları gözden geçirilmeli”
Erbakan açıklamasında şunları kaydetti: 
"Türkiye’nin ABD’deki başkanlık seçimi sonrası ABD ile yeni dönem politikalarını oluştururken ABD Yönetimi’nin Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de izlediği, İsrail yanlısı ve Türkiye ile diğer bölge ülkelerinin aleyhine politikaları ciddi şekilde göz önüne alması gerekmektedir.
ABD Yönetimi’nin Suriye politikasında Türkiye’yi süreç dışına çıkarmaya çalışması, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle işbirliği yoluna gitmesi ve Suriye’de ‘Büyük İsrail’ ajandasını takip etmesi güven sorunuyla birlikte Türkiye açısından büyük sıkıntılara neden olmaktadır.
Türkiye’nin S-400 konusunda olduğu gibi ABD ile ayrışma içerisine girdiği hayati öneme sahip birçok stratejik konuda güven sorununun artarak devam etmekte olduğunu göz ardı etmemek gerekir."
'Stratejik ortaklık' yerine bağımsız bir dış politika tesis edilmeli!..
Türkiye’nin  tarihten gelen misyonu, jeopolitik konumu ve hedefleri doğrultusunda  D-8 ve D-60 ülkeleriyle dayanışma içerisinde özgün ve bağımsız bir dış politika izlemesinin hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Erbakan; şunları ifade etti:
"Ülkemizin milli menfaatlerimiz, kendi önceliklerimiz doğrultusunda politikalar geliştirmesi ve Batı’lı ülkelerle sözde ‘stratejik ortaklık’ tesis etmek yerine, dış ilişkilerini mütekabiliyet esasları çerçevesinde düzenlemesi daha yerinde bir tutum olacaktır."
“ABD için İsrail'in güvenliği her zaman birinci önceliktir”
Erbakan, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüm Amerikan başkanları gibi Joe Biden’ın da, seçimlerden ABD Başkanı olarak çıkması durumunda İsrail Devleti’nin varlığını, güvenliğini ve Büyük İsrail  Planı’nın yürütülmesini önceleyeceği muhakkaktır. ABD dış politikasının ana eksenini de bu zihniyet oluşturmaktadır.
Biden’ın ABD Başkanı olarak seçilmesi durumunda, Obama döneminde İsrail'in çıkarlarını ön plana alarak Türkiye ile uygulamaya çalıştığı ve iki ülke arasında bir proje olarak durmakta olan ‘model ortaklık’ fikrini yeniden Türkiye'ye dayatmaya çalışması söz konusu olabilir.  Bu konuda mevcut iktidarın temkinli ve bilinçli olmasında büyük fayda vardır."
“Biden seçilirse Siyonist politikaları aynen sürdürür”
Başkan adayı Biden'ın Mart 2013’te düzenlenen AIPAC (Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi) konferansında yaptığı konuşmada  Siyonist ideolojiye olan inancını ve bağlılığını bir kez daha teyit ettiğini hatırlatan Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Birlikte görev yaptığı Başkan Obama’nın da İsrail Devleti’ne yaptığı katkıları ifade ederken, ABD’nin önceki  8 başkanıyla görev yaptığını ve hiçbir  başkanın Obama kadar İsrail'i korumadığını vurgulamıştı.
Biden, Obama yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken İsrail’den yana büyük  siyasi sorumluluklar üstlenmiş ve bu yolda önemli gelişmelerde başrol oynamıştır. Bu nedenle, başkan seçilmesi halinde bu Siyonist politikaları aynen sürdürmesi kuvvetle muhtemeldir.”
.
Eren Altun, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Washington'daki mağazalarda seçim sonrası için güvenlik önlemi

2020-11-02 03:06 - Dünya

Aliyev, İzmir depremi dolayısıyla Erdoğan'ı arayarak yardıma hazır olduklarını bildirdi

2020-10-30 20:11 - Dünya

Depremde enkazda kalan İnci Okan'ın köpeği de kurtarıldı

2020-10-31 21:01 - Gündem

Milyonerlerin mevduatı 2 trilyon liraya dayandı

2020-11-03 14:57 - Ekonomi

Trabzon Valiliği yaylalarda erzak bırakılmaması uyarısı yaptı

2020-11-02 14:01 - Gündem

Trump'ın seçim kampanya ekibi Georgia eyaletinde oy sayımının durdurulması için dava açtı

2020-11-05 07:26 - Dünya

Galatasaray sahasında tek golle kazandı

2020-11-01 00:26 - Spor

Bankalardan tüm zamanların en yüksek 9 aylık karı

2020-11-02 14:26 - Ekonomi

'Hayalet köy'ün tarihi kiliseleri restore edilecek

2020-11-04 14:56 - Çevre-Hayat

81 yaşındaki 'hamut' ustası mesleğini yaşatmak için zamana direniyor

2020-11-04 14:58 - Gündem

İlgili Haberler

Rus siyasetbilimci Bovt: Türkiye Karadeniz’de moratoryum konusunda Rusya ve Ukrayna’ya baskı yapabilir

00:32 - Özel Haber

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset